Reklama

Reklama

Posedlost

  • Velká Británie Obsession (více)

Recenze (5)

Atron 

všechny recenze uživatele

Detektiv mi přišel trochu jako Columbo začátečník, už jsem čekal, že se vrátí od dveří;-). Celkově ale ne moc uvěřitelné, doktor každý den večer několik měsíců vaří nějakou žíravinu a pak někam chodí a nikomu včetně manželky to není nápadné... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Londýnský psychiatr si potvrdí podezření, že je mu manželka nevěrná s rodinným přítelem, a místo hysterických scén zcela klidně a pomalu realizuje dokonalý vražedný plán. Cizoložníka připoutá řetězem v jakémsi válečném krytu za garáží, o němž nikdo jiný neví, a den co den přináší v malé tašce termofor naplněný kyselinou. Počítá s tím, že bude trvat měsíce, než tímto způsobem naplní vanu v krytu a zbaví se své oběti. Není kam spěchat, řetěz je přece pevný a místo maskované. Problémy začínají, když psychiatra začne následovat jeho pes... Film podle knihy Aleca Coppela bych zařadil někam mezi Vraždu na objednávku a Slídila. Vrah (Robert Newton) je asertivní, klidný muž a právě svým klidem postupně přivádí k šílenství jak svou ženu (Sally Grey), tak i jejího milence (Phil Brown). Ten se ze všech sil pokouší nedávat najevo svůj strach a přestože netuší, co jeho věznitel lije do vany ve vedlejší místnosti (řetěz je příliš krátký, aby tam nahlédl), mluví s ním laškovně konverzačním tónem, popichuje ho a banalizuje svou situaci. Všichni tři herci odvedli skvělou práci a legitimizují jinak velmi fádní režii, která prostě jen věcně snímá jejich akci. O něco slabším článkem řetězu je konvenční postava detektiva ze Scotland Yardu, který přichází věci na kloub spíš díky náhodám než vlastnímu důvtipu. 80% ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Milý noir. Na vizuálnu nápaditosť Murder,My Sweet však zabudnite. Túto britskú vec ťahá charizmatický záporák (inteligentný psychiater a vedec), na tú dobu neošúchaná zápletka (v USA vyšiel pod názvom The Hidden Room) a roztomilý psík Monty. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Si tak říkám, jestli by nebylo jednodušší si dát pivko a zajít někam do veřejného domu, než vymýšlet tak složitý plán na zlikvidování milence :-D Nutné podotknout, že i Britové vyráběli hodně zajímavé noiry, které bude třeba prostudovat blíže. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama