Reklama

Reklama

Stanice Komančů

  • USA Comanche Station (více)

Jefferson Cody, pronásledovaný stínem své vojenské minulosti, vyhledá u indiánů unesenou bílou ženu a koupí ji za pár cetek. Sám Cody totiž mnoho let pátrá po své ženě, kterou unesli indiáni, a rád proto pomáhá cizím lidem v podobných nesnázích. Zachráněnou bílou ženou je paní Loweová, Cody si vezme za cíl doprovodit ji domů. Na Komančské stanici narazí na trojici pistolníků, kteří po paní Loweové pátrají, neboť její muž nabídl odměnu pět tisíc dolarů tomu, kdo jeho ženu přivede zpět domů. A Cody se tak stává návnadou a současně překážkou, které se chce trojice zlotřilců zbavit. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

WesternMan 

všechny recenze uživatele

Stanice Komančů je nevšední western se zajímavou zápletkou, záchrana ženy totiž není ve westernech moc častá, má hodně krátkou stopáž takže není zbytečně natahován a do filmu se vleze to nejdůležitější, o akci zde nouze není, Randolph Scott podává solidní výkon, a také konec není moc předvídatelný. Stanice Komančů patří mezi ty lepší westerny se Scottem, a za mne je to příjemná, napínavá, nenudící podívaná. 75% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Průměrný a taky poslední western režiséra Boettichera s Randy Scottem. Ten tentokrát zachraňuje cizí ženu ze zajetí Komančů zaplacením výkupného. Na ni je však vypsána manželem vysoká odměna pro zachránce a tak se ke dvojici záhy připojí i tři bandité, kteří mají na odměnu zálusk. Přes polovinu filmu vládne docela nuda občas narušená neschopně bojujícími indiány, napětí se zvýší až ke konci, kdy dojde ke konfliktu jako obvykle tvrdě nekompromisního Scotta s vůdcem banditů. Film v závěru graduje při návratu ženy domů pointou jako z červené knihovny. Poslední dobou jsem ale shlédl více Boetticherových filmů a tak mi dost vadilo, že režisér zrecykloval zápletku z Tall T a Seven Men from Now a exteriéry ze Seven Men from Now a dalších svých westernů. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xG6nDS0gZ54 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

16 bodový klasický sujet westernového žánru o príchode a odchode hrdinu bez minulosti do mestečka nie je samozrejme jedinou formulkou, western je priam stvorený aj na road movie. Ak sa pritom zachraňuje ešte pekná žena a hrdina je čestný chlap, o zábavu je postarané. Bohužiaľ v roku 1959 Boetticher nechá svojho hrdinu strielať komančov ako dobytok a nikoho pri písaní scenára nenapadlo, že to boli tiež ľudia. Tieto prestrelky taktiež nepôsobia bohvieako prirodzene, proste biely chlap svoj cieľ neminie, indián je slepý ako patrón. Napriek tomu zaujímavý a zábavný film, ktorý nám hovorí niečo o tom, čo s ľuďmi robia peniaze a že dokážu zničiť aj priateľstvo, hodnotnejšia mi však prišla záverečná (inak dosť nešikovne podaná) pointa, pretože sme asi všetci očakávali iný, predvídateľnejší záver. 70%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Boetticherovy westerny se Scottem jsou jako přes kopírák. Krátká stopáž, skupina lidí v nějakém zapadákově, mezi nimi žena, málomluvný hrdina a aspoň jeden křivák. Spousta nudy a uspávacích dialogů. Stanice Komančů je však paradoxně nejsnesitelnější, protože je tu celkem dost akčních scén, převážne s jako vždy zlotřilými rudochy a také celkem slušné finále. I tak je to dá-li se to u takto starých filmů vůbec říct - béčkový western za pár šupů se zrecyklovanou zápletkou. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný "malý" western s docela zajímavě rozestavěnými charaktery, kdy ani záporná strana neujde polidštění a vůdce trojice pistolníků je spíš šedý než černý. Škoda jen dost předvídatelného finále, vzhledem k tomu, jak se s charaktery pracovalo až do té chvíle, jsem doufal, že tvůrci od podobně nabízejícího se rozuzlení uhnou jinam. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama