Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portorikánský vdovec se pokouší vychovat své dva syny a rozhodne se dát jim lepší život díky plánu, který je dostane do Ameriky.

V komedii režiséra Arthura Hillera se portorikánský přistěhovalec přezdívaný Popi (Alan Arkin) pokouší zajistit svým synům lepší život, snaží se toho však dosáhnout veskrze výstředním způsobem. Obyvatel Harlemu Abraham „Popi“ Rodriguez je natolik odhodlaný dopřát svým synům „americký sen“, že dokonce odloží sňatek se svou nádhernou přítelkyní jménem Lupe (Rita Moreno), aby svůj pošetilý plán mohl provést. V Central Parku Popi své chlapce naučí veslovat a pak je odveze na širý oceán, neboť se domnívá, že se dva „roztomilí uprchlíci z Kuby“, kteří ve Spojených státech hledají azyl, proslaví a že je pak adoptují bohatí Američani. Vše jde jako na drátkách a jeho synové se dokonce dostávají až k samotnému prezidentovi, k Popiho smůle však návštěva v nemocnici, kde se oba „uprchlí Kubánci“ z utrpení na moři zotavují, jeho velké plány zmaří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

heger 

všechny recenze uživatele

Náhodou som natrafil na tento nenápadný klenot. Dokonalá štúdia sociálneho prostredia, perfektne vystavaný príbeh, humor ale aj veľké emócie. Balansovanie medzi drámou a komédiou, ako aj expresívne herectvo (fantastický Alan Arkin) pripomínajú filmy zo zlatého obdobia talianskej komédie 60-tych a 70-tych rokov. Ach, aké úžasné filmy sa kedysi točili! ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

A ve dvou hlavních rolích chlapců Miguel Alejandro a Ruben Figueroa, což nahoře jaksi pozapomněli uvést. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama