Mizerná neděle

• Velká Británie

Sunday Bloody Sunday

Velká Británie, 1971, 110 min

• Houdini

Oscar 4 nominace: Režie, Herec HR - Peter Finch, Herečka HR - Glenda Jackson, Scénář(22.3.2004)

• Matty

Nechal jsem se zlákat názvem, v originále nápadně podobným Krvavé neděli od Greengrasse. Nechal jsem se zlákat jménem režiséra, který má na svědomí vynikajícího Půlnočního kovboje. Ale na co jsem se to vlastně nakonec nechal zlákat? Na rozplizlé komorní psychologické drama, které dvě hodiny hledá nosné téma, aby následně skončilo a nechalo mě, vyjukaně sedícího v křesle, uvařit ve vlastní krvi. Nudný, nudný film, který není o ničem, co by se dalo nazvat něčím. Dobře, možná v něm hrají dobří herci, což ovšem neznamená, že hrají dobře. No a taky tady jsou malé děti kouřící marihuanu a milostné scény dvou homosexuálů rozdílných generací – v sedmdesátých letech bych si z toho možná sedl na zadek, ale dnes? Díky, znám přínosnější nudu (třeba poslech nějaké výživné přednášky Karla Vachka). 40%(17.7.2008)

• RHK

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire.(17.11.2009)

• danecek24

29. Zlatý Glóbus za rok 1971 - cena (1) - *Nejlepší zahraniční (anglicky mluvící) film - Velká Británie + nominace (1) - Nejlepší herec (drama) - Peter Finch(5.1.2009)

Když se v nevšedním milostném trojúhelníku cítíte mizerně.(19.11.2011)