Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (322)

sepp 

všechny recenze uživatele

Na rozdil od jinych komentatoru zde na CSFD mi prijde, ze typicke ceske nesvary, plynouci ze socialisticke doby tedy rozhodne nevymizely a tudiz, ze je tento film stale aktualni. Alespon na malomeste, kde tedy neziji, avsak ruzni pribuzni ano a vladnou tam neustale stejne pomery. A nejvice se v pripade tohoto snimku cenim vykonu M.Kopeckeho a F.Peterky, ktere oba jako herce zboznuji. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českých komedií všech´dob. Excelentní herecké obsazení Peterka/Janžurová, Kopecký/Zázvorková, skvělý scénář plný neuvěřitelných gagů a odzbrojující tempo dělají z tohohle filmu fakt klenot, a to jeden z nejdražších. Fakt naprosto geniální typicky český film, ale v paneláku to už nebylo ono... Na tohle se můžu podívat kdykoliv, což se u českých komedií často nestává.... ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Bez Kopeckého, Zázvorkové, Janžurové a Peterky by to byl film tak sotva za tři hvězdičky, ale oni by si zasloužili pět hvězdiček každý jednotlivě. Františka Peterku přímo miluju! Ještě dopisuji po přečtení některých komentářů: závist a z ní plynoucí sousedské harašení že už nejsou aktuální? Tak to Vám závidím, asi žijete někde jinde. Myslím, že dneska má teprve závist žně! A bohužel mě nenapadá nikdo, kdo by o tom dneska u nás mohl natočit povedený film... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Já to šmírování a pronásledování sousedů nijak záporně nehodnotím. Za a) vzhledem k tomu, že život nemá žádný objektivní smysl, je jedno, jak ho člověk stráví, jestli tímhle způsobem nebo nějakým jiným, třeba všeobecně považovaným za lepší. A za b) je to přeci hezký pocit, když jeden ví, že na něj ten druhý neustále ve dne v noci myslí... pravda, sice myslí s nenávistí, ale myslí! Furt lepší než bejt přehlíženej, každýmu lhostejnej. Takže si jeden připadá tak trochu jak nějaká rocková hvězda, u nich si fanynky lepěj na stěny jejich portréty a decentně po nich vzdychají, u toho jednoho si zase sousedi lepěj na stěnu uši a hrnečky a nedecentně řvou, takže v podstatě to samý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Schulhoffovi tyhle komedie, kde se dve rodiny buzerujou, sli a tahle patri mezi ty nejlepsi. Herecky obsazeni je perfektni, ochcavky, ktery rodinky zkousej, sou vtipny a neopakujou se a celkove je film hezky vtipnej. Skoda, ze v polovine filmu, kdy se presunou do panelaku, se prestanou na chvily provokovat a nic moc se nedeje, proto jen 4*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Pračka byla údajně koupena v obchodě Železářství. Tam se ale pračky neprodávaly, tento sortiment měly za socialismu obchody s názvem Elektro. (sator)
  • Uklízečka Hortenzie (Helena Růžičková) říká: „A hoď sebou, za chvíli přijdou inkousti, tak ať nám to nepošlapou.“ Termínem „inkousti“ označovala dělnická třída úřednictvo. (sator)

Reklama

Reklama