Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Batman navždy, ale iba v podaní Nolana. Batman v podaní Shumachera už nikdy. Tu to bolo este fajn, aj kvôli obsadeniu, ale čo nasledovalo, všetci dobre vieme... Aspoň soundtrack bol vydarený. Schumacher sa snažil čerpať z Burtonovskej poetiky, ale zobrazil ju v sýtych farbách. Asi to nebol úplne najšťastnejší nápad. VIDENÉ ZNOVA 2/24: Opätovné pozretie naplnilo moje obavy, že BF je v skutočnosti veľký prúser a hodnotenie spojené s nostalgiou po starých dobrých deväťdesiatkách sa rozplynie ako para nad hrncom. BF je kolosálny omyl, kde nič nefunguje, avšak jednu hviezdu namiesto nesympatických objektívnych dvoch dávam vďaka tomu, že ide o plnohodnotnú previnilú zábavu vhodnú na alkoholové večierky typu Rebel Moon a nie o klasickú nudu, ktorú si spájam práve so štyridsiatimi percentami. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je docela překvapující, že tvůrce strhující Telefonní budky byl kdysi schopen stvořit toto dílo. Film místy až křečovitě bláznivý. Nejspíš se na mém úsudku ve velké míře podílel také dabing Jima Carreyho. Nijak extra povedené pokračování, upadající kvalita je zde již zřejmá, pořád však slušný a hlavně ještě snesitelný díl ságy Netopýřího muže. Zčásti také díky překrásné Nicole Kidman. Ani Val Kilmer nebyl tak děsivý, jak jsem očekávala. Doufala jsem, že bude, po co nejvyšší možnou dobu pod maskou, protože můj vztah k jeho herecké osobnosti, projevu a výrazovým dispozicím je na bodu mrazu. Ale nakonec jsem se na jeho výkon, byť, pravda, trochu prkenný, byla schopna dívat. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Toporné výkony Vala Kilmera a Chrise O'Donnela vyvažují obstojným výkonem herci v záporných rolích - zvláště Tommy Lee Jones (i Jim Carrey, jakkoliv ho příliš nemusím). Na můj vkus příliš barevné a blboučké, vhodné tak pro kindermany do 10 let věku, není to však taková tragédie jako "Batman a Robin". Snesitelných 44% - taky za tu nadupanou soundtrackovou písničku od U2. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kilmer, Jones a Carrey dělají, co můžou, aby z toho nebyla další vysokorozpočtová havárie pana Schumachera, hodná spíš jeho jmenovce Michaela, a řekla bych, že na poslední chvíli se jim ten volant podařilo strhnout do bezpečné dráhy. Tomu, aby tenhle údajně věčný Batman neskončil v propadlišti dějin, už pravděpodobně nezabrání ani oni, ale není holt každý den posvícení s Burtonem a Nolanem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit jen samostatného Jima Carreyho, tak musím říct, že by dostal po zásluze 5 hvězdiček (aneb jak psal svého času v časopise Ikarie jeden z jejich filmových kritiků "Riddler Forever"). Ovšem zbytek filmu už nebezpečně naznačuje, kterým směrem se bude ubírat úroveň dalšího dílu (jenž to bezezbytku potvrdil). Val Kilmer coby Batman není sice bůhvíjaký, ale oproti Clooneymu je to oscarový výkon. Nicole Kidmanová - no ona nebyla v té době výrazná v žádném filmu, a že by byla nějaká extra-kočka, to taky není (opět citace z Ikarie : "půvabná jako včerejší večeře sousedova psa na vaší rohožce"). Jinak řečeno, Carrey je zachránil před odpadem. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Když se kvůli různým produkčním průtahům odmítl Tim Burton podílet na třetím dílu série, opustil ji i představitel hlavní role Michael Keaton. (Duoscop)

Reklama

Reklama