Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co by dělali tajní agenti, kdyby se z nich stali náboráři? Odpověď nabízí komedie o takzvaném vědeckém získávání pracovních sil, která se odehrává v době, kdy český člověk ještě neznal slovo nezaměstnanost. Jejími hrdiny jsou dva náboráři podniku Pragokov, Láďa Pitras a Oto Vacák. Pečlivě si zjišťují vše o soukromém životě osob, které si vyhlédli jako potenciální oběti, a těchto informací zneužívají k jejich přetahování do Pragokovu. Jejich vědecká metoda je postavena na využití spolehlivé páky, kterou je manželská žárlivost a hrozby prozrazení intimních tajemství jednoho nebo obou partnerů. Tímto způsobem se jim podaří získat do podniku trpícího neustálým nedostatkem pracovníků nejen svářeče Aloise Niederleho, ale také dva topiče pro nepřetržitý provoz, manžele Nyklíčkovy, kteří spolu z malicherného důvodu nemluví. Komplikace nastanou v okamžiku, kdy se v zájmu vystěhování nepohodlné babičky rozhodne Pitrasova manželka zůstat v domácnosti a potřebuje za sebe najít náhradu. Pitras najde jakousi Myriam Hornovou, tím však roztočí neuvěřitelný kolotoč problémů, v jehož středu se nakonec ocitne on a jeho kolega Vacák, když se stanou obětí vlastních metod. (TV Nova)

(více)

Recenze (145)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Od dvou hvězdiček zachraňují tento film jen scény s Marií Rosůlkovou a v podstatě všechny "od domácího krbu." Zbytek je jako tradičně u Schulhoffových komedií stojatý - ty fórky mohly fungovat tak dva, tři roky po natočení snímku... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady socialistickych komedii, ktera tentokrat "vtipne" popisuje naborarske praktiky prumyslovych podniku. V dnesni dobe opravdu spise pro nostalgicke vzpominani. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem nic extra, navic tu vsichni pisou, jak tema filmu je dneska naprosto na nic, ale nakonec sem se dobre bavil, protoze tohle vlastne ani neni film o naborarich, ale o zarlivosti. Skoro se ani nemuzu rozhodnout, co bylo vtipnejsi. Jestli domaci sceny nebo naborovy akce. Sobota a Narozny jsou perfektni dvojka a jejich akce a vochcavky fakt nemaj chybu, navic se tady Sobota docela obstojne zbavil toho svyho hihihi a je fakt super. Nejvostrejsi jsou stejne ale sceny s Marii Rosulkovou. Celkove se sice nejedna o nic extra super vtipnyho, ale sem tam je nakej vtip fakt dost dobrej, jsou tu fajn cesky herci a dej slusne odsejpa, takze jsem se dobre bavil. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stále stejný Schulhoff. Nejde o žádný luxus ale přesto se z mého pohledu jedná o velmi zdařilou dobovou satiristickou komedii, u které jsem se rozhodně nenudil. Povedený situační humor, vtipné gagy, pěkné scény, viz třeba ta s neustále dotěrnou babičkou Rosulkovou ale líbil se mi např i jednoduchý topič Jiří Lír. Dne už sice zastaralý námět ale trochu nepochopitelný, zvláště když přihlédneme k faktu že v podstatě oficiálně neexistovala nezaměstnanost, pokud člověk sám neskončil, tak ho ani nevyhodili. Jinak se mi ale líbilo, že se tu moc nekádruje ani nesoudruhuje a vše je spíše než na náboraření postaveno na manželské žárlivosti:-) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Komedie, které strašně moc uškodil zub času, protože dnešnímu mladému (neříkám, že já jsem v té době žil:-)) divákovi tohle už moc neřekne. Co film hodně drží je přítomnost skvělých herců v čele s dvojicí Sobota-Nárožný... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My na ten nábor jdeme čistě psychologicky a v jistém smyslu dokonce i dialekticky." Tak s tím souhlasím, i když tomu nerozumím. Nicméně duo náborářů mě vždycky bavilo, ale ono se to náboruje, když jsou peníze, dovolená v Jugoslávii a sauna na pracovišti. Takže shánějme topiče, svářeče, tiskovou referentku, mzdovou účetní či jeřábnici a bavme se. To náborování je zkrátka skvělé, ale ty trpící rodinné vztahy mě nikdy moc nebavily. Avšak hlavní je, že jsem se dozvěděl, jak se čučí v Čulicích, protože to je zásadní informace pro můj další život. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Další ze "zlaté éry" soialistických komedií, které poukazovaly na neduhy.... Tak, jak se "přetavoval" člověk v kině, tak se paralelně tavil i v TV a když si při tomhle filmu vzpomenu ještě na soudruha Pecha a toho jeho poskoka co mu říkal "milý Pffíteli" a jejich "Minuta denně", jdou na mě mdloby.... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Já jsem v té době nežil, ale z vyprávění vím jak to přibližně chodilo. Tak jako v tomto filmu to nebylo. Tahle zábava a vtipy z tohoto filmu rychle stárnou a dnešnímu divákovi nic neřeknou. Petr Nárožný s Luďkem Sobotou jsou ucházející, avšak děj moc ne a konec je úplná blbost. Nejslabší film Petra Schulhoffa. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dobrá komédia, ktorej jedinou chybou je, že sa jej jednotvárny humor rýchlo okuká. V podstate si robí srandu zo všetkého a všetkých v rámci manželských vzťahov - zo sekyrantských manželiek, otravných svokier, ťuťmáckych manželov, vypočítavých stratégií aj náhodných nedorozumení. Iva Janžurová však žiari ako obvykle! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Teďka koukám, že anglický název filmu by zněl "Okay, Boss ...! Skvělé na téhle komedii je, že kdo v té době aspoň trošku žil, tak toho nemůžou naši dva náboráři ani na sekundu překvapit. Jejich náborářské úspěchy jsou nezpochybnitelné. Pro úspěch jsou ochotni udělat opravdu téměř cokoliv. 60% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tu a tam člověka zatahá za uši nějaká ta hláška na záporné kapitalisty, ale když se přes to člověk s úsměvem přenese, zůstane mu výsledný průměrný dojem z celkem ucházející komedie s hvězdným obsazením. ale není to film, který bych musel vidět nutně znova... 50% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Precizní a na svém scénáři přísně lpějící režisér Schulhoff, nám představuje takový dokument doby, kdy u nás bylo nadbytek pracovních míst a v některých podnicích měli lidi i na shánění nových zaměstnanců. Z dnešního pohledu utopická situace, kdy pracovní nabídka převyšovala poptávku je skutečně jedinečná. Klasický maloměšťácký humor tohoto režiséra a jeho také klasický herecký tým, sehrává průměrně kvalitní českou komedii o platovém zařazení, čtvrtletních prémiích a nebo třeba o placené dovolené v Jugoslávii, pro dnešního dělníka určitě jen sen. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zapadlá československá komedie s hvězdným obsazením. Hlavní role hrají Nárožný se Sobotou a vystupují zde jako dva podnikoví náboráři. Pro získání nových pracovníků pro svou firmu používají dost neortodoxní metody a spoléhají se dost na žárlivost. Vše jim vychází do chvíle, kdy to začne ovlivňovat jejich osobní život. Jejich ženy totiž žárlí a nedorozumění je hned na světě. O vtipné situace tu není nouze a jeden trapas střídá druhý. Všechno do sebe nakonec hezky zapadne. "Tady mačka, přepínám." :D ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na Schullhoffa, který ukázal v jiných filmech že měl výrazně navíc, hodně slabé. Ty tři hvězdičky tomu ještě lichotí... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Průměrná sockomedie, která v dnešní době front na pracáku působí jako sci-fi. Mnohem zábavnější než neobvyklé špiónsko-mafiánské praktiky obou náborářů jsou jejich domácí trable, kde se občas vyvede úsměvný fórek, ovšem i tak je tu celkem vzato humor spíš nevýrazný a zubem času notně ohlodaný. Nezachrání to tentokrát ani Janžurová s Rosůlkovou, ani spolehlivá dvojka Sobota a Nárožný, nezapomenutelná je snad jen epizodní dvojka Lír a Böhmová jako Nyklíčkovi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"My na to jdeme čistě psychologicky." To je asi veta, ktorá mi z tohto filmu rezonuje najviac. A tiež časti na Slovensku. "Tu kocúr" Inak si myslím, že je to okey komédia s pár dobrými momentkami, dobrým záverom, ktorý pobaví a Nárožný so Sobotom sú okey. Hodnotím čiste podľa spomienok, nakoľko som to naposledy videl asi pred 5-timi rokmi, ale čo si pamätám, tak to nebolo zlé. Páčili sa mi metódy a psychologické debaty na to, aby zohnali ľudí... najlepšie je asi keď chcú zohnať manželov kuričov, ktorí už spolu nehovoria a nastavia im to, aby jeden robil dvanástky aj druhý dvanástky a tak aby sa vôbec nevideli. Kreatívne. Ale zase viac si toho asi už ani z filmu nepamätám. Ale aspoň niečo. Je to okey komédia s dobrými nápadmi a uspokojivým finále. Ale má aj svoje nudné pasáže. O tom bezpochyby. Hodnotenie: C+ ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Klasická schulhoffovka, která sice postrádá nadčasovost předchozích komedií, přesto nemá svého diváka v čem zklamat. Petr Nárožný tvořil s Luďkem Sobotou v sedmdesátých letech stabilní partnerskou dvojici nejen ve filmu, ale především na prknech divadla Semafor a přítomný humor je zcela v jejich rukou. Množství skvělých herců ve vedlejších (Janžurová, Myslíková, Vránová, Lipský, Rosůlková) a epizodních (Hajská, Větrovec, Dítě, Lír, Augusta, Lohniský) rolích dodává filmu neodolatelný esprit a komickou rozbušku pro sóla titulních hrdinů. Čas od času pobaví, potěší, proč ne. ()

Reklama

Reklama