Reklama

Reklama

Chůva k pohledání

(seriál)
  • USA The Nanny (více)
USA, (1993–1999), 54 h 23 min (Minutáž: 22–45 min)

Hrají:

Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Daniel Davis, Lauren Lane, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury, Madeline Zima, Renée Taylor, Rachel Chagall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(145)

Obsahy(1)

Fran Fineová, přitažlivé, i když už ne právě nejmladší židovské děvče z Queensu, se stane chůvou v domě bohatého vdovce se třemi dětmi, divadelního producenta Maxe Sheffielda. Díky svému vřelému srdci i netradičním názorům na výchovu si ji brzy oblíbí děti, Maxwell i správce domácnosti komorník Niles, který veškeré dění sleduje s nadhledem. Pouze nedokáže skrývat antipatie vůči Maxwellově obchodní partnerce C. C. Babcockové... (TV Nova)

(více)

Recenze (419)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Perfektní komediální seriál z 90.let,který pobaví a pohladí člověka i když venku je hnusné počasí a na chvíli myslíte na uplně jiné věci.Nejperfektnější je postava Nilese alias Daniel Davis,který sype hlášky na každém kroku a zapadl do rodiny stejně rychle jako neohrabaná holka "z ulice" s kosmetickým kufírkem Fran Fine-a její potřeštěná rodina.Krásně se zde prolínají dva světy - ten normální a ten nóbl,který většinou před tím normálním světem jen zavřou dveře a díky bohu tento seriál je v tomto trošku jiný.Moc se mi líbí nevraživost mezi Nilesem a C.C.,kterou bych nejraději za vlasy vytahala z baráku :-D..Očekávaný konec zamilovaný manželský pár Fran a Maxwell(mimochodem Charles Shaughnessy je fakt kusanec).Bohužel ne všechny herce čekal šťastný konec např. z Madeline Zima naprosto vyprchal všudypřítomný roztomilý kukuč a chytré hlášky už její působení nezachrání..tudíž další upadlá dětská hvězda. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Tak hrozný sitcom to zase není. Sice to nedosahuje takových kvalit jako tady např. zmíněných "Bundovic rodině" aj. podobným seriálům, ale já se aspoň trochu pobavila snad u každého dílu. Gagům chůvy Fran dost zřídka, zato sluha Niles a jeho neúprosný sarkasmus, obvzvlášť vedoucí k neurotické slečně CC Babcock, mě dostával do kolen. Nebo Franina matka byla taky speciálně zábavná. ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Skvělý sitcom, který mě stále baví, i když na něj koukám už po třetí... Některé díly jsou zkrátka nezapomenutelné. Nilesův suchý britský humor je asi to nejlepší, co "Chůvu" potkalo. Beznadějná C.C. a přihlouplá Wall také nejsou k zahození. Velkou porci zábavy skýtá i Fineovic rodinka - od věčně hubnoucí (a věčně žeroucí) matky Sylvie až po zapomětlivou Yettu. A ústřední dvojice? Sexy Charles Shaughnessy v roli Franina zaměstnavatele a Fran Drescher jako jeho pomatená a "lehce" výstřední chůva jsou prostě super. Jednoduše řečeno: tohle je sitcom jak má být. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Chůva zde nemá takovou oblíbenost, kterou k ní chovám já. Slečnu Fajn mám rád nejen pro její postavu, ale i pro její podobu s Peggy Bundovou, její grimasy, a tak bych mohl pokračovat. Postavy tohoto seriálu, zvláště Nails, kolegyně pana Sheffielda, matka Fran a babka Yeta mi dokáží zvednout náladu. Ano, tento seriál je možná neinteligentní, nicméně proč pořád sledovat seriály s vážnou tématikou? Chůva k pohledání není špatný seriál. Jen nesedne každému. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě vždycky dostane do kolen. Narážky na americké celebrity (hlavně B. Streissand) a hlavně dvojice Frannina matka a nymfomanská babička Yetta si ty čtyři hvězdičky plně zaslouží. Jen mi trochu avdí jakási strojenost, kdy je jasně vidět, že herci očekávají výbuch smíchu před televizní obrazovkou, přijde mi to trochu vtíravé a když vtip náhodou nevyjde i trochu trapné. ()

Galerie (228)

Zajímavosti (123)

  • Ve scéně, kdy se Sylvia (Renée Taylor) baví s řezníkem, tak jí řezník předává balíček masa a pozoruje odhalený Sylviin dekolt a říká: „Přihodil jsem ti plíce, no vidím, že nosím tak trochu dříví do lesa.“ Jedná se o chybu českého překladu. V originále řezník říká: „I put an extra breast in. Not that you need any help in that department.“ Volně přeloženo: „Přhodil jsem prsa navíc. Ne že by tady byly potřeba.“ (korinek)
  • V epizodě zazní „Celebration“ od Kool & The Gang. (SONY_)
  • Svatba Fran a Maxe přišla na 12 000 dolarů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama