Reklama

Reklama

„Já už budu hodný, dědečku!“

  • Slovensko Já už budu hodný, dědečku!
TV spot 2

Obsahy(1)

Pražský herec Theodor Bergner, zvaný Dóďa (M. Kopecký), dostal v divadle roli Misantropa. Je to postava, která mu dokonale sedne, protože Bergner sám je nesnášenlivý, konfliktní a škodolibý člověk. Kde může, tam dělá škodu, a zásadně se přitom neomlouvá. Sám sebe ovšem v televizi vydává za vzor slušnosti. Jednoho dne ve vlaku potká tajuplného dědečka (L. Pešek), který ho nabádá, aby své chování změnil. Bergner staříka ignoruje. Netuší však, že měl co do činění s opravdovým pohádkovým dědečkem. Brzy poté se kolem Bergnera začnou dít věci… Pro začátek ho omylem zmlátí žárlivec Bambas (F. Peterka). Nepříjemnosti však nabírají na obrátkách a neberou konce. Přicházejí zásadně od lidí, kterým Bergner předtím hulvátsky ublížil… Oblíbená česká komedie scenáristy a režiséra Petra Schulhoffa byla inspirována televizní sérií Trapasy, kterou tento tvůrce natáčel koncem šedesátých let a ve které, stejně jako ve filmu, exceloval Miloš Kopecký. Po jeho boku stanula Alena Vránová. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

24.5.1979 v Rudém právu na 5.straně v rubrice Kultura vyšla recenze tehdy nového filmu Já už budu hodný, dědečku.

JaraCimrman

JaraCimrman (hodnocení, recenze)

Veledilko hodne ucty. Scenar naprosto genialni a promysleny. Pokud nekoho nepobavi primo vtipem tak muze dost pomoci jinak- kazda scena podava uceleny verbalni a herecky navod jak vychazet, usmernovat, poucovat, manipulovat se zlobivymi detmi ci zakerne zlomyslnymi dospelymi. Citace z Moliera skvele dokresluji obraz sceny i charakteru postavy, nastavuji nemilosrdne zrcadlo Bergnerovi a maji z toho radost i jeho kolegove. Rekl bych ze to je i navod jak vytvaret vlny v teamu a pusobit proti trudomyslnosti.

AxelWers

AxelWers (hodnocení, recenze)

- Bergner: Tři stovky... jsem Vám dal...
- Psychiater: Né.. pardón... dal jste mi dvě...
- Bergner: Pane doktore v té obálce bylo třista korun!
- Psychiater: Klid, klid.. klid pane Bergner, možná, že jste mi opravdu chtěl dát tři, ale patrně jste se zmýlil a zasunul jste do té obálky pouze dvě stě...
- Bergner: POUZE!! POUZE dvě stě korun!! Tak vida POUZE dvě stě korun!!! Tak dvě stě korun už je pro Vás dneska málo!!!

JayZak

JayZak (hodnocení, recenze)

Nevíte co to bylo za štěk, jak při natáčení pořadu, kde to Veškrnová pořád kazila, vždycky naběhl na plac děda a řekl "5kilo, dobrý, dobrý" ??.. za prvé, co bylo přesně to vážené a kdo byl ten hodnotící?:) Napadl mě Hrabal, ale ten tu v hercích uveden není

na příspěvěk reagoval jardariha

Dogfish

Dogfish (hodnocení, recenze)

Pan Kopecký je v této komedii výborný. Hlášku " no tak jsem se spletl " někdy používám v životě. Samozřejmně tomu přidám Kopeckého tón a gestikulaci.

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

tolik herecký hvězd zde účinkuje, až mi je divné, proč to má takové nízké hodnocení. a škoda, že to ještě nevyšlo na DVD.

Související novinky

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama