Reklama

Reklama

Batman a Robin

  • USA Batman & Robin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Milionář Bruce Wayne, který se skrývá pod maskou Batmana, se musí postavit vědci Victoru Friesovi, jenž se po nehodě v laboratoři změnil ve zločinného Mr. Freeze. Ten musí udržovat svou teplotu na bodu mrazu a v bizarním ledovém sídle se pokouší najít lék pro svou hibernovanou manželku. K provozu laboratoře, a zejména pak svého mrazícího brnění, potřebuje diamanty, které uloupí a ani Batman s Robinem mu v tom nedokáží zabránit. Protože jeho spotřeba diamantů je obrovská, podaří se Batmanovi vlákat ho do pasti na aukci a zajmout. K útěku mu pomůže Poison Ivy, dříve dr. Isley, která hodlá nastolit na Zemi vládu rostlin. Poison nabídne Freezemu spojenectví, nehraje s ním však čestně. Odpojila totiž od přístrojů jeho ženu a svedla to na Batmana. Mr. Freeze přísahá, že se pomstí a zmrazí svým novým vynálezem nejen Batmana, ale i celý Gotham a po něm celý svět. Pokud mu v tom chtějí Batman, Robin a jejich nová spolubojovnice Batgirl zabránit, nesmějí zaváhat ani na okamžik. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tady zjevně někdo nepochopil, že už to stačilo.....teda ono to stačilo i před Batman Forever, který už s comicsovým noir kouzlem prvních dvou Batmanů neměl společného takřka nic kromě trademarku:)....a ono je to i se svojí kýčovitou barevností zase zpátky, ten Schumacher je snad nepoučitelnej!!!! Snaží se uchopit legendu vlastním způsobem, ale výsledek je, mírně řečeno, ale co, řekněme si to na plnou hubu, k zblití....a nezachrání to ani superhvězdy...jediné opravdové klady tak představují holčičkovitost Aliciy Silverstone a s gustem sehraná "nerdy" aktivistka Uma Thurman. 40%, a to jen když mám lepší náladu. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..tak děsivě jednoduše bych to neodsuzoval, jedná se o nejméně zvládnutý film celé úspěšné série, ale originalita scénáře tady je i navození děsivě temné atmosféry města Gotham. Co není dopracováno je však zvukové pozadí celého snímku, na čemž dosti padají akční scény, celkově vzato tím film velice ztrácí, ale nezatracujme, dobrý Clooney i Arnold ve svých rolích, hudba Elliota Goldenthala, skvělá a padnoucí. Celková "méněvýraznost" mi dává k činu čtyřhvězdí... ()

Reklama

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco v předchozím Batmanovi se Schumacher (naštěstí neúspěšně) umlátit netopýřího muže potrhlostí a neonovými barvami, zde jej utápí v naprostém kýči až se chudák dusí a zakuckácvá...Ostatně tak jako diváci...Hlavní role jsou absolutně nevhodně obsazené, herci ze sebe upoceně mačkají zoufalé výkoy, scénář soutěží s režií o cenu za demenci roku a nákladná výprava smrdí papundeklem a oku tedy rozhodně nelahodí. Zkráceně: Absolutní bullshit. ()

Kordus odpad!

všechny recenze uživatele

Kvůli školní studii jsem se na tuhle hrůzu odhodlal podruhé podívat a musím změnit názor. Původně jsem filmu dával jednu hvězdičku, protože v mých 14 letech mi některé scény přišly celkem zábavné, ale teď už je to čistý odpad. Je to hodně špatné, což by zase tak nevadilo, kdyby ruku v ruce nešla i nuda. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak teprvne na potřetí jsem schopen napsat komentář k tomuto vydařenému filmu. Nejdříve jsem se potřeboval přesvědčit, zda je tento Batmanovský díl myšlen opravdu vážně, nebo zda se jedná jen o žertovný kousek Joela Schumachera. Závěr je přesně takový, jako každý očekával. Schumacher to myslel opravdu vážně, jen se vydal špatnou cestou. Nejdříve se rozhodl změnit Gotham v nějaké šilené moderní město, poté přidal Batmanovi bradavky a parádní pomocnici Batgirl a nakonec vytvořil tři záporáky, kteří v sobě sice skrývají obrovský potenciál, ale zároveň se scénáristovi podařilo z nich udělat tři naprosto zbytečné postavy. Všechno špatně, po temných děsivých uličkách města jakoby se slehla zem, zbyly jen náznaky, a ještě k tomu malé, stejně tak to dopadlo s charaktery hrdinů; o hereckých výkonech ani nemluvím. Ještě že se Nolan rozhodl jít novou cestou, i když jeho odklon od Burtona se mi také nelíbí. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (48)

  • Některé scény s Batgirl byly vystřiženy (nebo se nenatočily vůbec), jelikož její představitelka Alicia Silverstone přibrala pár kilo a měla problém vejít se do těsného kostýmu či se v něm pořádně pohybovat. Novináři se pak na adresu herečky vyjádřili dosti nevybíravým způsobem, režisér Joel Schumacher se ji však zastal. (fiLLthe3DD)
  • Chris O'Donnell (Robin) popsal rozdíl mezi prací na předchozím Batman navždy (1995) a tímto dílem: "Posledně jsem měl pocit, že točíme film. Napodruhé to bylo jako bychom dělali reklamu na hračky." (NIRO)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

25.02.2011

Přípravy na návrat nejslavnějších superhrdinů jsou v plném proudu. Zack Snyder chce do nové verze Supermana (v hlavní roli Henry Cavill) stůj co stůj obsadit Kevina Costnera. Ten už pěkných pár let… (více)

Reklama

Reklama