Reklama

Reklama

Indická divoká Karnátaka

  • Česko Divoká Karnátaka (více)

Obsahy(1)

Stát Karnátaka v jižní Indii je jedním z mála míst bohatého divokého života na Zemi, která zbyla. Ačkoliv zabírá jen 5 % celé země, je domovem jedné čtvrtiny všech jejích zvířecích druhů. Budeme sledovat život některých těchto neuvěřitelných stvoření v horách, pouštích, džunglích a oceánech této rozmanité země. Nadšené týmy filmařů natáčely přes tři roky, aby zachytily divoký život Karnátaka tak, jak předtím nebyl nikdy viděn. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prostě Attenborough, co dodat víc? Snad jen to, že kromě tradičně naprosto fantastických záběrů a věcného komentáře hraje tomuto dokumentu do karet fakt, že se věnuje Indii, kterou přírodovědné dokumenty spíše přehlížejí. A Karnátaka je důkaz, že k něčemu takovému opravdu není důvod. Skvělá stylová hudba. 100%. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V poslední době se rozmohly dokumenty hlavně o Africe, takže vidět přírodu z jiného kontinentu rozhodně stojí za to. Je ale škoda, že z tříletého natáčení nakonec vzniklo jen třiapadesát minut, chtělo by to více dílů a seriál. Probráno ve zkratce to ale vypadalo dobře. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný kousek Indie a navíc neznámý s biodiverzitou srovnatelnou s Amazonií. A Alterborough tu nemusel kazit divákovi dojem záběrem na posledního orangutana na ohořelém stromě ve vypáleném pralese. Jako absolventovi studie sociální a kulturní ekologie (a sociální práce) mi vrtalo hlavou, proč se zde Indové v milionech nerozsouložili, nebo alespoň nevysadili palmovou poušť či nezřídili pastviny pro dobytek na maso, ale pak se záhada vyřešila - po šesti měsících téměř beze srážek džungle pravidelně vysychá. Zvířata jež zde žijí patři v zoo k těm exotičtějším. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama