Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalého podvodníka Jimmyho Kilmartina chytí detektiv Little Junior Brown a nabídne mu výhodný obchod: svobodu za to, když se stane informátorem. Jimmy se takto dostává mezi dva nemilosrdné světy gangsterů a vládních agentů, před kterými se snaží navždy uniknout... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film Barbeta Schroedera je replikou pôvodného diela z roku 1947, využívajúceho rôznych rozprávačských klišé. Podobne ako iné variácie na klasický film noir, prináša snímka prehľadnú dejovú konštrukciu, spájajúcu neživotné charaktery a banálne situácie. Film sa nakoniec obmedzuje na typické hollywoodske konštatovanie, že dobro nakoniec vždy zvíťazí nad zlom. V hereckej zostave zaujme hlavne Nicolas Cage, ako psychopatický mladý gangster Little Junior. Nemal som ani poňatia, že David Caruso z krimináliek ​​vie zahrať aj takú veľkú rolu. Dobrý výkon. Hlavná úloha Davidovi sadla. Poznám ho ako policajta a nie ako kriminálny živel. Je to výborný film plný akcie a napätia. Síce sú tam niektoré scény nedotiahnuté, ale aj tak to tomu dáva čaro drsného filmu. Bez dabingu je to úžasné. Aspoň si môžete vypočuť pravú americkú angličtinu. ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Trochu mne překvapuje řada odmítavých reakcí. Film mi tak špatný nepřipadal. Cage se ve své netypické roli záporáka docela překonává a místy předvede i více než své klasické výrazové prostředky (rozumněj standardní tři obličeje). V tomto filmu jsem poprvé zaznamenal nenápadného hlavního hrdinu Davida Carusa (který se svým výrazivem také dost šetří - ovšem ke slávě mu později v seriálu Kriminálka Miami stačil pouze jediný výraz, takže zde se ještě docela odvázal). ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo. Akce tu moc není, skoro žádná. Je to spíš taková kriminálka, kde mě hlavně zaujal hlavní herec David Caruso, který je nyní znám především jako hlavní představitel seriálu kriminálka Miami a New York. Nicolas Cage zajrál záporáka dobře. Film má táhlý příběh. Nic jiného mě ve filmu neoslnilo. Tak je to tak na půl. 50% = *** ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Takovej průměrnej snímek. Když Caruso na sobě nemá sluneční brýle, nestojí bokem ke kameře s rukama u pasu a neptá se: „Alex, co tu máme?“, je jeho výkon nevýraznej a nezachrání to ani jeho zrzavá čupřina. Helen Hunt nás opustila příliš brzo a Sam Jacksonů v 47 letech na mě působil spíše dojmem vychrtlého mladíka. A Cage to sám prostě utáhnout nemohl. I když role vyšinutého dršnáka, kterej posiluje tím, že zvedá 40-ti kilovou dí(ě)vku (chci vidět, jak by zvedal mě ;-)), mu celkem seděla. Nejbáječnější ovšem byla ta jeho bílá šustka, prostě k sežrání. Výborná akční scéna: Carusovi je k nohám přikopnuta pistole, Cageovi je podán inhalátor :-) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl bejt opravdu něco, jenže doplatil na až ultra nevýrazného Davida Carusea v hlavní roli. Kdyby tuto postavu ztvárnil někdo talentovanější (třeba Ray Liotta z Mafiánů), mohla to být bomba. Takhle je to "jen" nadprůměr, který stojí za to vidět hlavně díky kvalitnímu scénáři a vynikajícímu Cageovi, který tady určitě podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Jeho Junior Brown je jednou z vůbec nejlepších postav, které jsem měl tu čest vidět. 90% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes v roce 1995. (Terva)
  • Filmový klub je ve skutečnosti malou nevyužívanou obchodní kanceláří, stojící hned vedle restaurace McDonalds v městské části Queens v New Yorku, která byla designérem Melem Bournem upravena speciálně pro potřeby filmařů. (Conspi)

Reklama

Reklama