Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film navazuje bezprostředně na události z prvního filmu King Kong (1933) a začíná ve chvíli, kdy se celý New York baví zasíláním obsílek Carlu Denhamovi, člověku, který má vše na svědomí. Otráven přemírou pozornosti souhlasí se stejně postihnutým kapitánem a odplouvají do Dakangu, exotického přístavu, kde chtějí začít pracovat a zároveň se tak vyhnout vězení. Potkají zde mladou cirkusačku Hildu a ztroskotance Helstroma, který Denhamovi kdysi poskytl mapu ke Skull Islandu, a aktuálně chystá útěk, protože v opilosti zabil Hildina otce a spálil jejich stan. Vybájí si poklad, který měl Kong hlídat a přemluví na mizině přežívající kapitána a Denhama k návratu na ostrov. Na loď se ještě tajně vetře Hilda, která nemá kam jinam jít a k Denhamovi cítí sympatie. Po vzpouře na lodi zapříčiněné Helstromem jsou všichni, i on sám, vysazeni na Skull Islandu. Naleznou zde albínského "syna Konga", kterého zachrání před utonutím v tekutém písku. Vděčné zvíře pak trosečníky ochraňuje před útoky dinosaurů a jiných monster. Náhodou také Hildě a Denhamovi ukáže schovaný poklad, který na ostrově skutečně je ukrytý. (Němi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pokračování jednoho z nejlepších filmů třicátých let je velmi slabé. Prvních asi 40 minut docela nuda, "malej" Kong se ukáže až někdy na posledních dvacet pět minut a vypadá spíš jako roztomilá plyšová opička, která kdyby nebyla o několik hlav vyšší než vy, tak si s ní klidně rádi budete hrát. No prostě béčkovej sequel. Ještě že ten konec učinil přítrž dalším sequelům a my jsme se nedočkali ještě The Daughter of Kong, The House of Kong, The Ghost of Kong a Kong meets Wolf Man. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Právě to, co jsem na prvním díle nejvíc vyzdvihoval - absenci sentimentu, lítosti a patosu, že je to zkrátka správné monster movie - se mi tu vůbec nedostávalo. Malý Kong působí směšně, chová se jako opička křížená z mopslíkem, skoro salutuje, když hrdiny zachrání, zkrátka posledních dvacet minut se zvrhlo do zcela sentimentální pohádky. Je to OBROVSKÁ škoda, protože do té doby to byl krásnej klasickej biják s exotickým dobrodružstvím, mořskými vlky, tajuplným ostrovem, romantickou kráskou, prostě dobrodružství ze staré školy ve stylu A. C. Doyla, J. Verna, E. R. Burroughse... Tedy, Son of Kong není špatný film, je myslím i lepší než tři hvězdy, jež jsem mu udělil. ale není to monster horor. A po vpravdě geniální jedničce je to hrozné mínus. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

„Takhle opici nikdy nechytíte.“ - „A vy už jste někdy chytal opici?“ - „Jestli jsem někdy...! Dámo, byla byste překvapená.“ Kongův syn je takový příjemně odlehčený dovětek za původním příběhem - odlehčený snad ve všech směrech od naivního příběhu přes zbytečně dětinské chování titulního opičáka po humor a souboje s monstry, které vlastně ani nejsou moc napínavé, "pouze" naprosto skvěle animované. Ani mi nevadilo, že se na ostrov přijelo až v polovině filmu, protože do té doby byla radost sledovat zejména Roberta Armstronga. Závěr se ovšem povedl na sto procent. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jakmile – po celé tři čtvrtě hodině – dojde na první trikové sekvence, dostává se vám jiného filmu, zajímavějšího, který ale postrádá nápad Je to jen kopie toho, co jste viděli v „King Kongovi“. Ano, ty souboje mezi obřími zvířaty jsou pořád technicky skvělé a vy vidíte, jak se již v té době dařilo technicky všechno zvládnout, ale nic to nemění na tom, že už jste to jednou viděli a musím říct, že přece jen o něco lépe. Jedinou přidanou hodnotou je pak humor, který se snažil diváky v kině i rozesmát, ale bohužel i celkem dětinsky. Škoda, kdyby se počkalo, tak rok, dva, mohlo se natočit hodnotnější pokračování. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aby se dalo milosrdně prohlásit, že tvůrci aspoň vaří z vody, tak to by nejdříve museli nějakou tu vodu vůbec k dispozici mít. Nemají. I přes evidentní odfláknutost, neexistenci scénáře a prachmizernou výpravnost to má ten správný nádech exotického dobrodružství a šestákových románů. Krom toho je to místy i vtipné a s příjemným nadhledem. Obojí záměrně. Původního King Konga sice filmově nedůstojné, ale jinak se synátor celkem potatil. Krom toho, že umí ukázkově ukazovat prostředníček, tak se chová i vyjadřuje přesně jako Človíček! Ovšem jako celek je to dnešní terminologií spíše takové "direct 2 DVD", protože se tu mnohem více kecá (úvodních pětačtyřicet minut) než děje (závěrečných sotva dvacet minut na Skull Islandu). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Loutka „Little Konga“ je ve skutečnosti poupravený model Konga z prvního filmu (1933). (fiLLthe3DD)
  • Merian C. Cooper byl zprvu nadšený, když mu studio nabídlo režii tohoto filmu. Jeho radost však opadla poté, co zjistil, že má na výrobu snímku pouze půl roku a také polovinu toho, co stála výroba jedničky (1933). (fiLLthe3DD)
  • Snímek se natáčel pod názvem „Jamboree“. Merian C. Cooper tím chtěl zamezit, aby na plac chodili i lidé, kteří nebyli součástí štábu – po uvedení jedničky byla řada diváků zvědavá, jak byly vytvořeny (v té době) revoluční efekty. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama