Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biblické drama s Martinem Landauem a Jacquelinou Bissetovou o vzniku deseti přikázání, zaměřené na Abrahámovy potomky (Izáka, Jakuba a Josefa), končící Mojžíšovým odchodem z Egypta. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Velmi působivá a rozsáhlá ukázka Starého zákona. Na televizní film mnoho kvalitních digitálních efektů, které, jak někdo podotkl v komentáři tuším k Jurskému parku, nejsou cílem, ale pouze prostředkem. K tomu výborná výprava. Je toho tam zkrátka hodně a já mám tento film opravdu rád. Na počátku počítám spolu s Merlinem k tomu nejlepšímu, co Hallmark vytvořil. Chyby se najdou, ale pro jednou je prominu. (chybí označení "fantasy") ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Dať si za úlohu sfilmovať Starý zákon je vždy silná káva pre každého. Divák musí rátať, že s každými desiatimi minútami prichádza k posunu o cca 20 rokov... Ničím nepresvedčilo ale ani nesklamalo ..... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia ucelená predstava Starého zákona, s celkom podarenými digitálnymi efektami, a to aj napriek tomu, že ide o televízny film. Páčila si mi hlavne Jozefova dejová linka. K tomu výborná výprava, réžia a herecké výkony, takže u mňa spokojnosť. 75/100 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Určitě je to velmi poučné pro lidi, co nemají moc ponětí, co se děje v prvních dvou knihách Starého zákona. Ale po stránce filmařské je to velmi slaboučké, samozřejmě i po stránce herecké, vždyť nikdo se tam neohřeje víc než deset minut, na to, aby ukázal nějakou zajímavou kreaci. Všechno je podřízeno ději a židovsko-křesťanským myšlenkám. No prostě takový ten předražený televizní film z produkce Hallmark, naštěstí není zcela zbytečný, protože supluje povinnou četbu. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film, který má znázornit biblické příběhy, je pro tvůrce vždy velmi náročný. Obdivovala jsem, jak to réžie dobře zkloubila a též fakt, že do této náročné práce přijalo nespočet vynikajících herců angažma. Je vidět, že bible zasáhne svým obsahem každého člověka, ať je jakéhokoliv vyznání. Film si zaslouží bez mrknutí oka 4*. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Rýchly náhľad na Starú zmluvu, v ktorej sa autori filmu snažili o čo najrozsiahlejší prehľad v typickej stopáži dvoch častí televízneho filmu. Samozrejme, že to nedopadne tak, ako si to divák žiada, pretože sa tu sústreďujú iba na tie najdôležitejšie etapy a zážitky, tie "menej" dôležité iba spomenuté slovom, niekedy ani to. Pritom spracovanie je na televízny projekt opäť kvalitné, v podstate nie je rozdiel medzi týmto a sériou Biblické príbehy z 90. rokov. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Ztvárnění Starého zákona by potřebovalo alespoň 8h nebo rozdělení do jednotlivých filmů, jak tomu také je například v Biblických příbězích. Mohu například argumentovat Josefem s Benem Kingsleym, který má sám o sobě asi 3h a je skvělý, protože je velmi propracovaný. Tady se samozřejmě děj musel posouvat velmi rychle a tak není čas na vztahové linie například s bratry, kteří ho prodají do otroctví. Tady tomu předchází asi 3 minuty, kdežto v samostatném filmu se to stane asi po 70 minutách. Na počátku tedy shrnuje Starý zákon, nicméně tak, že ani jeden z příběhů není více prokreslen. ()

Reklama

Reklama