Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásné svatební šaty na sobě mají Dorothy Haley (Sally Eilers) a Edna Driggs (Minna Gombell), ale je to jen práce – jsou modelky v obchodním domě. Dorothy pak odpálkuje šéfa a nejede s ním na víkend. Místo toho obě vyrazí bavit se na Coney Island a tam se vsadí, která sbalí zajímavého Eddie Collinse  (James Dunn). Dorothy vyhraje a skončí u něj doma. Druhý den ráno ji Eddie požádá o ruku, což s ona radostí přijme. Ediie má i po svatbě spoustu starostí s novým obchodem a Dorothy mu nejprve ani neřekne, že je v jiném stavu. Vše probíhá za velké krize, takže peněz je málo a oba jsou velmi opatrní, jak s nimi naložit a k čemu se zavázat. Oba mladí lidé mají problém v tom, jak být jeden k druhému upřímní a naučit se žít ve vztahu. (Peabody)

(více)

Recenze (5)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Člověk se až divý, jaké filmy mohly dostat Oscara. Ne, tohle není špatný film, ale v současné době už prostě nedovede tak zasáhnout, jako v době, kdy šel snímek do kin. Je to emotivní, ale scenáristicky mi to nepřijde dvakrát dobře zvládnuté. Je to takové nevěrohodné a ten happy end mi vůbec nesedl, což se mi ale stává často. ()

slunicko87 

všechny recenze uživatele

"Listen, I am the husband and it is my job to make you [my wife] happy. If a husband ain´t for that, he ain´t for nothing." Mile starosvětský film o tom, co se může stát, když spolu lidé nemluví (a trochu se to pro účely filmu přitáhne za vlasy). Pořádný happy end, i když založený na značně krkolomném rozuzlení. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Mám stejný pohled na věc jako jeden kritik, který napsal, že Borzage ještě víc než Ford nebo Capra v sobě spojuje to nejlepší a nejhorší v americkém filmu. Tak i "Zlobivá holka" je dílko velmi nevyrovnané, s mnoha chybami a nejedním okamžikem velmi šikovně předstírajícím skutečnost nebo velmi dojemným. Divil jsem se, proč se jmenuje tak, jak se jmenuje (a proč plakát na ně vypadá tak, jak vypadá), pak jsem si ale přečetl, že tvůrci předešli cenzora a od původní představy hrdinky, odpovídající názvu, upustili. Těžko říci, zda ve prospěch věci, nebo k její škodě. ()

Reklama

Reklama