Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní motiv filmu tvoří téměř dokonale naplánovaná loupež. Její hlavní organizátor však nepočítal s tím, že muž, který je z tohoto činu neprávem obviněn, se rozhodne na vlastní pěst očistit své jméno a přijít celé věci na kloub. Jeho pátrání ho zavede až do Mexika. (worm14)

Recenze (9)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Milionová bankovní loupež, nespravedlivě zadržený Joe a následně úsilí očistit svůj street cred. Velká část se odehraje v Mexiku a ne že bych nebyl zvědav, co je motiv a jak se léčka ve finále vyvrbí, ale zároveň mi to přišlo už trošku přetažený, přemotaný a taky až příliš mockrát nastane situace, kdy týpek míří na druhýho pistolí a ten mu ji stejně jen tak vykopne... Payne je dobrá volba do hlavní noirový role. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Klasický motiv - Joe je květinář, který se snaží, poté, co ho poldové několik dní mlátí ve vězení, rozlousknout to, kdo na něj hodil krádež milionu dolarů. Skvělý je, že úplně není jasný, jestli to dělá skutečně kvůli spravedlnosti anebo kvůli těm penězům. Herci jsou většinou málo známí, ale rozhodně dobří, obzvláště John Payne, který hrál Joea. V menší roli jednoho z padouchů se objeví taky Lee Van Cleef, který si pozdějc zahrál v Leonneho slavných westernech. Zkrátka a dobře další kvalitní noirová podívaná. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller, který podle mě předběhl svou dobu. Podobnou práci režiséra čekám spíš z přelomu 50-60.let. Taky bych riskl že není to Film-Noir (i když vím že všude řadí mezi ně). John Payne je tady hodně nadprůměrný, podal zajímavější výkon než spousta pro nás dnes známějších herců z let 50. nebo 60., v podobných rolích. 4/5 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Noir snímek, který se zaměřuje na jednoho muže, který byl neprávem obviněn z loupeže. Sám se pak rozhodne, že zjistí, kdo za loupeží skutečně stál. A to je ta chvíle, kdy je snímek docela zajímavý. Bohužel celkové provedení mi přišlo spíše laxní než takové, které by skutečně využilo potenciál příběhu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela zajimava a malo vidana zapletka, coz potesilo. Taky trojice padouchu byla fajn. Hlavni hrdina (Payne) mi pripominal Kevina Spaceyho. .-) Coleen Gray trosku umelohmotna, ale jeji figura nebyla az tak podstatna. Nicmene na druhou stranu vidime dost nelogicnosti a divnych scen (mozna zbytecnych, obzvlast stred filmu je takovy uspavaci) apod., takze nakonec mirny nadprumer. Pro noiristy povinnost. 3+ ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama