Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (95)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak na mě tahle věc působí. Hlavní hrdinové jsou mi oba nesympatičtí- Ralph svou povrchní a nekrášlenou sebejistotou, neskrývanou arogancí a vsugerovanou ideou, že je vždy někým hnán do kouta, Meggie zase přemrštěnou naivitou, fanatickým držením se role oběti skrývaným za ukvapenými rádoby velkolepými gesty ,,dospělé" ženy. Naopak mnohé vedlejší postavy jsou nejen příjemné, ale kromě důvěryhodnosti jejich příběhů na mě působí lidsky a důstojně. Předně pak bohatá Mary trestající Ralpha za jeho neopětovanou lásku, věčně nešťastná a jako skála pevná Fiona tajně zamilovaná do svého neuvěřitelně hodného manžela. Dokonce i cílevědomý O'neil je mi milejší než ambicemi posedlý egoista Ralph. Ptákem v trní je každopádně každý, i on. A mnohé monology těchto ,,plátců bolestí" považuji za vynikající(Maryino vyznání lásky, Fionino přiznání lásky a faktu, že Megan bude opakovat stejné chyby, Frankova slova o nenávisti a lásce jako o boji a věčném boji...)Navíc ta příroda, města... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Mezi televizní romantikou se Ptáci v trní vyjímají jako diamant v kupě hnoje. Bohužel časem v trní poněkud uváznou a díl od dílu je scénáristická bezradnost znatelnější, ale herci dokáží mnohý nedostatek zamaskovat a zejména dík Chamberlainovi, který jako Ralph de Bricassart dá skoro zapomenout i na Aramise, člověk zapomene namítat, že předloha Colleen McCuloughové není jen sladkobolnou romancí přeskakující z australského venkova do vatikánských chodeb. ()

Reklama

nmarca 

všechny recenze uživatele

Ať si kritikové obviňují Ptáky v trní z kýče, sladkobolnosti, přehnané romantiky, já je považuji za jednu z nepovedenějších a nejpoutavějších televizních ság. Krásná Rachel Ward, charismatický Richard Chamberlain, v menších rolích hvězdy jako Jean Simmons nebo Christopher Plummer, a zejména krásná hudba Henry Manciniho. Houpavá, podmanivá melodie, podkreslující opakovaný pohřební průvod k hřbitůvku na kopci se skutečně nedá zapomenout. A slza mi vždy ukápne... ()

Johanita 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se autorům nepodařilo vykreslit právě dilema otce Ralpha. Scény s Meggie tak vyznívají až kýčovitě romanticky nebo podivně nepřístojně. No, některé příběhy se lépe čtou než sledují na plátně. Nimcéně pro milovníky knihy by i tento seriál mohl být příjemným zážitkem. Richard Chamberlain - skvělá volba! ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som bola silno zamilovaná do pátra Ralpha, takže som to sledovala nalepená na obrazovke, slastne ochkajúc vždy keď prišiel záber na Chamberlainovu krásnu tvár :))) Vedieť tak vtedy, že k bytiu so ženou mu nebráni len tá kňažská sutana, zlomí mi to moje predpubertálne srdce. S odstupom času aj s nostalgiou iba 2* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Barbara Stanwyck, která hrála roli Mary Carson, se při natáčení nadýchala kouře ze speciálních efektů a rozvinul se u ní chronický zánět průdušek. Situaci byla o to horší, že byla od svých devíti let vášnivou kuřačkou. (Mol)
  • Představitelka Meggie (Rachel Ward) a její filmový manžel Luke O´ Neill (Bryan Brown) jsou manželé i ve skutečnosti. (triatlet)

Reklama

Reklama