Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dana Martinová, mladá žena volnějších mravů, zemře rukou psychicky labilního mladíka Pavla Zacha. Ten se v záchvatu žárlivosti neudržel a zabil dívku úderem do hlavy. Policie najde mrtvolu díky Danině kamarádce Evě Simonové. A právě Eva se stane druhou Pavlovou obětí. Mladík totiž v obavě z vyzrazení dívku napadne a utopí ve vaně. Dvojnásobnou vraždu dostane na starost jako svůj první případ kriminalista poručík Zeman, jemuž pomáhá zkušenější kolega Suchánek. Vyšetřování však zpočátku nikam nevede. Zatímco Pavlův otec se snaží umístit duševně nemocného syna do psychiatrické léčebny, Pavel ze strachu spáchá další vraždu. Ani on, ani vyšetřovatelé však zatím netuší, že od jisté doby je Pavel pouhým nástrojem v rukou někoho jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Klasická logická detektivka postavená na spletitých lidských vztazích od skvělé anglické spisovatelky P.D.Jamesové. Až do poslední chvíle je zápletka dost utajená a nakonec překvapivá. Sympatické herecké výkony a tváře. Akorát ty ženský tehdy vypadaly všecky nějak stejně, či co:)) Kdo má rád detektivky bez střílení a jiného násilí, založené na dialozích a dedukcích okořeněné ironickým humorem, vřele doporučuju... ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně nejslabší Schulhoffova kriminálka.. je to ten typ kriminálky kdy divák zná vraha od začátku což mi nevadí, ale to vyšetřování nebylo tak zajímavý jak bych u trojnásobný vraždy čekal, napětí tam taky moc nebylo a Jaroslav Moučka mi tu vyloženě lezl na nervy.. jako celek je to ovšem pořád ucházející kriminálka.. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Znalosť vraha hneď na začiatku dramaturgii nepomohla. Divák si tak nemôže užiť odhaľovanie a celú pozornosť musí upriamiť na psychológiu postáv. Ale tú psychologickú atmosféru sa podarilo veľmi dobre, najmä vzhľadom na vynikajúcu hudbu. A Marie Málková i Alena Vránová boli v tom čase krásavice. Aspoň tak sa to javí v tom nekvalitnom čiernobielom prevedení. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Sterilní panelákový noir, kde Moučka vypadá jako americký policajt -- anebo americký gangster -- ze staré školy, kde je při "hrůzných" scénách používán veleširoký objektiv, snad i rybí oko, tak jak to dělal Herz ve Spalovači mrtvol, a kde je vanový záběr na utopenou Vránovou tak nějak podobný tomu v Sei donne per l'assassino. Akorát že tady jsou dámy jen tři... Nejoriginálnější na celém dílku jsou opravdu ty umakartové interiéry a exteriér pražského sídliště, ty šustivě-papírové hlášky, ten dementně vyhlížející vrah Adamec. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dělání, dělání, všechny ty ohavné Adamcovy skutky nezahání, ale je možným lékem na jeho pozdější strašlivě imbecilní režijní počiny pro Novu. V podstatě zabil tři ženské sex symboly normalizační éry.: Jaroslavu Obermaierovou, Alenu Vránovou a Stanislavu Bartošovou. A z celého zajímavého námětu zůstal jen zdlouhavý psychologický výluh, neboť totožnost vraha je divákům známa od samého začátku, jen vyšetřovatelům nikoliv. Takže jsme svědky naprosto zbytečných skládání stop, nicotných výslechů a podezření. Je to hodně roztahané. Aby to bylo poutavé, bylo by záhodno do rolí vyšetřovatelů obsadit vhodnější typy, dvojka Cupák a Moučka spíše nebavila. Petr Schulhoff zazdil závěrečné vyústění, vyznívalo hloupě, zbrkle a nepravděpodobně. Kritizovaný Adamec mě bavil, bylo ho ve filmu jen na pár chvilek, ale alespoň zaháněl nudný progres této kriminálky. Hudebně a atmosféricky jsem to čekal pevněji uchopené. Schulhoffovi sázka na diváckou průhlednost a nedotaženou psychologizaci příliš nevyšla. Alespoň jsem si odškrtl položku z jeho široké filmografie, která mě svým uchopením nezaujala. 5/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V pokoji vraha je plakát anglické rockové skupiny Deep Purple. (vojtas73)
  • Při natáčení scény, ve které měl Jiří Adamec jako psychopat Pavel Zach utopit ve vaně svou tetu, málem došlo k tragédii. Aleně Vránové, která ji hrála, se do plic dostala voda a opravdu se začala topit. Nikdo ze štábu to netušil, všichni si mysleli, že se tak urputně brání, protože to podle scénáře bylo jejím úkolem. Nakonec herečku musel oživovat narychlo přivolaný závodní barrandovský lékař. (raininface)

Reklama

Reklama