Reklama

Reklama

Chůva k pohledání

(seriál)
  • USA The Nanny (více)
USA, (1993–1999), 54 h 23 min (Minutáž: 22–45 min)

Hrají:

Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Daniel Davis, Lauren Lane, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury, Madeline Zima, Renée Taylor, Rachel Chagall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(145)

Obsahy(1)

Fran Fineová, přitažlivé, i když už ne právě nejmladší židovské děvče z Queensu, se stane chůvou v domě bohatého vdovce se třemi dětmi, divadelního producenta Maxe Sheffielda. Díky svému vřelému srdci i netradičním názorům na výchovu si ji brzy oblíbí děti, Maxwell i správce domácnosti komorník Niles, který veškeré dění sleduje s nadhledem. Pouze nedokáže skrývat antipatie vůči Maxwellově obchodní partnerce C. C. Babcockové... (TV Nova)

(více)

Recenze (419)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hm.....od "odpadu!" do 5* - tomu řikám rozpětí. No jo, když ale mě se tenhle sitcom děsně líbí a díl od dílu víc. Atˇuž je to sluhův suchý humor a narážky na neurotickou finanční poradkyni, které se nedaří ulovit pana domácího, nebo věčně hubnoucí Franina matka, nesmrtelná sklerotická babička, nebo svobodné kamarádky a potencionální beznadějní nápadníci - já se bavím skvěle. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Teda, postavit si kariéru na tom že napodobujete Peggy Bundovou, to chce kus odvahy. Rodina slečny Fine totiž je hnízdo Peggy Bundových, až na tu barvu vlasů. Většinu vtipů předem odhadnete a hlavní hrdinka osciluje od naprosto neodolatelné po příšernou slepici, často během jedné scénky. Největší king tak je Daniel Davis alais majordomus Niles, který hází ty nejlepší hlášky ze všech, je sarkastický až na půdu, a umí v tom chodit jako nikdo. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už jen nablblost hlavní postavy brání potencionálnímu divákovi užít si těch 25% obstojných vtipů, které se zde najdou... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chůva Fajn je uplně tupá ženská, která neví co řiká, ale davy bouří a diváci se baví. Diváci? No myslím tim Američany, kteří se u toho řežou smíchy od začátku do konce, prakticky čemukoliv co mi příjde trapný, ale těch pár opravdu dobrých vtipů pořádně ani nevidí. Ne, není to zas tak hrozné, je to hloupé a dabing tomu dodává grády, ale zas tak hrozné to rozhodně není. Dokonce se občas i zasměju, ale v tomto druhu zábavných seriálů prostě a jednoznačně konkurence není. Na Ala Bundu nikdo nemá. (4/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Fran si hraje na Fran. Chůva k pohledání je hodně jednoduchá zábava postavená na jedné postavě, chůvě, která přijde se svými způsoby do poměrně zámožné rodiny. Jako jediná pořádná žena v domě si tak dělá pořádek nejen svým uměním chůvy, ale i ostrým jazykem. Sledovat to déle než těch pár minut jednou za měsíc by pravděpodobně vedlo k doživotní nesnesitelnosti všech podobných sitcomů... Škoda, že se k nám do Česka nedostalo i to horší z tohoto žánru, takže v chůvě většina lidí něco výrazně tragického (až odpadového)... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě ten humor prostě baví. Jsou tam fakt stírací hlášky a chůva je i přes ty svoje hypernevkusný účesy docela sexy. Hrozně mi těma držkama a chováním připomíná Joy z Earla. A nejlepší postava je rozhodně ten sluha. Vždycky tam s kamennym ksichtem někoho hrozně zničí sarkastickou narážkou. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Strašně rychle se okouká, ale když se podívám jednou za čas, řežu se smíchy. Nejlepší jsou postavy C.C., Sylvie a Yetty, a úplně nejlepší byl ten díl, kde C.C. byla uvězněná s Fran ve vinném sklípku:))) Chůvo Fine, miluju vás! Vy náno! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nakapal jsem si do nosu tolik eukalyptu, že mě ve snu napadla vzteklá koala." Sluha Niles je boží a s tím ostatním mám trochu problém. Zejména chůva Fran je mi sympatická natolik, že bych ji na rok zaplatil do služby svému největšímu nepříteli. Bohužel žádného nemám, takže může dál sloužit u nudného pana Sheffielda a já si budu dávat velký pozor na to, abych zašel na návštěvu pouze ve chvílích, kdy v domě řádí Niles a ostatní jsou pryč, zticha nebo stávkují na sociálce. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Na to, jak se mi ten seriál připadá hloupý a prvoplánový, tak mě dokáže až příliš spolehlivě udržet televizní obrazovky. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Chůvy se musím zastat, mně to přijde opravdu hodně vtipné a skoro vždycky mi zlepší náladu. Dabing je taky moc podařený! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lepší sitcom. Jeden z mých oblíbenějších, a to že já sitcomy vážně nemusím. Jsou v něm vtipné scény a celkově je vidět, že i když pracuje na známých principech, snaží se i o originalitu. Tohle je jedna z těch výjimek, kdy mi opakovaný děj a nucení herci (v čele s otřesným umělým smíchem) nevadí. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Veľmi príjemný sitcom s prvoplánovo krásnou a v dobrom slova zmysle jednoduchou Fran Drescher v úlohe pestúnky Fran, ktorej však, čuduj sa svete, pod všetkými tými šminkami a vrstvami mejkapu bije srdce zo zlata. Je to práve jej neohrabaný vstup medzi smotánku, ktorý dáva autorom nepreberné množstvo príležitostí na eskapády a humorné scénky rôzneho druhu. Pripočítajte si k tomu aj ďalšie vydarené postavičky na čele s komorníkom Nilesom hádžucim hlášky suché ako martiny a ďalší zábavný seriál je na svete. Síce neponúka nič nové a pevne sa drží už zabehaných chodníčkov, ale práve v tejto jeho obyčajnosti a nenútenosti sa mnohokrát skrýva jeho sila. ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou jsem snad vydržel celých pět minut. Ale z těch zbylých utržků, nejde dát nic jiného než odpad. Ani Niles to nezachrání. Nikdy jsem žádný sitcom nenáviděl víc. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na první pohled další ze stupidních seriálů, ale ..... nevím jak to popsat, prostě neskutečně komediální glanc a tím si mě získal :-) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Teda slečna Fine by se mohla zapsat do Guinessovky v kategorii největší ječák v dějinách seriálů. Chůva k pohledání je jedním z dlouhé řady sedacích sitcomů, kde vídáte pořád a pořád ty samé postavy v pořád těch samých a nevtipných scénkách. A když už se nějaká hláška vyrve z pout stereotypu a ten výše zmiňovaný ječák a natužené tupé mu dodají punc vtipnosti divák leckdy unaven předchozím dějem tuto jiskřičku naděje ano nezahlédne. Spíš mu to podpálí křeslo pod zadkem a musí jít tu bednu vypnout, aby zabránil dalšímu rozkladu své mozkové kůry. Nápad to zas není tak špatný, ale dabing hlavní hrdinky podpořený jejím šíleným vzezřením mi vždycky nažene husí kůži. U mě si tudíž vše zmíněné vysloužilo maximálně jednu uslintanou hvězdičku....... ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Stejná sitkomová stupidita jako další "legendární kousek" Ženatý se závazky. Od odpadu ji neuchránilo ani těch pár neskutečně suchých hlášek komorníka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevýrazný sitcom, ktorý ťahá z biedy len predstaviteľka hlavnej úlohy Fran Drescher. Táto krásna židovská komička si tu zahrala postavu, ktorá jej sadla ako uliata. Škoda, že to isté nemôžem tvrdiť o ďalších hercoch, ktorí boli do seriálu obsadení. Možno ešte tak Daniel Davis, v roli Shieffieldovho komorníka, by ako tak obstál, ale tí ostní sú naozaj pohroma. ** ()

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama