Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film navazuje bezprostředně na události z prvního filmu King Kong (1933) a začíná ve chvíli, kdy se celý New York baví zasíláním obsílek Carlu Denhamovi, člověku, který má vše na svědomí. Otráven přemírou pozornosti souhlasí se stejně postihnutým kapitánem a odplouvají do Dakangu, exotického přístavu, kde chtějí začít pracovat a zároveň se tak vyhnout vězení. Potkají zde mladou cirkusačku Hildu a ztroskotance Helstroma, který Denhamovi kdysi poskytl mapu ke Skull Islandu, a aktuálně chystá útěk, protože v opilosti zabil Hildina otce a spálil jejich stan. Vybájí si poklad, který měl Kong hlídat a přemluví na mizině přežívající kapitána a Denhama k návratu na ostrov. Na loď se ještě tajně vetře Hilda, která nemá kam jinam jít a k Denhamovi cítí sympatie. Po vzpouře na lodi zapříčiněné Helstromem jsou všichni, i on sám, vysazeni na Skull Islandu. Naleznou zde albínského "syna Konga", kterého zachrání před utonutím v tekutém písku. Vděčné zvíře pak trosečníky ochraňuje před útoky dinosaurů a jiných monster. Náhodou také Hildě a Denhamovi ukáže schovaný poklad, který na ostrově skutečně je ukrytý. (Němi)

(více)

Recenze (24)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aby se dalo milosrdně prohlásit, že tvůrci aspoň vaří z vody, tak to by nejdříve museli nějakou tu vodu vůbec k dispozici mít. Nemají. I přes evidentní odfláknutost, neexistenci scénáře a prachmizernou výpravnost to má ten správný nádech exotického dobrodružství a šestákových románů. Krom toho je to místy i vtipné a s příjemným nadhledem. Obojí záměrně. Původního King Konga sice filmově nedůstojné, ale jinak se synátor celkem potatil. Krom toho, že umí ukázkově ukazovat prostředníček, tak se chová i vyjadřuje přesně jako Človíček! Ovšem jako celek je to dnešní terminologií spíše takové "direct 2 DVD", protože se tu mnohem více kecá (úvodních pětačtyřicet minut) než děje (závěrečných sotva dvacet minut na Skull Islandu). ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

O hodně jiný film, než velkolepý King Kong. Dokonce až tak jiný, že mi bitky příšer přišly rušivé :-) Jako monstermovie dost slabé... ovšem jako lehký, dobrodružně romantický příběh, jiskřící vtipem a dokonce nadhledem + dobrými dialogy, mile překvapil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

„Takhle opici nikdy nechytíte.“ - „A vy už jste někdy chytal opici?“ - „Jestli jsem někdy...! Dámo, byla byste překvapená.“ Kongův syn je takový příjemně odlehčený dovětek za původním příběhem - odlehčený snad ve všech směrech od naivního příběhu přes zbytečně dětinské chování titulního opičáka po humor a souboje s monstry, které vlastně ani nejsou moc napínavé, "pouze" naprosto skvěle animované. Ani mi nevadilo, že se na ostrov přijelo až v polovině filmu, protože do té doby byla radost sledovat zejména Roberta Armstronga. Závěr se ovšem povedl na sto procent. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia evidentne vedeli, že originálu sa nevyrovnajú, tak na to išli inak. Úplne zmenili atmosféru. Pribudol humor, Kongov synátor je ňuňúšik, ktorý vždy rád pomôže a boj o život je vystriedaný honbou za pokladom. V podstate je to podobný príklad ako prvé pokračovania Čeľustí alebo Psycha. Veľmi fajn film, ktorý sa však dokonalosti originálu ani zďaleka nepribližuje. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie prelomového trikového a dobrodružného filmu je tiež taký malý syn svojho predchodcu. Ničím sa mu nevyrovná, je ešte nedospelý, naivný, ale veľmi roztomilý. A trvá tak krátko, že sa nikdy nezačnete nudiť. Ono ani nevadí, že sa film rozbehne zhruba po trištvrte hodine, pretože aj dovtedajšie dialógy sú vo svojej naivite veľmi vtipné. Ako sa dostanem preč? No vymyslím si, že na ostrove lebiek je veľký poklad, oni mi na to skočia. Poteší aj vydarená milostná zápletka, čo je dané predovšetkým sympatickým obsadením. Len som nepochopil, prečo to chce dievča deliť na tretiny, na štvrtiny by z toho ako pár mal viac. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce jako originální King kong se zjevil tenhle lehce komediální film, který sice tak neuspěl, ale není to nic hrozného. Jeho největší nevýhodou je paradoxně humor který je fakt slabý a dost často i nehodící se. Efekty a stop-motion animace je stále výborná i na takovýhle levnější pokračování. Příběhově není o moc co stát ale aspoň postavy jsou poměrně sympatické. Těch 67 minut uběhlo úplně bez problémů, ale na druhou stranu díky původnímu King kongovy není zase o nic extra o co stát a když to neuvidíte nic se nestane. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Jeste tehoz roku natocene pokracovani legendarniho King Konga provazi povest beckovitosti typicka pro rychlokvasky navazujici na tehdejsi trhaky. Nepravem. Reziser "jednicky" Schoedsack ma svoji opicku ocividne velmi rad. Konguv syn jako film nepostrada vypravnost, skvele rozpohybovanou loutku ani charizmaticke herce sveho predchudce. Jen je uz mene efektni, pocita, ze divaci sve ohromeni vycerpali minule a tak vice lezi na skvelych postavach. ___Pribeh zacina ve chvili, kdy se cely New York bavi posilanim obsilek Carlu Denhamovi, cloveku, ktery ma vse na svedomi. Otraven premirou pozornosti souhlasi se stejne postihnutym kapitanem a odplouvaji do Dakangu, exotickeho pristavu, kde chteji zacit pracovat a zaroven se tak vyhnout vezeni. Potkaji zde mladou cirkusacku Hildu a ztroskotance Helstroma, ktery Denhamovi kdysi poskytl mapu ke Skull Islandu, a aktualne chysta utek, protoze v opilosti zabil Hildina otce a spalil jejich stan. Vybaji si poklad, ktery mel Kong hlidat a premluvi na mizine prezivajici kapitana a Denhama k navratu na ostrov. Na lod se jeste tajne vetre Hilda, ktera nema kam jinam jit a k Denhamovi citi sympatie. Po vzpoure na lodi zapricinene Helstromem jsou vsichni, i on sam, vysazeni na Skull Islandu. Naleznou zde albinskeho "syna Konga", ktereho zachrani pred utonutim v tekutem pisku. Vdecne zvire pak trosecniky ochranuje pred utoky dinosauru a jine haveti. Nahodou take Hilde a Denhamovi ukaze schovany poklad, ktery na ostrove skutecne je ukryty.___ Velmi kvalitni scenar Schoedsackovi manzelky Ruth Rose (scenaristky King Konga) selhava ve dvou vecech - motivace postav je po cely film uveritelna, ovsem duvod navratu na Skull Island je vyresen dvema vetama a film sam nema zadnou dramatickou linii a pripomina spis 70 minut dlouhy epilog ke King Kongovi. Naopak postavy jsou na svou dobu az neuveritelne zive a osobite a dokonce predci prihravace z prvniho filmu, herci jsou charizmaticti (predevsim Robert Armstrong je borec!) a Helen Mack jako Hilda neskutecne roztomila. Nekolikrat se take objevi genialni slovni vtipek (- Objevili jsme Maleho Konga! - Maleho...! Pockat, jak maleho?!) a samotny epizodicky dej je tak prijemny jak jen muze byt. Kdyby si film zvolil epictejsi cestu, mohl stat hrde vedle starsiho bratricka, takhle je tesne za nim. Nepravem pozapomenute dilo ale asi diky omezenemu rozpoctu nemelo na vyber. Presto vznikl mimoradne povedeny a svizny film, jaky jsem jiz dlouho v tehle vekove kategorii nevidel a ktery i dnes ohromi animaci maleho Konga. Pro fanousky Kinga by tohle mela byt povinnost.___ (Zdejsi prvni komentar k filmu, to se mi jeste nepovedlo! Co vic, ma ted i barvu :) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Úsměvné, napínavé a patetické! Titulky na jednom z filmových plakátů Kongova syna a opravdu sedí. Malý dovětek k hlavnímu filmu, který svou hravostí rozhodně neurazí a hlavně nenudí. Pravda, na Kongův ostrov se podíváme až za polovinou filmu a roztomilé přerostlé opičí mládě nemusí každému sednout, obzvlášť po divokém otci, ale já bych si skoro až myslel, že film byl určen primárně mladším divákům a jako takový je moc fajn. Opět nechybí pravěcí plazi, nejvíc se asi povedl plesiosaurus a dočkáme se i souboje s obřím medvědem. A snad poprvé bych uvítal i happyend. S prvním filmem se nedá srovnávat, ale ani se spoustou současných filmů pro mládež, které by naopak hravě strčil do kapsy. Čtyři bubny duní nad džunglí. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Právě to, co jsem na prvním díle nejvíc vyzdvihoval - absenci sentimentu, lítosti a patosu, že je to zkrátka správné monster movie - se mi tu vůbec nedostávalo. Malý Kong působí směšně, chová se jako opička křížená z mopslíkem, skoro salutuje, když hrdiny zachrání, zkrátka posledních dvacet minut se zvrhlo do zcela sentimentální pohádky. Je to OBROVSKÁ škoda, protože do té doby to byl krásnej klasickej biják s exotickým dobrodružstvím, mořskými vlky, tajuplným ostrovem, romantickou kráskou, prostě dobrodružství ze staré školy ve stylu A. C. Doyla, J. Verna, E. R. Burroughse... Tedy, Son of Kong není špatný film, je myslím i lepší než tři hvězdy, jež jsem mu udělil. ale není to monster horor. A po vpravdě geniální jedničce je to hrozné mínus. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Priame pokračovanie slávneho filmu je do značnej miery rozpačité, balansujúce na hrane žánrov ale hlavne úplne zbytočné. Hoci má príbeh logickú následnosť po prvom filme, neprekračuje priemer. A samotný King Kong z obchodu pre plyšákov je šaškovitá postava vyludzujúca zhovievavý úsmev... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pokračování jednoho z nejlepších filmů třicátých let je velmi slabé. Prvních asi 40 minut docela nuda, "malej" Kong se ukáže až někdy na posledních dvacet pět minut a vypadá spíš jako roztomilá plyšová opička, která kdyby nebyla o několik hlav vyšší než vy, tak si s ní klidně rádi budete hrát. No prostě béčkovej sequel. Ještě že ten konec učinil přítrž dalším sequelům a my jsme se nedočkali ještě The Daughter of Kong, The House of Kong, The Ghost of Kong a Kong meets Wolf Man. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie filmovej legendy, ktoré nemá veľké ambície. Film, hlavne vďaka striedmej stopáži, letí rýchlosťou vetra, je akčný a s výbornou trikovou stránkou. ´´Rychlovka´´, ktorá sa oplatí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jakmile – po celé tři čtvrtě hodině – dojde na první trikové sekvence, dostává se vám jiného filmu, zajímavějšího, který ale postrádá nápad Je to jen kopie toho, co jste viděli v „King Kongovi“. Ano, ty souboje mezi obřími zvířaty jsou pořád technicky skvělé a vy vidíte, jak se již v té době dařilo technicky všechno zvládnout, ale nic to nemění na tom, že už jste to jednou viděli a musím říct, že přece jen o něco lépe. Jedinou přidanou hodnotou je pak humor, který se snažil diváky v kině i rozesmát, ale bohužel i celkem dětinsky. Škoda, kdyby se počkalo, tak rok, dva, mohlo se natočit hodnotnější pokračování. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Vím, že bych měl projevit úctu - přeci jen rok 33 - ale když to srovnám s prvním Kongem, tak to je tak diametrálně jiné, až to bolí. Prvních 40 minut jen si povídáme, na ostrov se dostaneme na posledních dvacet minut a pak to působí spíš jako parodie na samotného Konga. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaný scénář to se zkratkovitostí a bezstarostností hlavně v závěru krapet přehnal (pár monstr bitek, zčistajasna zemětřesení a "tragický" ende-šlus). Ovšem zjevná ironie, resp. v případě srandovního Malého Konga úplná komedie, udělala sice z romantického dobrodružství nedramatickou frašku, nicméně díky ní (a roztomilým trikům i sympatickým postavám) zůstalo snesitelně koukatelné dodnes. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Zdařilé pokračování, které ovšem nemá a vlastně ani nemůže mít sílu prvního dílu. Už to není zrození legendy, ale takový "obyčejný" dobrodružný příběh. Kongův syn (pokud zrovna nebojuje) je v podstatě taková komická figurka a ne démon džungle jako jeho tatík. Nicméně po trikové stránce je to opět úžasné a navíc je tu parádní opičí kapela. Jen je mi je trochu divné, že se tu nijak neřeší existence staré Kongové (přiznám se, že už si nevzpomínám, zda bylo něco na téma King Kongovy družky v prvním dílu) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už nemělo s hororem nic společného. Tvůrci po brutálním masakru z prvního dílu zcela změnili žánr, mladý Kong je přitroublý hodný opičák a dočkáme se ho až v posledních 20 minutách. Dalo by se říct blbost, ale ono se jedná o překvapivě zábavnou dobrodružnou komedii se solidními dialogy, výpravou a příjemnými postavami. A opět s povedenými monster efekty, i když už jich není tolik. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Ten isty tim ludi sa zisiel este v tom istom roku, aby stihli natocit pokracovanie klasickeho King Kong-a, nadvezujuc presne tam kde jednotka skoncila. Dokonca aj dvaja hlavni muzski predstavitelia su ti isti. Vyhodou je vacsia ukecanost filmu, ten isty dobrodruzny feeling, podobna hudba a aj o dost kratsia dlzka. Minusom je pouzitie tych istych trikov a celkova vyprazdnenost pribehu (navrat na ten isty ostrov). Celkovo podobna dobrodruzna jazda ako jednotka. ()

Reklama

Reklama