Reklama

Reklama

Chůva k pohledání

(seriál)
  • USA The Nanny (více)
USA, (1993–1999), 54 h 23 min (Minutáž: 22–45 min)

Hrají:

Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Daniel Davis, Lauren Lane, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury, Madeline Zima, Renée Taylor, Rachel Chagall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(145)

Obsahy(1)

Fran Fineová, přitažlivé, i když už ne právě nejmladší židovské děvče z Queensu, se stane chůvou v domě bohatého vdovce se třemi dětmi, divadelního producenta Maxe Sheffielda. Díky svému vřelému srdci i netradičním názorům na výchovu si ji brzy oblíbí děti, Maxwell i správce domácnosti komorník Niles, který veškeré dění sleduje s nadhledem. Pouze nedokáže skrývat antipatie vůči Maxwellově obchodní partnerce C. C. Babcockové... (TV Nova)

(více)

Recenze (419)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Perfektní komediální seriál z 90.let,který pobaví a pohladí člověka i když venku je hnusné počasí a na chvíli myslíte na uplně jiné věci.Nejperfektnější je postava Nilese alias Daniel Davis,který sype hlášky na každém kroku a zapadl do rodiny stejně rychle jako neohrabaná holka "z ulice" s kosmetickým kufírkem Fran Fine-a její potřeštěná rodina.Krásně se zde prolínají dva světy - ten normální a ten nóbl,který většinou před tím normálním světem jen zavřou dveře a díky bohu tento seriál je v tomto trošku jiný.Moc se mi líbí nevraživost mezi Nilesem a C.C.,kterou bych nejraději za vlasy vytahala z baráku :-D..Očekávaný konec zamilovaný manželský pár Fran a Maxwell(mimochodem Charles Shaughnessy je fakt kusanec).Bohužel ne všechny herce čekal šťastný konec např. z Madeline Zima naprosto vyprchal všudypřítomný roztomilý kukuč a chytré hlášky už její působení nezachrání..tudíž další upadlá dětská hvězda. ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Už jen díky sluhovi Nilesovi si tenhle sitcom zaslouží 3 hvězdičky! Narozdíl od telenovel všeho druhu se při sledování "tohoto" alespoň vcelku pobavíte. Podívaná je to opravdu nenáročná, což beru u tohoto druhu díla jako jednoznačné plus. Zkrátka výborný tip pro volný čas, když nemáte chuť sledovat komplikované celovečerní filmy a zas nechcete jen tupě zírat do zdi... ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda sitcomy, ale v tomhle je něco, co mě donutí se nejen dívat, ale i královsky bavit. Možná to bude tím, že Fran nastavuje zrcadlo všemožným ženským úchylkám, C.C. je tak nesympatická, až ji budete milovat, Niles sluha k pohledání...a tak by se dalo pokračovat s většinou postav. Navíc tu není tolik "morálních ponaučení", které kazí třeba seriál Krok za krokem. Tohle je zkrátka příjemný rodinný sitcom. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Kvůli majordomovi musím dát hodně vysoké hodnocení. Ačkoli nesnáším telenovely a toto je na rozhraní telenovely a sitkomu, je to úžasná sranda a díl od dílu je Niles (Daniel Davis) lepší. Bohužel častým opakováním seriálu v televizi se jeho zábavnost poněkud devalvovala. Ale původní vysílání bylo opravdu kouzelné. Hudba: Timothy Thompson ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to jeden z lepších sitcomů, ale nejlepší je určitě" Haló Haló". Celým dějem Vás provází neskutečný humor. Výkony herců jsou takové, že to rozhodně umí hrát a perfektně se na to hodí. Hodně se mi to líbí a nemohu si dovolit nic jiného než 5*.93%Zajímavosti: Kolik různých oblečení měla Fran za celý seriál na sobě? kostýmy: 231 horní díly (blůzy, trička, vesty...): 200 sukně: 63 šaty: 149 společenské oblečení, plavky, trička v kompletu se stejnými kalhoty: 68 kabáty: 46 župany: 34 kalhoty: 33 saka, blejzry: 58 pyžama, negližé: 18 to dělá dohromady okolo 900 různých modelů!!! ▪ Kolik různých oblečení měla C.C za celý seriál na sobě? společenské oblečení: 49 horní díly (blůzy, vesty, trička): 103 kostýmy: 37 sukně: 52 šaty: 33 kabáty: 39 kalhoty: 19 blejzry: 76 doplňky/šperky/tašky/klobouky: 164 to dělá celkem okolo 572 různých modelů. ▪ Jak pojmenovala C.C. děti v průběhu 6-ti řad seriálu? Maggie: ta blondýnka, vyleštěná tyč (?), ta vysoká blondýnka Brighton: Burton, Bubi, Trevor Gracie: zlatíčko, naše oblíbená malá, ta malá, Lacey, Stacie, Popelka (?), Mařenka a všem třem dohromady: Macy, Bob & Nancy, Danny, Jennifer & Howie ▪ Fran Dresher hrála v jedné epizodě Bobbi Flekman, kterou si zahrála už ve filmu "This Is Spinal Tap" v roce 1984. ▪ Rodiče, sestra a babička Fran Dresher se jmenují stejně jako v seriálu. Její praví rodiče si v pár epizodách také zahráli. ▪ Yelsisův syn z epizody 3.12 je ve skutečnosti Miachel Dow, jeden z tvůrců Chůvy k pohledání. Fran s ním pracovala na Kid Quick a měla s ním 3-letou známost. ▪ První herečka, co hrála Jocelyn Sheffield je známá modelka Twiggy Lawson. S Fran Dresher jsou dlouholeté kamarádky. ▪ Alan Beck, Maxwellovo mučitel, a také doktor Joe Rasso, se kterým měla Sylvie v 6. řadě poměr, je ve skutečnosti manžel Reneé Taylor. ▪ Romeo z 2.07, chlap na baru z 3.01 a muž, který přichází na toalety v díle 6.15 - všechny hrál jeden muž- a to bývalý manžel Fran Dresher Peter Marc Jacobson ▪ Fran má v epizodě 2.22 na ruce obvaz protože se zranila při fotografování se do nějakého časopisu. ▪ Gabriel Bologna, syn Reneé Taylor, si zahrál v poslední epizodě herce, který oznámil C.C., že je těhotná. ▪ Svatba Fran a Maxe přišla na 12 000 dolarů. ▪ Rachel Chagall byla v průběhu 6. řady těhotná. Čekala dvojčata, která se jmenují Jonah a Eve - po ni mají jména seriálová dvojčata Maxe a Fran. ▪ Pes C.C. - Vořech byl ve skutečnosti pes Fran Dresher a jmenoval se Chester (umřel v roce 2000). ▪ Proč byla C.C. v blázinci? Protože Lauren Lane byla v porodnici se svým dítětem :). ▪ V epizodě 4.07 dělala Fran reklamu na svoji knížku Enter Whining :-D. ()

Galerie (228)

Zajímavosti (123)

  • Na párty hraje „Can't Get Enough Of Your Love“ od Taylor Dayne. (SONY_)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama