Reklama

Reklama

Na soukromého detektiva Johna Marche se obrátí Claire Wardová, která má starosti o svého manžela, doktora Charlese Dextera Warda. Ukrývá se celé dny ve své laboratoři, odkud se line odporný zápach a ozývají se neobvyklé zvuky. Skeptický John začne Charlese sledovat a pozvolna odhaluje podivné stopy a náznaky: Do laboratoře je pravidelně dováženo zvířecí maso a krev, nepohodlní sousedé umírají hroznou smrtí, Charlesův pradědek byl čarodějem, zabývající se oživováním mrtvých a po celé Evropě mizejí nebožtíci z hrobů... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (45)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená zmodernizovaná adaptace Případu Charlese Dextera Warda z pera Howarda Phillipse Lovecrafta. Po trochu ujetém Návratu oživlých mrtvol se Dan O'Bannon dostal do té pravé formy a režie tohoto snímku mu šla od ruky. Herecké výkony docela ujdou a hlavně je zde výborná hudba. S interiéry jsem byl nanejvíš spokojen, katakomby vypadaly dost děsivě. Škoda, že O'Bannon se už nikdy k režírování nevrátil, tenhle horor se mu povedl. PS. Gore bylo výborné, ať žijí old-school efekty. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Lovecraftovské príbehy sa najlepšie vynímajú v béčkovom balení, pretože hnilobný zápach by sa v nablýskanom flakóne od Diora určite cítil nesvoj. Milovníci "yuznovskej "poetiky" budú krochkať blahom a ak sú medzi užívateľmi ČSFD aj nejakí tí nekrofágovia, predpokladám, že Resurrected si bez váhania šľahnú medzi svoje TOP-ky. Škoda, že dobrú prácu maskérov a trikárov v závere zrazí na kolená nevydarená "svetelná show", ktorá premení finále filmu na bujaré blbnutie podnapitých elektrikárov v lunaparku. P. S. Keby žil Lovecraft, zrejme by sa mu ten film páčil. Hm, ale ako ho poznám, určite by tam doma v Providence nemal telku ani DVD prehrávač. Ľudia, ktorí si tykajú s temnými božstvami, techniku veľmi nemusia... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

O´Bannon je velice kvalitní scénárista, a i dost kvalitní režisér který stvořil jeden z nejlepších zombie filmů, dost jsem se na tohle dílo těšil, ale abych řekl pravdu v mnoha věcech mě film spíše zklamal. Je to rozhodně kvalitní film, s parádní atmosférou která mi mnohokrát připoměla Hellraisera. Má i kvalitní masky a plno slizu a nechutných mrtvol a parádních masek. Ale přeci jenom film dost často připomínal spíše detektivku a občas až moc ukecanou, navíc hodně scén mi přišly až moc zmatené a nezajímavé. Nicméně film si zaslouží šanci a považuju ho i když to tak nevypadá za velice kvalitní. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Zmrtvýchvstalý je sympaticky béčkově laděná podívaná na motivy knihy H.P. Lovecrafta. Mrtvolně načichlá atmosféra navíc okořeněná špetkou detektivní zápletky je zábavná a gradující až do samotného konce. Není moc co dodat, snad jen, že se jedná o ideální jednohubkové pozřetí na makabrózně laděný večer. Ovšem nic víc od toho nečekejte. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hororové béčko, na které dostal režisér víc peněz, protože mělo jít původně do kin. Ty prachy nejsou znát ve většině scén, konverzace připomínají televizní soap operu (ale levnou, nudnější verzi Dallasu). Když se ale děj přesune do víc hororovějších momentů a v poslední třetině dojde ke klasickým lovecraftovským průzkumům, atmosféra vyjede výš a film příjemně překvapí super hnusáckými efekty (které zřejmě musely stát tak 90% rozpočtu) a fanoušek Lovecrafta zjihne. Možná to není úplně zasloužené hodnocení kvůli vlažněji natočenými částem filmu, ale efekty a překvapení z konce mě přesvědčilo dát o hvězdu víc. Nutno také pochválit, že film působí lépe díky vydání na BluRay, kde vydavatel ze sešlého materiálu vydoloval ucházející verzi. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama