Předtím a potom

Drama / Thriller

USA, 1996, 108 min

Howard Shore

• Radyo

I přes solidní herecké obsazení se nepodařilo tvůrcům dosáhnou kýženého výsledku. Film se snaží, aby se divák vcítil do pocitů rodičů, jejichž dítě je obviněno ze zabití, ale ta snaha jakoby nebyla míněna upřímně. Meryl Streep a Liam Neeson odvádějí dobrý výkon, ale tady to přece jen chtělo asi o něco více.(23.7.2002)

Zajimavy a poherecke strance velmi pritazlivy psychologicky film o vine a rodicovske duvere.(1.8.2002)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $8,797,839Tržby Celosvetovo $-║ Ďalší z hromady filmov čo ostávajú v celkovom spracovaní niekde na pól ceste, veru veľká škoda je v prvom rade nevyužité tak kvalitné obsadenie ako je Streep, Neeson, Molina,... potom námet z prostredia súdnických sporov, točiacich sa okolo nejakých nešťastných vrážd, sa mi začínajú zdať nehorázne ťažké na spracovanie, lebo takmer za každým podobné námety dopadajú v konečnom výsledku rovnako a to pasívne vo výpovednom obsahu, či dosť nevýrazne aj v hereckom prejave čo z časti platí aj pre tento prípad. Chybou môže byť aj vedeniu filmu pod taktovkou režiséra Barbet Schroedera, ten jednoznačne nemá talent na lepšie skladanie príbehu do stabilnej kompaktnosti. Film sa dá pozrieť ale nič vo svojej podstate preborné nevypovie aspoň nič čo by sme doteraz už nevideli. /60%/(26.8.2008)

• mandes

rozpočet : ? tržby americke : $8,797,839(12.2.2007)

„Celý váš život môže zmeniť jedna jediná sekunda. Ale nikdy neviete, kedy a ktorá.“ Akademická nuda alebo zaujímavá psychologická štúdia vyhrotenej situácie, kedy syn zavraždí? Meryl Streepová, Liam Neeson, Edward Furlong a Alfred Molina rozohrávajú pôsobivo nudnú a nudne pôsobivú drámu z nudného amerického mestečka. Naznačujú otázky o vine, zodpovednosti za svoje činy a sile rodiny, na ktoré je ťažké niečo rozumné odpovedať. Ale vlastne buďme vďační, že podľa takej slabej knihy vznikol taký relatívne dobrý film...(29.8.2008)

Prvotřídní nuda v perfektní herecké společnosti Liama Neesona, Edwarda Furlonga, Meryl Streepové a řady dalších skvělých herců!(12.1.2003)

HUDBA: Howard Shore(30.9.2007)

Vynikajúci herci v rodinnej dráme, ktorá sa točí okolo zabitia a súdneho procesu. O čo viac je súd dôležitejší o to menej je pri ňom kamera. Postavy sa zvíjajú pod zložitosťou situácie, každý ma iný pohľad na vec. Mikroskopický pohľad na rodinu v kríze a na snahu udržať ju pokope...(2.10.2006)

Ako sa hovorí s pravdou najďalej zájdeš. A v tomto filme sa to potvrdilo. Správanie sa rodičov napriek dobrým hereckým výkonom vyznelo rozpačito.(26.1.2004)

• Dale

Najhorší film Meryl Streep, v ktorom podáva aj svoj najhorší herecký výkon.(26.1.2004)

Príjemná krimi-dráma so skvelými hercami a príbehom „zo života“. Viac takýchto filmov Hollywood! Dôvod, prečo filmu nedám chýbajúcu hviezdičku je ten, že takýto scenár by som dokázal zbúchať aj sám. Žiadna originalita. Inak je to však perfektné.(6.7.2007)

Tohle vypadalo nadějně. Herci v hlavních rolích zaručovali nevšední filmový zážitek, ale jen do té doby než jsem se na film podíval. Ve sněhu je nalezena jednoho dne mrtvá dívka a do podezření se dostává syn z rodiny, která do té doby vedla spokojený život. Rodiče v zoufalé snaze uchránit svého syna zničí všechny důkazy, které by mohly vést k jeho usvědčení. Potud je film velmi zajímavý, ale je trochu delší než by bylo záhodno a hlavně rozuzlení jak dívka přišla o život je poměrně slabé až jsem si řekl proč to celé divadlo když vlastně ani o nic nešlo. 60%(13.1.2012)

50%(14.8.2007)

Ve sněhu byla nalezena mrtvá dívka ......... Scénář : Ted Tally podle knihy Rosellen Brown. Kamera : Luciano Tovoli. Hudba : Howard Shore. .........Věří v synovu nevinu........(9.5.2011)

Slušná komorná dráma. Herci sú dobrí. Meryl Streep, to je istota a Liam Neeson ešte v 96-om nehral, aby mal na nájomné. Furlong mi tiež prišiel dobrý. Zaujímavý film.(4.9.2006)

človek by od filmu s takými hercami ako meryl streep a liam neeson čakal trochu viac,ale nakoniec to bola len ľahko nadpriemerná rodinná dráma, ktorá však našťastie nezabúda na psychologickú stránku hlavných hrdinov(10.6.2008)

mierne nadpmierná dráma,ktorú ťahajú vyššie furlong, streepová a hlavne skvelý neeson(6.8.2008)

Zaujímavý námet, dobrý herci, a nevnucujúca sa réžia. Ako by sme sa v tomto zachovali my?(5.1.2011)

Vcelku průměrné rodinné drama,které v podstatě nemá vůbec co nabídnout.(24.5.2004)

Mrazivé,strhující,ale předeším tak neuvěřitelně SKUTEČNÉ,že mě ještě několik dní po shlédnutí tohoto dramatu běhá mráz po zádech.Snad ještě nikdy na mě nezapůsobil film tak realisticky,jako právě Předtím a potom.Naprosto jsem se vcítil do osudu Ryanových,byl jsem absolutně pohlcen jejich šílenou situací a strašně moc jsem prožíval celé jejich období "potom".Já osobně bych byl na straně otce,Bena a o to víc mě ještě pak dostal samotný závěr,kdy už jsem byl emočně naprosto durch.A jistě k tomu přispěli i výborné herecké výkony,ikdyž Meryl Streep nadále nemohu ani vidět.Předtím a potom je zkrátka filmem,který se mnou hodně zacloumal a já tleskám.Dle mě velmi nedoceněný snímek!!!(27.7.2009)

<< předchozí 1 2