Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vize světa po atomové katastrofě se záměrně vzdává jakýchkoliv atraktivních prvků a důsledně se soustřeďuje na jediné: jak člověk v takových podmínkách (zde skupina žen, putující zničenou krajinou) klesá na úroveň zvířete, jak v něm začínají převládat zvířecí pudy a instinkty, jak se vytrácejí regulující funkce svědomí jako projevu lidství... Scénář k filmu napsal Pavel Juráček, který se v 60. letech přičinil (jako scenárista a režisér, ale i ve vedení jedné z barrandovských tvůrčích skupin) o vysoký umělecký a ideový kredit české kinematografie, ale později, v období tzv. normalizace, nesměl natáčet ani publikovat. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak a mám to za sebou. Hnusný kreatury patrně ženskýho pohlaví táhnou krajem, na střelnici života si vystřelej gramofon, bohužel se nestřílelo na papírový růže, ale na jedinou normální a lidskou bytost v celým filmu. Pokud jsem to pobral, ten chlap byl zároveň jejich poslední šance na zachování rodu. Že se zrovna tenhle rod nezachová, mě jako diváka potěšilo, a za to ta jedna hvězda. Tohle šlo říct tak desetiminutovou etudou.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak mám za sebou první čtvrthodinku a zatím čumím na bandu chovanek nějakýho ženskýho ústavu pro choromyslný, jak zapalujou louku, házej do vohně střelivo a hystericky ječej. Jako bonus se odporně chovaj ke všemu živýmu, co je kolem. Stahnul jsem to jen kvůli Doupovu, protože se nikdy nesmířím s tím, co bolševici (tj. většina českýho národa v tý době) udělali krajině českýho pohraničí. Že bude ten film sračka, jsem tušil. Jestli je tomu tak skutečně, dopíšu na konci, až budu hodnotit.

skudiblik

skudiblik (hodnocení, recenze)

Jen taková poznámka k zajímavostem: hadcová step není u Mohelné, ale u Mohelna. Je to Mohelno.

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Ženská variace na Posledního z mužů nebo třeba na Pána much.  - Typ dobrý , jinak variace na něco co mělo teprve přijít ;)

Ludja

Ludja (hodnocení, recenze)

Totální ztráta času. Film naprosto o ničem. Pokud uvažujete o stažení tohoto filmu, nedělejte to.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Šílená nuda, perverzní úchylárna - prostě odpad ! Těšil jsem se na kvalitní film a byl jsem zhnusen. Je jen dobře, že komouši zakázali takovýho magora, jakým bezesporu Juráček je.

barbarito

barbarito (hodnocení, recenze)

V roce 1966 nebylo zacházení se zvířaty ještě na pořadu dne. V tý době se nad tim málokdo pozastavil. Reakce dnešních dětí je velice úsměvná.

Freemind

Freemind (hodnocení, recenze)

Už jsem to viděl strašně dávno a nepamatuju si detaily - o kterých scénách konkretně mluvíte?

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Zvířatům je ubližováno i z mnohem horších důvodů a někdy i vůbec žádných...

Pawlinkaaa

Pawlinkaaa (hodnocení, recenze)

Do konce jsem se vydržela dívat jen v očekávání věty: "Žádnému zvířeti nebylo při natáčení ublíženo." Nedočkala jsem se. Opravdu škaredej, nechutnej film.

Reklama

Reklama