Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 15 (1986) (série)


Buchty (S15E13)

(epizoda)

Obsahy(1)

Příběh téměř detektivní... Mladé ženě (D. Veškrnová) se z balkonu ztratí spodní prádlo. Z krádeže podezřívá souseda (P. Zedníček), o němž se v okolí vypráví, že je prý kriminálník. Ukáže se však, že prádlo vzala sousedčina vnučka (Ž. Fuchsová), která si ho chtěla vyzkoušet. Když pak žena dá na balkon vychladnout upečené buchty, také zmizí... (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku je to taková průměrná televizní povídka z Bakalářů. Kdo ukradl Veškrnové kalhotky a podprsenku? A kdo jí pak ukradl buchty z balkonu? Vyniká v tom snad jen flegmatický čtenář detektivek Kanyza se svojí větou: "Dát pekáč na balkon, kde už se předtím něco ztratilo, to může se svojí exemplární logikou udělat jenom ženská.." Jeho brilantní výkon naprosto kontrastuje se šedivě vybaveným panelákovým bytem, kde bydlí spolu s Veškrnovou. Ovšem poté jak se zjeví hlavní podezřelý Zedníček se svým kratičkým výstupem, tak průměrnou bakalářskou povídku pozvedá mezi ty nejlepší. [104. hodnocení, 8. komentář, 51%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alespoň, že v té ptákovině hraje herecká elita... Neumím si ale představit kriminalistu, který leze balkónem, aby se přiznal ke krádeži buchet, mohl si vzít dvě, tři a ne jich ukrást pekáč. A žena ho za to skoro pochválí, nebo jí to docela lichotí...a nový románek je na světě? Taky je zajímavé, jak při pohledu zvenku je jasné, že se jedná o skutečný panelák, ale zevnitř jde o jasné studio... ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ujetá love story postavená na krádeži pekáče buchet. Moje výsledné hodnocení je známkou nostalgie, páč závěrečné dvojici to v těch letech krásně ladilo i ve filmech mého dětství, přes který prostě nejede vlak :-) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dát pekáč na balkon, kde už se předtím něco ztratilo, to může se svojí exemplární logikou udělat jenom ženská.." ;) Ta elegantní pointa dá jednomu téměř zapomenout, že se jej režisér Sobota snažil předchozích patnáct minut svojí bakalářkou uspat, což už prostřednictvím tak kratičkého filmového (pa)tvaru vyžaduje velkou dávku (ne)šikovnosti.. Pavel Zedníček ovšem ve finále, když tedy dostane kousek prostoru, okouzlující.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama