Oko za oko
Krimi / Drama / Thriller
USA, 1996, 96 min
John SchlesingerHudba:
James Newton HowardPlakáty
Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)
║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA $26,877,589║Tržby Celosvetovo $-║(5.4.2009)
mandes
rozpočet : ? tržby americke : $26,877,589(14.12.2006)
tron
Škoda, tento film mal už hercami a sľubným námetom o zaslúženej pomste šancu zaliezť nám až pod nechty. Ale to by nesmel režírovať John Schlesinger (PSYCHOPAT ZO SAN FRANCISCA). Čo dodať, na toto tu bol prikrátky dokonca aj frajer Kiefer Sutherland v úlohe smrteľne nebezpečného psychopata - a že mu takéto postavy inak bežne idú!(19.12.2004)
choze
PŘÁNÍ SMRTI pro 90. léta se nekonalo. Ten film je totiž až příliš uhlazený, žádná naléhavost a i přes nijak dlouhou stopáž se nepříjemně vleče. Scénář ani herecké výkony nejsou špatné, takže to padá na hlavu režiséra, který zůstal u toho, že to všechno tak nějak pěkně natočil, ale bez šťávy. I když možná za to můžou ta 90. léta.(24.2.2007)
oli.G
Poznáte to... máte na práci kopec vecí, no aj tak skončíte pri televízore, sledujúc prvú vec, čo je po ruke. Po skončení sa nie a nie zbaviť pocitu totálne zabitého večera, a keď zistíte, že na druhom kanáli išlo 451° FAHRENHEITA, bolí to o to viac...(11.4.2006)
castor
Jsou různé možnosti, jak si zkrátit čekání v dopravní zácpě. Třeba zavolat své sedmnáctileté dceři. Přesně to napadlo i Karen McCann. Kdo by to byl čekal, že se právě její nevinné dítě stane obětí násilníka, který nevybíravým způsobem vtrhne do domu a dívku znásilní a zabije, zatímco její matka šílí u mobilu (mimochodem, bravurně zvládnutá scéna). Zbytek je ale už zbytečně uhlazený a klouže jen tak po povrchu, aniž by se vrhnul hlouběji. Procedurální nedostatky během soudního líčení pak brutálního vraha osvobodí, což se bezmocné matce nemůže líbit.. Mně se zase nelíbilo, jak držitel režijního Oscara Schlesinger s látkou pracoval, když měl před kamerou vedle Kiefera Sutherlanda i dvojnásobnou oscarovou laureátku Sally Field.(21.2.2008)
Hunt
HUDBA: James Newton Howard(3.8.2007)
bassator
Viděno 2x cca + 3. 11. 2009 - 40%(30.4.2009)
Jacinda
Lepší tři hvězdičky. Vcelku napínavý triller s výborným Sutherlandem...hrál to tak přesvědčivě (a vypadal tak odpudivně), že kdyby mi zazvonil u dvěří, proskočila bych zavřeným oknem s ochranou folií...je trochu škoda, že film táhne hlavně Kiefer. Hlavní postava skoro vůbec nebrečí a na chvíli jsem ani nevěděla, jeslti to dítě bylo teda její nebo ne. Ed Harris se, ačkoli ho mám ráda, sem taky moc nehodil...(29.4.2010)
Flego
Škoda, že námet nebol lepšie rozpracovaný a na režisérskej stoličke nesedel niekto iný... Fieldová a hlavne diabolsky dobrý Sutherland nemohli všetko zachraňovať.(1.3.2007)
Johanka
Celkem napínavý thriller se skvělou Sally Field v hlavní roli matky, která se rozhodne pomstít vraždu svého dítěte.(24.4.2003)
nash.
