Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle Batman mně nedělá problémy. Batmanovi to stejně nejvíc sluší v comicsu. Na ničem se nešetřilo, hodně dobrých herců a hodně rozdílných hereckých výkonů. Každý hraje úplně jinak. Nejlépe to pochopil a uchopil Jim Carrey v roli Hádankáře. Schumacher je dobrý režisér, jeho barvotiskový vizuál má blíže ke comicsové předloze víc, než ostatní adaptace. Přesto pořád schovávám hvězdičky, až někdy někdo přijde s opravdu perfektním Batmanem. Zatím se jen moje čekání nekonečně prodlužuje. Hlavně, aby to nebylo navždy. 60% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Carrey a jeho Hádankář - božsky zahraný padouch, který se směle může rovnat s Nicholsonovým Jokerem a bezesporu největší klad tohoto filmu. Nejhorší je pochopitelně šíleně barevná stylizace, zbytku (ostatní herci, režie atd.) nemám celkem co vytknout, ale na druhé straně taky co vyzdvihnout... 60 - 70 % ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vezmete si desiatu?“ – „Zastavím sa v bufete.“ Tim Burton mohol márne produkovať, Schumacher to pojal po svojom (čo je vlastne chvályhodné...?). Po katastrofe s Batman sa vracia (kedy McDonald´s napchal figúrky do hambáčov a potom decká v kine dostali film, z ktorého dodnes majú temné nočné mory) sa asi zmene atmosféry nemôžeme čudovať. Bláznivá atmosféra sa Joelovi ale v určitej chvíli či už vymkla spod kontroly, alebo je taká monštruózna schválne, tak či onak diváka takmer až bije po hlave. Diabolské zlo (Two Face Tommyho Lee Jonesa a Hádankár Jima Carreyho, inak skutočne originálna dvojka - mimochodom, Harvey Dent bol už u Burtona, ale vtedy ho hral černošský herec, ehm) definitívne prebilo samotárskeho hrdinu. To je len dobre, lebo Val Kilmer bol zlou voľbou, je nesympatický. Mizernou voľbou bolo tiež angažovanie Nicole Kidmanovej (resp. mizernou voľbou bolo vôbec PRÍSŤ s takou strašnou postavou) a otravného Chrisa O´Donnella, ktorého Robina som mal česť počuť s dabingom Richarda Stankeho, takže mučenie sa zdvojnásobilo. Scenár je zaujímavý snáď len v tom, že schizofrenický kráľ mincí Tommy Lee Jones chce zabiť Netopiera a Hádankár zasa Waynea... ale inak žiadna sláva. Kulisy sú monumentálne, no bez života a pôsobia dojmom umelej hmoty, lepenky a lacného papiera a drevotriesky. Zmysel pre humor detinský, v lepšom prípade senilno-sterilný. Faceova maska je tak okato latexová, že to musel byť dajaký tajomný umelecký zámer či čo. BATMAN NAVŽDY, inak svojho času obrovský komerčný hit, ešte nedosahoval extrému hnusnej štvorky. Ale bradavky boli už tu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Schumacher to poňal po svojom a ja som myslel, že som na sado maso techno párty plnej stroboskopov a fluoreskujúcich mejkapov. Občas som aj myslel, že pozerám telenovelu točenú mobilom a že Tommy Lee Jonesa dabujú , ale i tak ma to celkom bavilo. P.S. Kde je starý dobrý Val Kilmer??? ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

V dětství to byl jeden z mejch nejoblíbenějších filmů (hlavně Two Face ve skvělém podání Tommy Lee Jones pro mě byl největší borec), ted už by mě to tolik nebralo, ale z nostalgie to tak nějak mám pořád rád. Líbí se mi to po řemeslný stránce (pestrý barvy v 90s stylu, dobrej soundtrack), má to dobrý herce. Rozhodně to ještě neni průser. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Ke změně vizuálního stylu oproti předchozím batmanovským snímkům (1989, 1992) Tima Burtona se režisér Joel Schumacher vyjádřil: "Inspiroval jsem se původním comicsem. Zavolal jsem do vydavatelství DC a nechal jsem si poslat stovky comicsů s Batmanem - od roku 1939 do současnosti. Nikdo mě nenutil, abych kopíroval Timovy filmy, a já to ani dělat nechtěl - chtěl jsem natočit oživlý pestrobarevný comics s purpurovou oblohou, modrou zemí a fialovými lidskými obličeji." (NIRO)
  • Batmobil v tomto filmu byl postaven na základě vozu Chevrolet 350 ZZ3 s vysoce výkonným motorem. Jeho karoserie byla vyrobena z epoxidového sklolaminátu, tvarováním ve vakuu za vysokých teplot. Byla použita i uhlíková vlákna. (ajaxx)
  • Je všeobecně známo, že režisér Joel Schumacher nebyl s výsledným sestřihem příliš spokojený. Až v červenci roku 2020 (měsíc po režisérovi smrti) se potvrdily zvěsti, že skutečně existuje cca o 45 minut delší verze. Oproti požadavkům studia Warner Bros. je o něco temnější a zásadním způsobem dovysvětluje charakter Bruce Wayna (Val Kilmer). (CamilleS)

Reklama

Reklama