Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na počátku psychologického thrilleru byl strach. Normální strach dívky Allison, která se rozešla se svým přítelem Samem a nechce zůstat ve velkém apartmá sama. A protože ji zklamal muž, rozhodne se najít pomocí inzerátu jako novou spolubydlící dívku. Na scéně se objevuje Hedra. Pochází z dvojčat a protože její mladší sestra zemřela, připadá si jako by jí chyběla část osobnosti. Má potřebu se o někoho starat, ale dovede být i nepříjemná a zlá. Allison je úspěšná softwarová specialistka a zprvu nevěnuje chování své nové přítelkyně příliš pozornosti. Sam se snaží Allison přesvědčit, že on je stále pro ni tím správným partnerem, ale dívka postupně zjišťuje, že jeho eventuální návrat by nebyl tak snadný. Hedra si totiž tvrdě brání dobytou pozici v Allisonině životě a nezaváhá ani před vraždou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý thriller s dobrým příběhem. Film je napínavý, má ale pozvolné tempo. Třeba tak 1/3 filmu se neskutečně vlekla. Ta 2/3 byly o dost lepší. Zato 3/3 filmu mi moc nesedla. Atmosféra vůbec žádná. Zato nepředvídatelnosti si člověk užije dost. Hudba průměr. Škoda, že film neměl více nápadů a nebyl trochu pojat akčněji. Takhle film vidím na 52% = *** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Muži sú prasatá. Môžu sa tváriť, ako chcú. VŽDY to budú prasatá.“ Mám rád psychologické trilery, v ktorých niekto niekoho terorizuje/šikanuje tak rafinovane, že to ten niekto nemôže nahlásiť ani len na polícii; až na konci sa všetko vyhrotí a potečie krv. Dovtedy PSYCHOLOGICKÉ DUSNO. Mám pre podobné snímky takú slabosť, že ma bavia i tie priemerné až podpriemerné, ako je MODRÁ OCEĽ s Jamie Lee Curtisovou a PSYCHOPAT ZO SAN FRANCISCA s Michaelom Keatonom. Nevraviac o špičkách žánru, ako je až odporne mrazivá MISERY NESMIE ZOMRIEŤ. Spravidla sa psychicky narušený jedinec šikovne votrie do priemernej rodiny (RUKA NA KOLÍSKE), alebo sa jedná o súboj dvoch osobností v uzavretom priestore (ÚPLNÉ BEZVETRIE). SPOLUBÝVAJÚCA je triler s až nepríjemne zákerne pomaličky vystupňovanou nervy trhajúcou atmosférou (fakt radšej ani nechcete vidieť, ako to skončí) a vynikajúcimi výkonmi Jennifer Jason Leighovej a Bridget Fondovej. Áno, celé je to hrozne predvídateľné (skutočne niekoho prekvapí, ako dopadne pes?) a ku koncu to dáva čoraz menej logiky (nikto nepočul dva výstrely uprostred činžiaka?). Ale za napínavú a vystupňovanú atmosféru a herecké výkony dávam 4*. ()

Reklama

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh môže byť interpretovaný ako upozornenie na dôsledky, ktoré môžu nastúpiť, keď niekto príliš rýchlo a slepo dôveruje inému človeku, bez riadneho pochopenia jeho skutočných motivácii. Jedným z najväčších nedostatkov filmu sú nepresvedčivé herecké výkony. Zatiaľ čo obsadenie zahŕňalo talentované herečky ako sú Bridget Fonda a Jennifer Jason Leigh, ich výkony pôsobia niekedy chabo a chýba im hĺbka. Absencia autenticity a presvedčivosti v interpretácii postáv odníma filmu potrebný základ pre spoľahlivý psychologický thriller. Film neprináša želanú atmosféru napätia, ktorá je kľúčovým prvkom tohto žánru. Zdá sa, že režisér sa nesnaží venovať dostatočnú pozornosť budovaniu napätia a psychologickej hĺbke postáv. Nedostatok emocionálnej investície do postáv bráni divákovi v plnom zažití psychologickej drámy, ktorú film sľubuje. Takisto sa to niekedy stráca v klišé a predvídateľnosti, čím stráca svoju jedinečnosť a schopnosť prekvapovať divákov. Prehnaná prítomnosť očakávaných zvratov oslabuje intrigujúce prvky príbehu a robí film menej pútavým. 2/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vcelku ušla, ale nevím zda to bylo opravdu špatným dabingem nebo prostě jen herečkou, ale Bridget Fonda mi strašně nesedla. Byla mi děsně nesympatická. Připadalo mi, jakoby se ze všech sil snažila působit jako Demi Moore v Duchovi (ale možná to bylo jen tím účesem). Jennifer byla naopak super, psychotickou maniačku zahrála skvěle, líbili se mi převážně její tiky nebo menší nervové zhroucení, kdy se snažila uklidnit, aby nikomu neublížila. Jenže má to být thriller a něco tomu sakra chybělo. Vůbec jsem se necítila napnutá, nesoucítila jsem s hlavní hrdinkou a nikomu jsem ani nefandila. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jasně, budu se cítit ohrožená svojí spolubydlící ve SVÉM vlastním bytě a budu kolem ní našlapovat po špičkách a drbat ji za ušima, namísto abych ji jednoduše vyhodila a vyměnila zámky, popřípadě zavolala rychlou, protože psychiatrická diagnóza je v tomhle případě nabíledni. Kdepak, já si to chci pěkně užít, abych byla jako ve filmu, nejlépe v nějakém hustém thrilleru a tak se budu chovat jako oběť, agresorku přátelsky utěšovat a hýčkat si ji pěkně v teple doma a jediné, na co si před třesoucím se divákem netroufnu, je nabíhat si sama na nůž. A to pěkně dlouho. Protože na to, že film trvá údajně pouhé 104 minuty, se táhne nejmíň 3 hodiny. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Po tom, ako Hedy (Jennifer Jason Leigh) dostane telefonát od svojho otca, zavesí telefón a zdvihne slúchadlo. Keď odchádza, počujeme rušivý signál. Hedy vytrhne telefón zo steny, ale rušivý signál stále znie. (Pat.Ko)
  • Filmem je inspirována třetí epizoda seriálu Wonderfalls (od r. 2004) "Karma Chameleon", kde byl také zmíněn. (MsUtahraptor)
  • Na hornom západnom Manhattane bol použitý Ansonia ako bytový dom. Interiéry boli natáčané na zvukovej scéne, ale scény na schodiskách boli natočené v Ansonii. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama