Reklama

Reklama

„Já už budu hodný, dědečku!“

  • Slovensko Já už budu hodný, dědečku!
TV spot 2

Obsahy(1)

Pražský herec Theodor Bergner, zvaný Dóďa (M. Kopecký), dostal v divadle roli Misantropa. Je to postava, která mu dokonale sedne, protože Bergner sám je nesnášenlivý, konfliktní a škodolibý člověk. Kde může, tam dělá škodu, a zásadně se přitom neomlouvá. Sám sebe ovšem v televizi vydává za vzor slušnosti. Jednoho dne ve vlaku potká tajuplného dědečka (L. Pešek), který ho nabádá, aby své chování změnil. Bergner staříka ignoruje. Netuší však, že měl co do činění s opravdovým pohádkovým dědečkem. Brzy poté se kolem Bergnera začnou dít věci… Pro začátek ho omylem zmlátí žárlivec Bambas (F. Peterka). Nepříjemnosti však nabírají na obrátkách a neberou konce. Přicházejí zásadně od lidí, kterým Bergner předtím hulvátsky ublížil… Oblíbená česká komedie scenáristy a režiséra Petra Schulhoffa byla inspirována televizní sérií Trapasy, kterou tento tvůrce natáčel koncem šedesátých let a ve které, stejně jako ve filmu, exceloval Miloš Kopecký. Po jeho boku stanula Alena Vránová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (203)

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedii specialisty na společenské a mezilidské vztahy Petra Schulhoffa samozřejmě mistrně táhne Miloš Kopecký v roli egoistického, namyšleného, cholerického hulváta, ale podle něj dokonalého herce Bergnera. Toho potká opravdu pořádná smršť trapasů, omylů, nedorozumění a hádek, které si vlastně způsobil nebo zavinil on sám svojí nedůtklivou povahou. Je to velice vtipná a nápaditá komedie. Od setkání s kouzelným dědečkem (Ladislav Pešek) v kupé, dokonce nabere velký spád. Možná právě jen ten kouzelný dědeček do nepohádkového děje až tak nezapadl. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Správně cholericky výbušná komedie, v které hraje prim Miloš Kopecký. Některé scény jsou opravdu k popukání a zakomponování kouzelného dědečka bylo velmi zdařilé. "Rachomejtle!" :) Chybičky: 1) Když Theodor Bergner (M. Kopecký) na přechodu pro chodce málem srazí tetu "rachomejtli" Ditu, vidíme záběry na obě strany cesty a na obou v tutéž chvíli stojí tentýž člověk. Poznáme ho podle klobouku a kabátu. 2) Ve scéně, v níž teta Dita odchází od Bergnerů, vezme s sebou japonský magnetofon, ovšem když vyjde ven, tak už ho nemá. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Panu Miloši Kopeckému jsem tady uvěřil úplně všechno. Prostě se zase jednou narodil člověk s jediným úkolem - štvát a urážet ostatní, lékařská diagnóza Prudič z povolání. Tedy, uvěřil jsem mu skoro všechno. Bohužel ten rádoby očistný happy end celou tu povedenou, hořkosladkou komedii srazil v hodnocení níž. Jeho křečovitou repliku "já už budu hodný, dědečku" bych s chutí z filmu vystřihnul a zahodil do popelnice. Jenže to by pak museli vymýšlet nový název pro film, že... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nejen pohled do zákulisí divadelní i televizní práce, ale také skvělé scény z reálné Prazhy na konci 70. let a hlavně šou, která jede od začátku do konce. Nazval bych to filmovým setem. Petr Schulhoff byl precizní režisér, který psal scénáře na tělo, zde to bylo tělo neskutečně rozjetého Miloše Kopeckého. "prosim Vás kdo je dneska zdravej, mě bolí hlava, zuby, lymfatický žlázy, mam deprese a špatně je mně furt a to by jste chtěla aby Vás takovej nebohej ubožák vozil? co?!" "nhe to né" "tak vidíte!" ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Jako celek je to vlastně jen taková jednoduchá a předvídatelná moralitka s poněkud repetitivním dějem. Jednotlivé scénky jsou ale celkem zábavné a nápadité, navíc podpořené dobrými hereckými výkony. Chvíli jsem uvažoval i o čtyřech hvězdičkách, ale slabší závěr mě přesvědčil, že tři budou tak akorát. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (18)

  • Dóďa (Miloš Kopecký) říká: „Ten sdružený telefon nám byl čert dlužen.“ Domácí linka totiž často nebyla tak úplně soukromá. Dvou- a vícelinky pod společným telefonním číslem byly před rokem 1989 obvyklé. Telekomunikace tím šetřili náklady a kapacitu sítě. Dovolat se na takové číslo, nebo si z něj zavolat, bylo tréninkem pevných nervů. (sator)
  • Miloš Kopecký (Theodor Bergner) a Svatopluk Beneš (Bašta) si spolu zahrali aj vo filme Dobrý vojak Švejk (1956), hoci na plátne nemali spoločnú scénu. Miloš Kopecký vtedy ako feldkurát Katz prehral v kartách Švejka, v hre práve proti Svatoplukovi Benešovi, ktorý stvárnil postavu nadporučíka Lukáša. (AxelWers)
  • Během natáčení zkolaboval herec Václav Lohninský. [Zdroj: Aha] (carott)

Související novinky

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama