Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

nash. 

všechny recenze uživatele

Strhující úvod, depresivní scéna soudního procesu, ale pak skvěle rozehranému příběhu jako by došel dech. Tempo poleví, scénář si až příliš často vypomáhá prázdnými klišé a režie jakoby začala bloudit, takže to všechno nakonec v pohybu drží hlavně silný motiv matčiny pomsty a herecké výkony Sally Fieldové a Kiefera Sutherlanda. Nicméně jako fanda subžánru revenge story jsem nebyl zklamán. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný snímek o zoufalé ženě, která se nedokáže smířit se smrtí své dcery, která byla zavražděna a se skutečností, že vrah byl kvůli procedurální chybě propuštěn na svobodu... Příběhově nic mimořádného a herecky - až na zdařile odpudivě, slizounsky vystajlovaného Kiefera Sutherlanda - taky ne. 60 % je tak akorát. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jsou různé možnosti, jak si zkrátit čekání v dopravní zácpě. Třeba zavolat své sedmnáctileté dceři. Přesně to napadlo i Karen McCann. Kdo by to byl čekal, že se právě její nevinné dítě stane obětí násilníka, který nevybíravým způsobem vtrhne do domu a dívku znásilní a zabije, zatímco její matka šílí u mobilu (mimochodem, bravurně zvládnutá scéna). Zbytek je ale už zbytečně uhlazený a klouže jen tak po povrchu, aniž by se vrhnul hlouběji. Procedurální nedostatky během soudního líčení pak brutálního vraha osvobodí, což se bezmocné matce nemůže líbit.. Mně se zase nelíbilo, jak držitel režijního Oscara Schlesinger s látkou pracoval, když měl před kamerou vedle Kiefera Sutherlanda i dvojnásobnou oscarovou laureátku Sally Field. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hodně mírný nadprůměr. Chybí tomu nějaký silnější celkový dojem, mnohdy bych i o něco přitvrdil, místy to nudí a bůhvíjak originální to fakt není, na začátku mi ještě výkon hlavní herečky přišel poněkud přehnaně hysterický, ale jinak se na to dívat dá, příběh kromě pár nelogičností je celkem v pohodě a pár scén tu dokonce dokáže zapůsobit, především finále. Do televize jako dělané a myslím, že ten film vyšší nároky ani neměl. Bohužel. 3* ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Samí skvělý herci (Fieldová, Harris, Sutherland, Mantegna, D'Angelová), silný námět, velký potenciál... přesto výsledek tak nějak nemastný/neslaný... V první řadě je to nehorázně odfláknutým scénářem! Už samotný fakt, že divák od začátku ví kdo je vrah a kam to všechno spěje, si přímo říká o nějaké rozvinutí hlavní dějové linie (nebo o dějový zvrat)... Druhou achylovou patou je slabá režie, která prostě neudrží napětí a pozornost diváka až do konce (po vynikající úvodní třetině filmu těžce dochází dech a v podstatě už jen vaří z vody). Klobouk dolů před Sutherlandem (ti hajzlové mu prostě jdou), z jeho záporáka fakt běhal mráz po zádech... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V knize je Karenovo příjmení Neuman, namísto McCann. (Nedhelborn)

Reklama

Reklama