Dračí prsten (TV seriál)
Desideria e l'anello del drago
Dračí prsteň
Pohádka
Itálie, 1994, 186 min
Lamberto BavaHudba:
Amedeo MinghiObsah
Dvoudílná filmová pohádka, natočená ve stylu velmi oblíbených fantasy příběhů, vypráví o krásné princezně Desiderii, kterou se o štěstí, lásku prince Viktora a právo na královskou korunu snaží připravit zlá Selvaggie, kterou král přijal za vlastní, aniž by tušil, že je dcerou mocného čaroděje temnot. Na cestě k moci využívá nevděčná Selvaggie všemožných úskoků od jednoduchých lží až po záludná kouzla. V bohatém vyprávění nechybí dobrá víla, kouzelný hadrový panáček, krvelačný drak, magický prsten, křišťálový meč a celá řada kouzel dobrých i zlých. To všechno dokázali italští filmaři nenásilně vměstnat do jediného příběhu a samozřejmě obléknout do výpravných dekorací a kostýmů. (oficiální text distributora)
cheyene
Průměrná pohádka se zajímavými momenty, která však nenadchne..ovšem ani neurazí, takže 3*.(3.2.2011)
Stegr
60%(14.10.2007)
LiVentura
Italsky zpracované fantasy, snad i pohádky, byly vždy zajímavé a originélní...(18.7.2009)
Allien.9
Jako malá jsem milovala "Princeznu Fantaghiro", takže tahle (ne)pohádka byla povinností. Přesto, že je to pouze televizní film, obdivuji jeho výpravu, kostými i hudbu. A samozřejmě sympatické herce (především pak odvážnou Desiderii a jejího milého, jehož jméno už bohužel nevím). Ale nejvíc si mé srdce získal slaďoučký Sorizzo..:-)(4.5.2008)
DaliX
Ako malého ma to dosť bralo možno aj preto, lebo vtedy neboli ani iné rozprávky nakúpené.(15.7.2010)
Jinny
Příšerný dabing!!!!!!! Asi nejlepší pohádka, kterou Bava natočil od první Fantaghiro - není v ní tolik debilních postaviček, je nejromantičtější a dává nejvíc smysl. Smutné ale je, že by mohla být mnohem lepší, kdyby ji netočil Lamberto Bava.(2.2.2004)
misulka03
Tak toto je moje citová záležitost od dětství. Přiznávám, že dabing není perfektní a po profesionální stránce této pohádce dost chybí. Ale díky skvělým hercům a příběhu si mě tao pohádka udržela až do dneška. Takže já dávám 4*(9.7.2008)
haushinkaa
Tohle bylo opravdu divné... Tak... Zemdlelé, únavné (a taky unavené), utahané... A nepříjemná atmosféra... La estejně se na to vždycky dívám... A Sophie von Kessel je úplný Draslík...(2.6.2008)
Eldoth
Zajímavá italská pohádka se slušným dějem a účastí českých herců ...ale co měl být proboha ten mluvící drak na konci, když jsem to viděl poprvé, vyprskl jsem smíchy a šel do kolen ...(1.5.2007)
corpsy
Desideria je určite väčšia kočka ako Fantaghiró, ale postráda jej kúzlo a film je celkovo lacnejšie pôsobiaci ako Bavov predchádzajúci rozprávkový epos.(18.2.2011)
Marťas
Moc hezká romantická pohádka, navíc pár českých herců, zajímavý příběh, já dávám **** !!!(21.3.2005)
pend
Italové mají hezké princezny a často točí s českými herci a celé to točil bývalý horrorový mistr Lamberto Bava. Tím výčet předností končí.(14.1.2007)
ypres.bass
Víte jak poznáte italskou pohádku? Sladká muzika a všechny barvy jsou nepřirozeně syté. Docela dobrý námět a scénář, ale mizerné zpracování ... 50%(19.11.2006)
Benedygtus
Zajimava pohadka a pro me vcelku neotrela, ktera me drive fascinovala, ale take trochu desila/strasila a to hlavne diky velmi vyraznemu Francu Nerovi. +3*(1.5.2011)
haWranka
Zahraniční pohádka s dost zvláštním druhem fantazie. Není to špatný, jako malá jsem se bavila. Ale myslím, že je na místě varovat před příšernýma hereckýma výkonama.(10.6.2009)
achaja
Tahle pohádka se mi moc líbila když jsem byla malá... takže to je ta * navíc(17.5.2007)
Acrobat
Nazdavat sa, ze Bava spravi vaznejsiu odrodu fantasy rozpravok je vcelku utopia. Hovoriacich idiotin je nastastie velmi malo, zato postavy su hrane ucelenejsie a cele to ma nadych zrady, temnejsej atmosfery. Relaxacia a zabava v mladom veku je nepostradatelna, jeho styl mi nevadil. Komicke efekty a kulisy dorovnala opatovne magicka hudba Minghiho http://www.youtube.com/watch?v=7gzNPIXH7mo , dospelejsie charaktery. Uz ako obsah naznacuje nechyba takmer nic z rozpravkovych elementov (draky, vlci, prstene, kuzla, pekna princezna....). Bava si zrejme doplnil svoje predstavy a v podstate realizoval dalsie svoje nutne rozpravkove myslienkove pochody. Ide mu to. deti zaujal, pribeh vyrozpraval, nestraca sa uz tak ako v "Sestricke", vie co ma robit. V ramci zanru urcite prachom nezapadajuce dielo. Slovenske kanaly to davno nedavali,opätovné zhliadnutie je vsak vecou mozno uz nezrealizovateľnou a nemoznou. Zavisi uz len od vonkajsich (a vnutornych?) okolnosti.(22.11.2010)
Psycho.R
Utahaný a ne moc příjemný film.(23.1.2011)
kajas
Jako malá jsem měla tuhle pohádku asi nejradši. Dnes? Stačí mi krásný princ a princezna a přítomnost Nikol Štíbrové, se kterou v podstatě sdílím rodné město, mě vždycky zahřeje u srdce.(5.7.2011)
neviâthiel
Dabing byl příšerný. Filmová pohádka s dobrým námětem, ale úděsným zpracováním.(4.6.2006)