Reklama

Reklama

Miláček slonů

Velká Británie, 1937, 80 min

Obsahy(1)

Malý indický hoch Toomai se narodil ve stínu Kala Naga, proslulého slona, který se zúčastnil válečných tažení a později s jinými vycvičenými slony byl používán k lovu divokých slonů v Garských horách. Již Toomaiův děd byl slavným mahoutem, poháněčem slonů, a tak Toomai přes své mládí byl přijat do družiny známého lovce Sahiba Petersena, který příšel do Melkotu, aby pro vládu lovil divoké slony... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Po otcově smrti zbyde indickému chlapci Toomaiovi (Sabu) jen oblíbený slon Kala Nag. Brzy však musí třináctiletý hoch přenechat svého jediného přítele novému a sadistickému majiteli. Když se slon proti svému trýzniteli vzbouží a poraní ho, má být utracen. Avšak Toomai s ním uteče do džungle... Podle předlohy Rudyarda Kiplinga - natáčeno na originálních místech. Právě při natáčení tohoto filmu byla objevena nová dětská hvězda -Sabu. ()

Mariin

všechny recenze uživatele

Dobové hodnocení: Přírodní drama. krásné Kiplingovo dílo literární, oživené režií A. Cordy. Velmi pěkné přírodní snímky, zvláště ze života slonů v Indii. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství, na který jsem se dívala i kdybych nechtěla, protože táta se chtěl dívat taky. Moc starý a moc hezký snímek, zamilujete si slony. Chlapec Toomai a slon Kala Nag... ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Skvělý přepis Kiplingovy knížky, v němž uchvacuje malý Sabu. Sabu, v té době dvanáctiletý sirotek pracující jako pečovatel slonů, byl náhodou objeven britským natáčecím štábem, který hledal v Kalkatě mladíka do hlavní role vodiče slona. Jeho přirozenost a schopnost přizpůsobit se divokým zvířatům a jejich přirozenému prostředí uchvátila studio, které se Sabu uzavřelo exkluzivní smlouvu, podepsanou samotným Alexandrem Kordou. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Spolu s  Knihou džunglí se jedná o dvě nejlepší zpracování knih Kiplinga o chlapcích s džungle. Obě navíc spojuje vynikající Sabu a ač obě díla vznikla hodně hodně dávno, tak to na kouzlu nic neztrácí. ()

Reklama

Reklama