Reklama

Reklama

Dva progresivní architekti se do sebe zamilují a vezmou se. Brzo ale zjistí, jak moc dětí změní charakter jejich vztahu. (Netflix)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že příběh dvou mladých manželů se stejnými postojemi v pracovní oblasti, ale naopak dysfunkčním vztahem ve společném rodinném životě a během výchovy hned čtyř dětí, má v sobě cosi do sebe. Třeba ono příjemné vyústění s myšlenkou, jak právě děti dokážou udržet rodinu a vadnoucí vztah pohromadě, se mi líbilo. Předpokládám, že diváky, kteří mají za sebou nějaké ty roky manželství i výchovu dětí, zaujme podobný snímek určitě víc. Já se do něj dostával dost těžko a způsob, jakým Nanni Loy natočil rodinné drama, mi nesedl, dýchal na mě chladem. Moc jsem si „neužil“ ani tu druhou vrstvu s poválečnými dějinami v pozadí, protože to zůstalo velmi nevýrazné a velmi málo propracované – měl jsem pocit, že si Loy tam témata zapadního anarchismu nebo i stalinismu v socialistickém bloku sice zakomponoval, protože tam něco podobného v rámci příběhu napříč větším časovým úsekem prostě chtěl mít, ale spíše to vložil do náhodné scény, aby tam došlo v tomto směru na nějaký výjev nebo krátkou debatu, ale působilo to jaksi zcela izolovaně od hlavního příběhu a na žádné větší drama se společenským přesahem to nevydalo. Nijak zvlášť mě neoslovily ani herecké výkony hlavní dvojice, byť Nino Manfredi měl pár světlých chvilek hlavně během humorných scén a Leslie Caronová na mě zapůsobila alespoň během emocionální katarze při zpovědi v kanceláři k závěru... Nicméně jako komedie na mě Otec od rodiny až na dvě-tři scény nefungoval, jako drama měl pro mě taky málo silných momentů a byť ve výsledku nějaký pozitivní dojem ve mě snad i zanechal, při sledování jsem se nejednou nudil. [55%] ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Nádherný film.. úsměvný i smutný zároveň, přitom vám připadá tak reálný. Divím se, že tento film české distribuci v minulosti ušel.. vlastně za komárů těžko :-) ..jednalo se tam vlastně o střet roayalistů s komunisty... ale ten cvrkot dětí v rodině byl vykreslený opravdu úžasně. ()

Reklama

Reklama