Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maroko, 17. století. Kapitán Barbarossa (John Payne) narychlo opouští sultánovy služby, čímž jen o vlásek uniká smrti. Okamžitě se však díky svým schopnostem zmocní nové lodi i posádky. Jedná se o španělské vězně, kteří jsou šťastni, že je namísto otroctví čeká služba na lodi. Na Tortuze se kapitán zmocňuje krásné a mladé hraběnky Alidy (Donna Reed), v níž vidí možnost tučného výkupného od jejího snoubence Salceda (Gerald Mohr)... (Pohrobek)

(více)

Recenze (9)

montel 

všechny recenze uživatele

Kapitán Barbarossa unáší loď i s celou posádkou. Osvobodí tím španělské otroky, kteří tak začínají sloužit jemu. Na Tortuze se poté zmocní krásné hraběnky Alidy a žádá po jejím snoubenci tučné výkupné. Ta se ale do něj zamiluje a varuje jej, před nekalými pikly snoubence Salceda....Docela zdařilý snímeček s krásnou Donnou Reed. Fanoušci těchto filmů jej jistě ocení více.Pro mě hezkých 40% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Starý, dobrodružný snímok o pirátoch, krásnej Alide a hrdinskom, neohrozenom kapitánovi Barbarossovi. Jednoduchý scenár s romantickou zápletkou; uhladené, nekrvavé súboje; štúdiové kulisy; využitie miniatúrnych modelov lodí pri trikových záberoch; miestami hodne prehrávajúci herci; nahlúple dialógy; nevýrazná, komponovaná hudba... "Dobyvatelia siedmych morí" je film zo starej školy, ktorý dnes už stratil hodne zo svojej pôvodnej sily. ** ()

Reklama

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, myslel jsem, že je tak o 15 let starší:o)) - odpovídal by tomu poměrně slaboduchý scénář, kde je vše zaměřeno na akci a pestré barvy. Jenže místo hyperaktivního Errola Flynna je zde John Payne v roli piráta Barbadossy. Pro toho kdo má rád pirátské filmy to bude jistě příjemná podívaná, romantická láska, hollywoodská kráska (Donna Reed), mužný pirát (Payne), nesmiřitelný odpůrce (Mohr) a pirátský kluk obdivující hlavního hrdinu. Kdo očekává ale nějaký duševní přínos, tak se musí poohlédnout jinde :o)) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Solidní porce dobrodružné pirátské zábavy zcela tak, jak ji "korsárské" filmy padesátých let servírovaly. Typický příběh neohroženého hrdiny a aristokratické fifleny, která se z namyšlené nekňuby stane správným pirátským děvčetem. A John Payne s Donnou Reed nejsou vůbec špatný pár. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý pirátský dobrodružný film s překvapivě drsnými scénami (vyvraždění žen a dětí v Barbarossově úkrytu, klučík, který poprvé někoho zapíchne) a šťavnatě se vyvíjejícím vztahem plným podrazů mezi hlavním hrdinou a jeho vyvolenou kazí jen nepovedené námořní trikové scény. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama