Reklama

Reklama

Valley of the Dragons

Trailer

Obsahy(1)

V roce 1881 v Alžírsku bojují dva muži, Michael Denning (Sean McClory) a Hector Servadac (Cesare Danova), v souboji, když náhle kometa letící kolem Země vezme oba muže na Měsíc, kde objeví prehistorickou civilizaci. (sator)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: MASTODONTI! DINOSAUŘI! LÉTAJÍCÍ PLAZI! BITVA O PŘEŽITÍ – PROTI BRUTÁLNÍM, BESTIÁLNÍM NEANDRTÁLCůM!___Čirá hravá zábava, asi jako ´zemanovky´ toho času. Premisa je jasná – po srážce komety se Zemí se dva sokové v lásce dostanou na povrch komety, kde kypí prehistorický život. Tvůrci smíchali všechno možné – mamuty, dinosaury, neandrtálce, lovce doby kamenné, jakési agresivní podzemní stvůry s bílými parukami atd. Díky pestré výpravě a značně akčnímu pojetí příběhu se film neokouká a nenudí. Ve studiových scénách, které tvoří 95% stopáže, přímá interakce herců se zvířaty neexistuje, tady přišla na pomoc klasická zadní projekce, kde se to hemží přerostlým nosálem a jeho soubojem s hadem, obřím čolkem a leguány, dinosauřím duelem, který značně připomíná ještěrčí duel z ´Robot Monster´ a je nastříhán ze staršího filmu ´One Million B.C.´ z roku 1940. I sloni s nalepenou srstí se objeví, přičemž jeden z nich honí po poušti jednoho z herců. Nechybí ani boj s obřím pavoukem, který si nic nezadá s ´edwoodovskou´ chobotnicí. Zatímco neandrtálcí jsou opravdu držky, i díky zdařilým maskám, pravěké ženy vypadají jako supermodelky, s pěstěnými účesy, dlouhými hřívami (ani blond nechybí) a make-upem. Otevřený konec si přímo žádal o pokračování, které ale již zrealizováno nebylo. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi, ale velmi volně odvozeno z Verneovy "Na kometě". Dva sokové v lásce se v Alžíru chystají k souboji, když tu přiletí kometa a odnese je s sebou. Tím podobnost končí. Kometa se zřejmě jednou za velmi dlouho vrací -- minule nabrala mamuty, neandrtálce, dinosaury, lidi z doby kamené, pterodaktyly a tak. Začíná to být čím dál poutavější a zajímavější. Ti dva se oddělí a každý se ocitne ve znepřátelené tlupě lidí. Pramuži jsou poněkud statičtí a tupí, praženy jsou krásné a natupírované. Během pár vteřin jsou Michael i Hector spárováni s nejhezčími ženami v místě (Hector má fešnou blondýnku, a asi 8 dalších žen se mu podbízí a blondýnka je s vrčením odhání). Panoptikum je čím dál zábavnější, třeba z jeskynních chlupatců (asi homo erectus) jsem už nemohl. Ale víte co? Vypadá to docela slušně provedené i co se týče velkých potvor... třeba mamut je opravdový slon s nalepenými třásněmi a není jen v zadní projekci ale v reálu, dinosauři jsou zvětšené agamy, varani, phelsumy (se kterými je zacházeno celkem neurvale, nevím co na to ochránci zvířat) a tak... (edit po zhlédnutí filmu One million B.C. -- z něj byly záběry se zvířaty ukradeny) Jo, pochopitelně obě tlupy na sebe narazí, blondýnka je unesena a Michael pozná, že patří k Hectorovi podle její mizerné angličtiny a ochrání ji, Michaelova vyvolená je zdrcena a žárlí... Michael jí kvůli jazykové bariéře nedokáže vysvětlit, že pro ně nepřichystal život ve třech... no docela psina... Taky je tam dlouhatánská koupací scéna, kdy má blondýnka pořádně volný vršek "plavek", nechápu, jak to tehdy prošlo cenzurou... Nakonec je i nějaké to povznášení civilizace výrobou střelného prachu a tak. Tohle mi tedy k mému překvapení hodně sedlo... ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušné béčko podľa predlohy Julesa Verneho. Triky na úrovni doby sú milé, príbeh síce trochu kostrbatý, ale tento film funguje ako príjemné spestrenie. Lepší priemer. Štvrtá recenzia a ôsme hodnotenie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Uberám jednu hviezdičku, pretože zrejme väčšina špeciálnych efektov, sú použité zábery s filmu MILIÓN ROKOV PRED KRISTOM 1940, plus sa tam objaví japonský kaiju macher Roda zo rovnomenného filmu z roku 1956 a vraj aj niečo z CAT-WOMEN OF THE MOON 1953. Takže ktovie, koľko toho ostalo pre ručičky tvoriace triky pre tento film. Vďaka striedmej stopáži, je ale tento voľný prepis Verneho knižky celkom jedlou minutkou. ()

sator

všechny recenze uživatele

V roce 1881 v Alžírsku bojují dva muži, Michael Denning (Sean McClory) a Hector Servadac (Cesare Danova) v souboji, když náhle kometa letící kolem Země vezme oba muže na Měsíc, kde objeví prehistorickou civilizaci. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama