Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (119)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Název filmu i Karel Roden jako hlavní postava mne zaujal. Po pár minutách jsem uvažovala, že to vypnu, ale nakonec jsem se dodívala. Nevím jak zhodnotit. Usadilo se mi to v hlavě a přinutilo k úvahám, kam se všichni ženeme. Život je krátký a nic z nashromážděných hodnot si s sebou na věčnost nevezmeme. Nakonec si neodneseme ani vzpomínky na to, kolikrát jsme se vykoupali v Jadranu, či kolik světa jsme procestovali a kolik památek viděli. Vše děláme pro momentální pocit štěstí a radosti. Herecky v pohodě, vizuál slušný, příběh neokoukaný ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

"Tebe dobre jebe!" a "Když dojdou data a vzduch ..." :-D. Chápu, proč se někomu film nelíbí. Je na pomezí vkusu, leckdy i za ním, mohlo to být uděláme lépe. Souhlasím s tím, že dabing indiána se k němu nehodí. Jinak velmi slušné obsazení, skoro se až člověk diví, že do toho tolik takových herců šlo. Myšlenka je ale dobrá, i když provedení leckdy trapné. Líbil se mi konec. Hodnotím více pozitivně než negativně, ale není to pro každého. 60% ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

V žánri lacné česko-slovenské komédie je to vcelku milý zjav. Boli tu síce aj úplne hlúpe pasáže, prípadne časti, ktoré pôsobili strašne lacno (Amerika), ale z našej produkcie som zažil aj väčšie katastrofy. V telke, počas sviatkov ma to neurazilo a občas príjemne pobavilo. 50% RTVS ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Už jsem začínal mít strach, že se tu neobjeví Svobodův oblíbenec Lukáš Latinák, ale jistoty zůstaly zachovány. Navíc tu má jednu z mála vtipných rolí. Celé je to takový patlanec, spíš než komedie je to... no, já vlastně nevím co to je. Každopádně mě to neurazilo a ačkoliv to není nic světoborného, dá se na to podívat. Pár trapných momentů přecházím a opět u Svobody trochu nadhodnotím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začátek s pohřbem indiánského náčelníka je příšerný. Jako kdyby si parta pivních strejců hrála na Vinnetoua. A nepokračovalo to o moc lépe. Ono se sice s tím laciným námětem asi nedalo moc pracovat, ale pro nějaký ten gag nebo situační scénu tu prostor byl a to jsem tady zoufale postrádal. Na to, že se film označuje za čistou komedii, tu vlastně toho moc k smíchu nebylo. Koutky se mi sice párkrát zvedly a Roden, byť tu nepodává žádný dechberoucí výkon, je i tady fajn, ale celkově je to ucajdané, hloupé a nudné. Na druhou stranu jsem vlastně nic moc neočekával, takže jako plus beru i to, že nejsem zklamaný.  25% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Kapela, se kterou ve filmu vystupuje Viktorie Jonášová (Štěpánka Fingerhutová), dcera Ondřeje Jonáše (Karel Roden), se ve skutečnosti jmenuje The Agony. Tato čistě ženská heavyrocková kapela byla založena zpěvačkou a kytaristkou Nikolou Kandoussi a fungovala od roku 2013. Za dobu své existence vydala dvě alba a dvě EP, mezi její největší úspěchy patří vystoupení před legendární kapelou Scorpions v květnu 2022 v O2 aréně. (rublik05)
  • „Nebraska“ v úvodu filmu je ve skutečnosti lom Velká Amerika. (rakovnik)

Reklama

Reklama