Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černoch Kevin Pope je špičkovým agentem CIA. Se šéfem Oakesem se právě pokouší koupit od ruského překupníka Adriana Vase kufříkovou jadernou bombu. Podaří se jim domluvit obchod, který se má uskutečnit za deset dnů. Na ulici však odcházejícího agenta napadnou neznámí útočníci a smrtelně ho postřelí. Oakes je přesvědčen, že za útokem stojí skupina teroristů, která má o zbraň také zájem, a že si její členové nejsou jisti, zda Kevina zabili. Dozví se také, že Kevin měl bratra dvojče. Za sto tisíc dolarů je ochoten ho zastoupit. Agenti ho podrobí intenzivnímu výcviku, jehož součástí je nejen proměna v elegantního světáka. I když Oakes zpočátku příliš v úspěch akce nevěří, muž ho překvapí svou přizpůsobivostí. Když se ubytuje v bratrově newyorském bytě a stane se terčem útoku neznámého vraha, raději zmizí. Oakes ho však najde, řekne mu pravdu a přesvědčí ho, aby pokračoval. (TV Nova)

(více)

Recenze (322)

golfista 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s překvapivě velmi špatným Anthony Hopkinsem a nezajímavým Chris Rockem. Jednoduchý scénář a jednoduchá režie, takže to trošku vytáhla nad průměr jenom Praha. Mimochodem spoustu nesmyslů u akčních filmů skousnu, ale airbagy u "S" klasse by fakt měly při čelním nárazu bouchnout :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bad Company je príliš rozťahaný a monotónny akčňák o agentoch. Nemá ani také grády, ani taký sofistikovaný scenár, ani takú atmosféru, ani také akčné scény ako prvá Mission: Impossible. Neoriginálna rutina bez gradovania. Ani mentorský potenciál osobnosti Anthonyho Hopkinsa v nej nie je využitý. Na jeho mieste mohol byť ktokoľvek iný a nič by sa nezmenilo. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ano, byl tu Martin Dejdar s falešným břichem v Pánské jízdě. Byl tu i Zdeněk Srstka v roli zavilého žalářníka z Bathory. Ale znuděný penzionista Anthony Hopkins v kůži sprintujícího agenta je fakt směšný skoro úplně stejně. V podprůměné buddy-rutině, s níž se Schumacher spokojuje čím dál tím častěji, si ho dává i Chris Rock. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční film, který je pro nás zajímavý hlavně tím, že se část jeho děje odehrává v samotné Praze. Rozhodně se nenudíte, i když té akce mohlo být mnohem víc. Příjemné je, že se film nese v uvolněnějším duchu a nechybí tu ani spousta vtípků. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jestliže existuje něco jako dokonalý průměr, tak tenhle počin ho definuje naprosto precizně. Film nevyniká naprosto v ničem, Rockovi hlášky postrádají humor a dobré načasování, Hopkins se do role agenta (při vší úctě už hodně dlouho) vůbec nehodí - jeho pobíhání s pistolí po place vyvolává spíš úsměv na rtech - a výjimečně nepotěší ani Marek Vašut...hláška "Nice coat" to rozhodně nezachrání. A pánové, kam se probůh poděl scénář...? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Schumacherova tvorba je pro mně tak trochu záhadou. Na straně jedné je schopen vybrat si zajímavý scenář a přetavit ho v naprostou pecku, jako byly TELEFONNÍ BUDKA, 8 MM a VOLNÁ PÁD, na straně druhé až moc často koketuje s průměrností. Bad Company je totiž akčňák, který nemá co nabídnout. Scenář je plný klišé, předvídatelný a ty stokrát viděné konce ve stylu ´v poslední sekundě´ mně unavují. Hopkins na tom musím být už hodně špatně, když bere takhle mizerně napsané role, ale když už je teda bere, tak by aspoň mohl předstírat , že ho to baví. Působil unaveně a naprosto bez zájmu. A nějaké klady? Možná těch pár pěkných záběrů, které vypadaly jako reklama cestovní kanceláře na zájezd do Prahy. Což je na jeden film trochu málo, řekl bych....PS: Nemám rád přehrávajícího elementa Chrise Rocka, ale v tomhle filmu se dal překvapivě přežít. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Chris Rock je srandista a chrlí jednu hlášku za druhou, ovšem nemůže film zvednout výše, zvláště ne kvůli blbému, jen nepravděpodobnému ději. Proto potěší spíše přítomnost Prahy (hezky nasnímané), Marka Vašuta a pár pěkných akčních scén. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Název filmu nesmí mást. To je pouze originální český překlad akční jízdy, která se sice točila u nás, ale název za to nemůžu. Česká spojka je jeden z mála těch dobrých a i v Americe úspěšných filmů, které se u nás za malý peníz natočili, aby z toho pak v Americe něco káplo. Akční jízda je to teda pořádná a sledovat jak se Chris Rock učí česky je vcelku příjemné plus. Sice se ve filmu objeví občasné nereálie naší země, na druhou stranu nám ji tvůrci zobrazují v pěkně ztrávené formě, u které i Amíci dokážou pochopit, že nežijeme v chýších a nejíme rukama. Ne, přiznávám se, to už je moc:) Ale na to jak je to akční film a jak výrazný díky hercům v hlavní roli, jsem nakonec rád, že právě Praha se objevila zde a ne jinde. --- CIA, co je to za zkratku, seru na agenty? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle má být co? Jeden z nejlepších herců Anthony Hopkins veme roli v něčem tak nudném, ne-akčním a nezajímavén a snaží se udělat dvojci s kecálkem Rockem? Proboha... zachvíli bude hrát dvojce Pamela Anderson a Michael Jackson pod režijní taktovkou Stevena Spielberga. :-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Richman, Michael Browning .. Pokud to nebudete brát vážně - tedy jako thriller - celkem slušně se pobavíte! V opačném případě neručím za nic. Scénář je klišovitý, plný neoriginální vaty a solidních hlášek, které jsou pro snesitelného Chrise Rocka a jeho řádně proříznutou hubu tou pravou parketou. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Anthony, tímhle způsobem spolehlivě vyklidíš pozici číslo 1 na žebříčku mých nejoblíbenějších herců!!! Jestli si potřebuješ jen přivydělat a šetříš energií, tak si alespoň rozumně zvol žánr, kde nemusíš běhat. K tomuto filmu jsem přistupovat s pocitem, že to bude blbost, vypnu mozek a jen se budu dobře bavit (jako třeba u té superblbosti XXX). Jenže problém není v tom, že je scénář blbý (to se dá předpokládat), ale že je to všechno nudné. Je to komedie, která není vtipná a akční film, kde je málo akce. Navíc Chris Rock je prostě herecký typ, který mi vůbec nesedí - užvaněný černoch, jehož "vtipné" kecy jsou jen trapné. A ani se mi moc nelíbila ani hudba Trevora Rabina. Stěží dvě hvězdy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Breathe In, Breathe Out - Ali/St. Lunatics [3:50] ,2. 911 - Gorillaz/D12/Terry Hall [5:49] ,3. B.O.B. - Outkast [5:06] ,4. 6 Million Ways to Live - Dub Pistols [5:03] ,5. Tonite - Next [4:09] ,6. Na Na - Pretty Willie [4:13] ,7. Anything For You - Jaheim/Duganz [3:51] ,8. All Out of Love - Jagged Edge [3:52] ,9. It's Killing Me - Blu Cantrell [3:45] ,10. To Keep This Life - Rama Duke [4:03] ,11. Excess - Tricky [3:45] ,12. Don't Touch - Ko-La/Tricky [3:34] ,13. My Crew - Supervision/Blind Gotti [4:28] ,14. BMBBO - Trevor Rabin [4:57], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde si?“ – „Na rohu ulíc ´Bozaj ma´ a ´Nesnaž sa ma nájsť´.“ Nie je to akčný film, sitkom, ani buddy movie. Má od každého niečo a nie je to naplno nič z toho. Taký divný hybrid. Dá sa to pozerať, ale musíme zabudnúť na fakt, že produkoval Bruckheimer (SKALA) a režíroval Schumacher (VOĽNÝ PÁD). Peter Stormare v x-tej verzii afektovaného ruského mafiána, tentokrát mu to ale celkom vyšlo (zábavný pohľad je i na "podávača kabátov" Mareka Vašuta). No a samozrejme bizarné české reálie a striedavo unavený, striedavo znechutený a striedavo unudený Anthony Hopkins (na strane druhej, agenti CIA sú možno práve takýto). Neviem koho to napadlo, každopádne tohto pána skombinoval s Chrisom Rockom, čo je fakt drastická kombinácia. Rock mi pripadá ako sympaťák, nie je to zázrak, ale je fajn. Každopádne, diváci nemali záujem, film s rozpočtom 70 miliónov na celom svete zarobil... 65. Nečudo, je to celé nejaké divné, napr. výcviková časť, v ktorej sa má hlavný hrdina stať svojím dvojčaťom, je úplne blbá, nechápete, ako sa z neho po čomsi takom mohol z pouličného grázlika stať degustačný playboy a vtipné scény (učenie sa po česky hláškou "mám vaginálnu infekciu", to ako vážne?) nie je vtipné. Niektoré hlášky ale potešili ("Boli sme takí chudobní, že sme lízali známky."). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Chápu, že český titul filmu mnohým nesedí, ale podle mě je docela výstižný. Celou dobu se tu totiž šlape na spojku místo na plyn, Hopkinse scénář nutí dupat v hereckém projevu na brzdu, místo aby to rozpálil svou skvělou zakázanou rychlostí, a Chris Rock je zátěží v kufru navíc. A těch děr ve filmové silnici taky pár bylo, naštěstí ale ne tolik jako v těch našich reálných. K cíli mě to po mnoha chybných odbočkách dovezlo, takže díky, pánové. Ale příště si stopnu někoho jiného. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další zoufalý Schumacher, nicméně cítím určitou nostalgii k tomu, jak moc tím čila televize, když se to u nás vysílalo poprvé. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bum bác atomovka... Až tak! . . . To se zase jednou v tučesku děly věci. No ale to je asi tak všechno... J.S. i A.H. se asi nějak popletli ve spojení, nebo co. Pár štěků pro >hvězdy< z řad našinců pak jen dokresluje bídu tohohle navenek >áčkového< filmu, který se však d.m.s.n. tak nějak minul své kategorie. Takže ještě že aspoň zbyly ty lacině odbyté žánry s pateticko-pitomým happyendem... . . . Dvě hvězdičky s odřenýma ušima a notnou dávkou noční tolerance - tedy jen za ono kouzlo nechtěného při pohledu na naše réálie, huhňajícího Vašuta nevyjímaje... :o) - - - P.S. Docela by mě zajímalo, jestli z těch peněz, co v Česku probendila americká produkce, šla alespoň nějaká procenta na naši >skvělou< kinematografii. Ale dost bych o tom pochyboval... Spíš bych čekal takovou >českou malou domů< ... - - - - - (Poprvé viděno 17.11.2008 na tv Nova, komentář zde jako statisticky bezvýznamný - 18.11.2008) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednim slovem blbost.Horší dvojici než je Anthony Hopkins a Chris Rock jsem ve filmu už dlouho nevidě. Hopkins je dobrej herec, ale tohle mu přiliš nevyšlo a jako tajnej agent nemá budoucnost, to samý se dá říct i o Chrisu Rockovi, akorát že ten dobrej herec neni a ještě k tomu je šíleně trapnej a jeho ukeconst neni vtipná. Děj je stupidní, nesmyslnej a zbytečně protahovanej a všechno to je završený nejubožejší pasáží filmu kdy si Rock pamatuje deaktivační kód k bombě podle šachových tahů a sedadel na stadionu, asi se z něj během filmu stal z vymaštěnýho černocha, kterej prodává lístky génius. To byla fakt parádní jízda, snad už to dávat nebudou ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nudný scénář bez nápadu, napětí nebo vtipu, nudná režie a supernudná akce. Zbytečný film, kde trochu hraje aspoň ta Praha... ale i tou už předtím - a mnohem zábavněji - proskotačil Tom Cruise nebo Vin Diesel. A měli při tom i toho Vašuta. ()

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama