Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku zahlédne Marta svatbu své kamarádky Aleny. Potom jde do blízkého železářství pro kroužky na záclony. Po prodavaččině tradičním "nemáme" si nechá zavolat vedoucího Viktora Tomáše. Ten se jí omluví, že zboží není na skladě a vzápětí jí vyzná lásku a požádá ji o ruku. Večer jej doma čeká nemilé překvapení. Všude je nepořádek a Marta, která místo večeře hledá svatební fotografie mu vyčte, že scénku s kroužky, kterou si rok co rok připomínají své seznámení, stále více odbývá. Viktor se marně domáhá večeře a pak se na nápad Marty vydají na návštěvu novomanželky Aleny, která je mimochodem skvělá kuchařka. Idylka, která u kamarádky vládne oba hosty překvapí. Alena jim však prozradí, že si tentokrát (vdávala se již potřetí) nechala najít ideálního partnera pomocí počítače. Marta s Viktorem zapochybují, zda se k sobě vůbec hodí a navštíví proto kybernetický ústav, kde počítač zjistí, že jejich manželství se rovná hazardu. Nechají si pro sebe najít ideální partnery a přes důrazné varování tetičky Emilky se rozhodnou se svými "ideálními partnery" sejít. Jenže jak už to v českých komediích bývá, všechno se řádně zamotá, protože ani jeden z nich se napoprvé nesetká s tím pravým. Hudební skladatel Petr Karát místo sebe poslal na schůzku s Martou instalatéra Frantu a Viktor navštíví ordinaci "své" doktorky Tuchlové právě v den, kdy ji zaskakuje energická Soňa Brčková. Jak už to končívá, sejdou se nakonec všichni aktéři, včetně tetičky Emilky, Aleny a jejího ideálního manžela, pravých i nepravých ideálních partnerů u Tomášů a vypukne ten pravý šťavnatý zmatek, který dělá komedii komedií... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (159)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Spojení Brejchové s Brodským je vynikající, ale kdykoliv si vybavím tenhle film, nelze si nevzpomenout na zelenou Ivu Janžurovou a trabanta Františka Peterku. Vztahová komedie, kterých se dnes točí plná pr.. přehršel, ale téměř žádnou z nich nemusím vidět víc než jednou a u většiny z nich pak ani jednou. ()

copstp 

všechny recenze uživatele

Marně si říkám, co na tom všechny tak strašně moc baví? Dost možná že Jana Brejchová byla fakt sexy baba a ve Vlastíkovi Brodském se dá poznat spousta těch namakaných blbečků, kteří navenek vypadají jako ti nejdrsnější týpci. Jenže Vlastík má prostě charakter a to něco pověstné navíc. Inteligenci? Nevím, ale svou roli zahrál jako již tradičně skvěle. ()

Reklama

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Parádní situační komedie založená na velmi vtipné zápletce.. Brodský nemá nijak třeskutou komiku ale svým způsobem je opravdu zábavný, nejvtipnější je že zde hraje se svou faktickou manželkou Janou Brejchovou, které to tady vážně moc sluší ale největší legrace je s Ivou Janžurovou a jejím počítačovým partnerem Kájou alias Františkem Peterkou, ty jejich roztržky už zlidověly, především hádka o přehoz na křesla .. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% — Další z komedií s tehdy velmi populární dvojicí skutečných manželů Brodský — Brejchová. Pointou filmu je evidentně zjištění, že láska je věc počítačově neuchopitelná a nedá se zalgoritmizovat. Což nám dneska může možná znít jako klišé, ale v době vzniku filmu, kdy počítače opravdu byly obrovské sálové polykače děrných štítků a děrných pásek, to mohlo být ještě poměrně aktuální. Jinak jako komedie neurazí a celkem i pobaví, některé scény mají potenciál stát se kultovními (např. již zmiňovaná „zelená x zelenkavá“). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milý a jemně vtipný film, během jehož sledování mám od začátku do konce permanentní úsměv na rtech. Zbožňuji hlavně scénu, kdy Josef Bláha ve svém bytě sedne ke klavíru a začne Janě Brejchové hrát neskutečně dramatickou skladbu, kterou pro ni složil. A jedinou chybu nemá ani závěrečná několikanásobná konfrontace v bytě Tomášových, při které se už tradičně chechtám jako blázen. Tři a půl hvězdy zaokrouhluji nahoru. Rád. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (25)

  • Mimo kamery filmoví novomanželia Iva Janžurova (Alena) a František Peterka (Kája) nikdy nehovorili. Keď napríklad čakali na záber, sedeli spolu v šatni a Janžurová plietla alebo čítala a Peterka tiež čítal, neprehodili ani slovo. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)
  • Marta (Jana Brejchová) přichází k Aleně (Iva Janžurová) s černým štítkem z počítače. V rozhovoru se zmíní, že koupila na večer dva lístky na „Veselou vdovu“. Alena volá skladateli Karátovi (Josef Bláha) a jménem Marty ho pozve do divadla. Karát ovšem místo sebe pošle do divadla instalatéra. Avšak instalatér nemohl mít lístek do divadla, když je koupila Marta, která ani Karáta, ani instalatéra nikdy předtím neviděla. (pjotri)

Reklama

Reklama