Strhující úvod, depresivní scéna soudního procesu, ale pak skvěle rozehranému příběhu jako by došel dech. Tempo poleví, scénář si až příliš často vypomáhá prázdnými klišé a režie jakoby začala bloudit, takže to všechno nakonec v pohybu drží hlavně silný motiv matčiny pomsty a herecké výkony Sally Fieldové a Kiefera Sutherlanda. Nicméně jako fanda subžánru revenge story jsem nebyl zklamán.(22.2.2011)
Agatha
Dobrý námět, ale místy nedobrý scénář. Nebýt toho tak zde máme drama jako podle předpisu. Vynikající a přirozená Sally Field nasadila hereckou laťku hodně vysoko už ze začátku. Její bezmoc a zoufalství, které prožívala když po telefonu slyšela jak někdo vraždí její dceru, byla dechberoucí. Pak její výkon kolísá, ale ke konci opět graduje. Nejvíce mě překvapila její slova k vyšetřujícímu policistovi: " ...Víte co - seru na Vás!..." To bylo v dosud umírněném scénáři trošku překvapivé a nečekané. Ed Harris zde nedostal příliš prostor, ale i tak se mu herecký talent nezapře. A Kiefer Sutherland v roli odporného násilníka a vraha neměl chybu. Stačilo by to jen celé trošku dotáhnout do konce a mohlo se to příblížit k dokonalosti. Hodnocení 59% se mi zdá ale hodně neodpovídající...(16.2.2008)
Phobia
Drama o ženě, která chce spravedlnost - vražda její dcery zůstala zákonem nepotrestána. Téma je silné, zpracování bohužel slabé, navzdory slušnému hereckému obsazení film působí televizně laciným dojmem. Škoda nevyužitého potenciálu. 59%(22.1.2009)
Skip
Spíš průměrný thriller o pomstě. Nic, co by tu v nějaké podobě nebylo již x-krát v jiných filmech. Sally Fieldová není zrovna dvakrát přesvědčivá, ovšem Kiefer Sutherland si zahrál s chutí parádního psychopata.(24.2.2007)
ilemas
Slabší thriller s dobrým hereckým obsazením, bohužel působí jako lepší tv film.(7.3.2011)
starbrejkr
Asi bych se na to normálně nekoukal, protože ta zápletka je strašně tuctová, ale přiilákala mě trojice hlavních herců. Bohužel ale musím konstatovat, že kdyby to hráli neznámí televizní herci, dopadlo by to stejně. Postavy ve filmu jsou totiž tak strašně ploché (hlavně Kiefer, který prostě musí být ten nejklasičtějí úchylák, co leje psovi kafe na hlavu, háže po lidech nedopalky a má pokoj plný Hustlerů, prostě jedna špatnost za druhou:-D), že s nimi herci těžko mohli něco udělat, navíc Sally Fieldová ve spojení s příšerným dabingem leze spíše na nervy. Ten film nemá tempo, většinu doby se nic neděje, což má být asi kompenzováno jakousi psychologií hlavní postavy. Ani ta se ale nijak nerozvíjí a už vůbec ne nějak překvapivě, obzvlášť pochybně působily pasáže z onoho sdružení lidí, co ztratili děti...možná že v Americe něco takového opravdu existuje, ale působilo to na mě příšerně a rozhodně to neříkalo nic o psychice lidí. Kapitolou samou pro sebe je jen závěr, který se samozřejmě rádobydramaticky protahuje, kdy hrdinka, která se předtím naučila špičkově střílet, je schopná trefit útočníka až napotřetí. Ty dvě hvězdičky jsou za pár povedenějších pasáží (příchod Kiefera do domu) a tak trochu z úcty k tomu, že bych na film s tak ponurou tématikou neměl až tolik plivat.(25.2.2009)
nipandelm
Z tohoto tématu se dalo hodně vytřískat,ale bohužel se tak nestalo.Kdyby měl film delší stopáž a lepší scénář určitě by byl mnohem lepší.Tady se totiž mělo víc soustředit na psychologii jednotlivých postav,než na pouhé pronásledování a sledování každého kroku zabijáka.Podle mě tady bylo všechno strašně uspěchané.Co mě zarazilo nejvíc,že matka znásilnění a smrt své dcery skoro vůbec neobrečela.Myslím si,že je nepravděpodobné,že by se matka tak rychle oklepala a šla dál.A zbytek rodiny na to není líp.Jediné co se dá chválit jsou herecké výkony. Tradičně skvělá Sally Field,správně slizounský Kiefer Sutherland a Ed Harris nezklamali.Pouhopouhé herectví ale nemá šanci film zachránit.Film je tak použitelný jenom na jedno shlédnutí,což je škoda,protože jak už jsem zmínila,mohl být mnohem lepší,kdyby se někdo namáhal trochu víc snažit.Je to promarněná šance.(9.8.2009)
Andersis
Průměrný triller ktyrý by bez Sutherlanda byl jen podprůměrný.(25.2.2009)
WoWoW
Když jsem viděl, že v tom hraje Ed Harris čekal jsem něco víc a to minimálně od jeho postavy, přišlo mi že jeho potenciál nebyl tak úplně využit. Za to Kiefer byl solidní padouch a to hlavně svojí drzostí a i vzhledem. Jinak celý ten film rozhodně nebyl nic převratného a byla to místy i trochu nuda.(25.2.2009)