Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku zahlédne Marta svatbu své kamarádky Aleny. Potom jde do blízkého železářství pro kroužky na záclony. Po prodavaččině tradičním "nemáme" si nechá zavolat vedoucího Viktora Tomáše. Ten se jí omluví, že zboží není na skladě a vzápětí jí vyzná lásku a požádá ji o ruku. Večer jej doma čeká nemilé překvapení. Všude je nepořádek a Marta, která místo večeře hledá svatební fotografie mu vyčte, že scénku s kroužky, kterou si rok co rok připomínají své seznámení, stále více odbývá. Viktor se marně domáhá večeře a pak se na nápad Marty vydají na návštěvu novomanželky Aleny, která je mimochodem skvělá kuchařka. Idylka, která u kamarádky vládne oba hosty překvapí. Alena jim však prozradí, že si tentokrát (vdávala se již potřetí) nechala najít ideálního partnera pomocí počítače. Marta s Viktorem zapochybují, zda se k sobě vůbec hodí a navštíví proto kybernetický ústav, kde počítač zjistí, že jejich manželství se rovná hazardu. Nechají si pro sebe najít ideální partnery a přes důrazné varování tetičky Emilky se rozhodnou se svými "ideálními partnery" sejít. Jenže jak už to v českých komediích bývá, všechno se řádně zamotá, protože ani jeden z nich se napoprvé nesetká s tím pravým. Hudební skladatel Petr Karát místo sebe poslal na schůzku s Martou instalatéra Frantu a Viktor navštíví ordinaci "své" doktorky Tuchlové právě v den, kdy ji zaskakuje energická Soňa Brčková. Jak už to končívá, sejdou se nakonec všichni aktéři, včetně tetičky Emilky, Aleny a jejího ideálního manžela, pravých i nepravých ideálních partnerů u Tomášů a vypukne ten pravý šťavnatý zmatek, který dělá komedii komedií... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (159)

closed.eye 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, cáklá komedie, nijak zvlášt' nevybočující z řad tehdejší české tvorby, ale člověku je milo si u ní občas odpočinout, obsazena je výborně. Mám ráda Janžurčino střelený "HAHAAA!" a jak ukončí telefonát s naprosto cizím člověkem: "Nazdar!" :-). Taky je hezký: "Dobrý večer, promiňte, dovolte, abych se představil, jsem hudební skladatel Petr Karát." "Rimskij Korsakov." ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Spojení Brejchové s Brodským je vynikající, ale kdykoliv si vybavím tenhle film, nelze si nevzpomenout na zelenou Ivu Janžurovou a trabanta Františka Peterku. Vztahová komedie, kterých se dnes točí plná pr.. přehršel, ale téměř žádnou z nich nemusím vidět víc než jednou a u většiny z nich pak ani jednou. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Řeknu to rovnou, tato komedie se pro mě pohybovala mezi dvěma a třemi hvězdami. Misky vah převážil výkon paní Janžurové a pana Peterky. Začnu tím, že si nemůžu pomoct, ale mě se nikdy herecký výkon paní Brejchové nelíbil. Pouze film Kráska v nesnázích byl výjimka. Podle mě prostě moc hereckého talentu nepobrala a klidně mě ukřižujte. A Vlastimil Brodský je velký Pan Herec, ale ve spojitosti s Janou Brejchovou, nabízeným dějem a scénářem je prostě nudný. Vlastně kromě zábavných hádek mezi I. Janžurovou a F. Peterkou a jejich: Zelenkavou, zelenkavou... film mnoho zábavy nenabídl. A to i přesto, že dle mého je téma docela zajímavé. Nabídka ideálního partnera je jistě lákavá. Ale stejně hlavní hrdinové na konci zjišťují, že vrána k vrána sedá a rovný rovného si hledá, ale protiklady se také přitahují. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mnozí tento film označují za normalizační komedii, ale normalizační na ní jsou snad jen ty nedostatkové kroužky na záclony. Já ji vidím jako konverzační protějšek situační Jáchyme, hoď ho do stroje. Špičkově napsanou, skvěle obsazenou a parádně zahranou. Manželský pár v krizi zkrátka nejlépe zahraje manželský pár v krizi. Vedlejší role také nemají chybu. Cholerického Peterku sveřepě hájící zelenkavou barvu přehozu asi jen tak nezapomenu, stejně tak teatrálního Bláhu. A poučení? Nehledejte si k sobě své vlastní kopie a nevěřte technice. Vyrábí mizerné kondiciogramy a spáruje Vás s nesnesitelným trotem. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

“Šéfe ! Vyměnil jsem Mufny a taky baterii teď to bude držet ! Ale vždyť to pořád kape… Kape, ale míň”😁 suprovej koncert střelenýho humoru. Menšík i ostatní se vyžili. Doktor Tuchlová a prepotentní frajle, tohle už se nenatočí, herci hudba i zápletka bezva a hlavně vidíme krom Menšika ostatní herce v nezvyklých rolích třeba netušil jsem jak jsem panu Bláhoví věřil toho skladatele zejména jeho geniální skladbu Miracle da Amor la Kibernet. Při seznamování s jednou moc pěknou slečnou jsem na školení použil super hlásku pana skladatele: “Taky se cítíte tak abstraktně ? “ a byla moje…😉😃 smála se tak že se ostatní otáčeli. Humor to je základ skvělé komedie. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (25)

  • Josef Bláha (Petr Karát) ukazuje v svojom byte Jane Brejchovéj (Marta Tomášová) reprodukciu maľby od Maxa Švabinského, "Splynutí duší". Max Švabinský namaľoval z tohto obrazu niekoľko variant a jednu perokresbu. V roku 2016 sa jedna z verzii tohto obrazu z roku 1896 považovaná za stratenú objavila na aukcii v Čechách a bola vydražená za 7 900 000 Kč. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama