Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Aurus 

všechny recenze uživatele

Tento film jako celek je docela dobrý ale chvílema to je nudný a nic se tam neděje. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou docela sympatické, hudba je dobrá, atmosféru tento film má povedenou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Musím říct že konec byl skvělý, ten sem fakt nečekal ale když tam byly chvíle kde se nic nedělo tak tadytomu filmu nemohu dát víc než 5,5-6/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Žánrový mix duchařiny, thrilleru a vlastně i rodinného dramatu, který by se mi docela i líbil, kdyby tu nebylo několik ale. Tvůrci se sem toho snažili nacpat strašně moc a nakonec se jim povedlo to všechno splácat do smysluplného celku, ale některé linie zůstaly nedotažené. Třeba minulost manžela by si zasloužila trochu víc prostoru, totéž se dá říct o historii domu, potažmo celé vesnice a takhle by se dalo pokračovat. Uvítal bych i trochu víc strašení, které tu víceméně absentovalo.Vyloženě potěšili jenom herci s výbornou Amandou Seyfried na čele. Jako čtyřdílná minisérie to mohlo být mnohem lepší. 55% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dnešní Netflixovská "hororová" novinka s krásnou Amandou Seyfried je bohužel na Horor až příliš mdlá a na drama zas nedostatečně vyhrocená. Úplně špatný film to sice není, natočeno je to relativně hezky ( ale to je už záruka každého nového Netflix filmu, takže jako pozitivum to nevnímám), spíše je problémem stopáž 2 hodin a fakt, že se zde většinu času nic moc zajímavého neděje. Není to moc napínavé, ani zábavné, nestraší se zde vůbec a něco zajímavého se začne dít až ve finální 20 minutovce, ale opět nic extra. Trochu mi film stylem připomínal 3:15 zemřeš, ale je to málo snaživé a divácky nevděčné. Avšak typuji, že slečnám by se to líbit mohlo, takže ty si hvězdu a půl klidně mohou přidat, zbytek diváků vlastně o nic nepříjde. Kdyby těch pomalých a hororových dramat nevycházelo letos tak moc, tak bych se možná přiklonil i ke třem hvězdám, ale už toho mám plné zuby, tak budu nekompromisnější. 4/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, na tento film by se dala házet špína ze všech směrů. Od produkce Netflixu počínaje, po zvláštní nejistotu čím film chce být konče. Já si film třeba pustil jako horor, ale nakonec se vlastně o horor skoro vůbec nejednalo. Přitom chvílemi to mělo náběh dokonce i na duchařský horor, ale i ten byl vzatý tak jako šejdrem a jenom na oko, aby filmu dodal trošku napětí. Spíše bych film přirovnal k dobovému dramatu s dobrou atmosférou amerického maloměsta, to si vždycky užívám a i tady na to byla radost koukat. Ten tajuplný dům, tajemství kolem něj, zvláštní lidé v okolí vesnice - to všechno filmu hraje do karet. Až na to, že se z filmu stává spíše takové psychologické drama rozpadu jednoho manželství s thrillerovou příměsí, než cokoliv jiného, na co film láká. Amanda Seyfried a James Norton ale manželskou dvojici hrála skvěla a proto jsem se nakonec přiklonil ke třetí hvězdě, byť jsem chvílemi myslel, že ty scénáristické výkruty nepřežiju. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spíš než o čistokrevný horor jde v tomhle případě o mysteriózní psychologické drama,kde sice občas trochu straší,ale není to nosný prvek příběhu.A v tomhle ohledu to celkem funguje a neměl sem s tím filmem velký problém.V rámci bubacích scén mají Things Heard & Seen dokonce i poměrně slušnou atmosféru.Osobně bych to sice tak o dvacet minut zkrátil aby méně kolísalo tempo,ale ty dvě hodinky nejsou nic co by se nedalo vydržet.Víc než kdy jindy je tu každopádně vidět,že jde o film podle knižní předlohy,která je psaná ženou pro ženy (moje domněnka),protože manželce se to líbilo víc než mě a počítám,že by si klidně hvězdu přidala...60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Snímek se natáčel v Hudson Valley v New Yorku (USA). (SONY_)
  • Dcérka páru sedí v knižnici na zemi s natiahnutými a prekríženými nôžkami, v zábere z druhej strany už je v tureckom sede. (GabrielGabko)
  • V čase 1:51:54 můžeme na lodi vidět nápis „Lost Horizon“, který odkazuje na stejnojmennou novelu Jamese Hiltona z roku 1933, resp. na dle ní zadaptovaný snímek Franka Capry z roku 1937. (Marcos22)

Reklama

Reklama