Reklama

Reklama

Chůva k pohledání

(seriál)
  • USA The Nanny (více)
USA, (1993–1999), 54 h 23 min (Minutáž: 22–45 min)

Hrají:

Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Daniel Davis, Lauren Lane, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury, Madeline Zima, Renée Taylor, Rachel Chagall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(145)

Obsahy(1)

Fran Fineová, přitažlivé, i když už ne právě nejmladší židovské děvče z Queensu, se stane chůvou v domě bohatého vdovce se třemi dětmi, divadelního producenta Maxe Sheffielda. Díky svému vřelému srdci i netradičním názorům na výchovu si ji brzy oblíbí děti, Maxwell i správce domácnosti komorník Niles, který veškeré dění sleduje s nadhledem. Pouze nedokáže skrývat antipatie vůči Maxwellově obchodní partnerce C. C. Babcockové... (TV Nova)

(více)

Recenze (419)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Teda, postavit si kariéru na tom že napodobujete Peggy Bundovou, to chce kus odvahy. Rodina slečny Fine totiž je hnízdo Peggy Bundových, až na tu barvu vlasů. Většinu vtipů předem odhadnete a hlavní hrdinka osciluje od naprosto neodolatelné po příšernou slepici, často během jedné scénky. Největší king tak je Daniel Davis alais majordomus Niles, který hází ty nejlepší hlášky ze všech, je sarkastický až na půdu, a umí v tom chodit jako nikdo. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchý sitcom, který staví především na vyšperkovaném humoru, který je vtipný pro každého diváka na věk a pohlaví nehledě. Taktéž dokonale vymyšlené a zahrané postavy hrají tomuto počinu do karet. A v těchto dvou věcech je vlastně jeho největší síla, neboť těžko kde seženete takto skvěle hrající orchestr. Ať už vzpomenu na sluhu a jeho suchý britský humor, nervově labilní finanční poradkyni, samozvanou chůvu s neutuchajícím nutkáním něco kupovat, večně huboucí Franinu matku schovávající jídlo kam je to jen možné, nebo těžce sklerotickou babičku, která nemá vkus a nezná míru, vždy mě už samotná vzpomínka pobaví. A co teprve pak samotný seriál. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Kvůli majordomovi musím dát hodně vysoké hodnocení. Ačkoli nesnáším telenovely a toto je na rozhraní telenovely a sitkomu, je to úžasná sranda a díl od dílu je Niles (Daniel Davis) lepší. Bohužel častým opakováním seriálu v televizi se jeho zábavnost poněkud devalvovala. Ale původní vysílání bylo opravdu kouzelné. Hudba: Timothy Thompson ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem měla ráda už od dětství, a vůbec mi nevadí jeho neustálé reprízování, protože The Nanny patří k sitkomům, na které se člověk může koukat pořád dokola. Co jsem se začala koukat v originále, trochu mi to změnilo pohled na věc, protože Franin vlastní hlas je vážně tak nelibozvučný, s tím se český dabing vůbec nemůže měřit, jakkoli je skvělý. Každopádně pro mě je tohle seriál, který můžu kdykoli a odpočinu si u něj a zasměju se. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hm.....od "odpadu!" do 5* - tomu řikám rozpětí. No jo, když ale mě se tenhle sitcom děsně líbí a díl od dílu víc. Atˇuž je to sluhův suchý humor a narážky na neurotickou finanční poradkyni, které se nedaří ulovit pana domácího, nebo věčně hubnoucí Franina matka, nesmrtelná sklerotická babička, nebo svobodné kamarádky a potencionální beznadějní nápadníci - já se bavím skvěle. ()

Galerie (228)

Zajímavosti (123)

  • Otec Fran Drescher se jmenuje Morty stejně jako otec Fran Fine. Dokonce si v několika dílech zahrál jejího otce a taktéž strýčka Stanleyho. (kamisu)
  • V seriálu nebylo nikdy řečeno, jaké je Nilesovo (Daniel Davis) příjmení. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama