Zemřít mladý

Drama / Romantický

USA, 1991, 111 min

Joel Schumacher

• gouryella

Tento film s Julii Roberts moc rad nemam, az prilis okate totiz hraje na city a trpi tim hlavne pribeh a divakuv zazitek(7.8.2002)

• Renton

Scénář: Richard Friedenberg(25.4.2007)

Jeden z nejlepších filmů s Julií Roberts, silný přííběh.(6.7.2008)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $33,669,178Tržby Celosvetovo $82,264,675/65%/(18.7.2005)

rozpočet : ? tržby celosvetovo : $82,264,675(10.12.2006)

On a ona - bohatý a krásná - vzdělaný a chytrá - nemocný a čilá - hodný a milá - oba bolestně zamilovaní a čistočistou láskou se milující... On se prostě musel jmenovat Viktor a ona klidně třeba Hillary... ;-) . . . Copak asi dalo se uvařit z takto naložených ingrediencí (? ...a ani nevím, jestli jen konstatuju, nebo mám ještě sílu se ptát... ?) . . . Pointou téměř červenoknihovní drámo, dějem pak vykalkulovaná pohádka pro prima večer s prima partnerkou(em) u nějakého prima televizního kanálu... Tak ještě že na to máme škatulku v rámci žánru(ů), že... Naštěstí však přece jen špičkový režisér s inteligentním scénáristou a zkušenými herci, velkohollywoodským rozpočtem a silným pudem umělecké sebezáchovy nedali vzniknout nějaké telenovelové slátanině či pseudouměleckému blábolu, ale vyprodukovali rutinně kvalitní, sledovatelnou a snesitelnou směs romantické limonády a slzopudného dramatu, kterou d.m.s.n. v pohodě a bez ztráty pocitu intelektuálního nadhledu přežije i fanoušek zcela jiných žánrů... Nakonec, co si budeme namlouvat, J. R. - ta hvězda, co se nezdá - na tyhle role prostě skutečně má!... :-) - - - - - (Poprvé viděno 31.8.2008 na tv Prima, komentář zde jako šestadvacátý - 1.9.2008)(31.8.2008)

• Faidra

Chápu, že s tak často se opakujícím tématem se zázraky dělat nedají, ale i tak by milostná dvojice, jejíž jedna polovina pomalu umírá, mohla diváka aspoň trochu dojmout místo nutit ho pokukovat po hodinkách.(18.7.2007)

• mysicka

Nemam rada Julisku+nemusim sladkobolne filmy=vic hvezdicek opravdu dat nemuzu...(27.11.2003)

Sice někteří zde přítomní uživatelé tento film odsuzují, já však nemohu. Jasně, je to sladkobolná romance, útočí na city, ale poctivá. Navíc závěr je příjemně otevřený. Skvělý Campbell Scott, jeden z těch lepších filmů s Julií Roberts.(8.7.2007)

HUDBA: James Newton Howard(20.2.2007)

• paascha

Nechutný slzotok, který neváhá použít cokoli, aby dojal. Ale Julii to sluší:-)(26.10.2007)

• freddy

Je mi líto, že jdu s hodnocením tak nízko, protože já většinou filmům přilepšuji a pětihvězdičkovým hodnocením nešetřím, ale tady to prostě nejde jinak. Tohle je naprosto cíleně naplánovaný doják, který se ze mě snažil mačkat usilovně a permanentně slzy, ale ani jednou se mu to nepovedlo. Tohle je film, který naprosto okatě hraje na city a který se vlastně moc neliší od filmů podle Danielle Steelové nebo Rosamunde Pilcher. Skoro se divím, jak tohle vůbec mohlo být natočeno v Hollywoodu, jak v tom mohla hrát Julia Roberts a proč to sakra režíroval Joel Schumacher. Nebýt těchto dvou lidí, tak by ten film nestál ani za zmínku a ideální čas by pro něj bylo všední dopoledne na Nově. Takhle to rozhodně nepůjde. Abyste rozuměli, já jsem člověk, co má romantická dramata rád. Miluji filmy "Podzim v New Yorku" či "Love Story", které jsou tématicky podobné, ale aby někdo umíral celý film a nějaká zrzka aby ho celý film litovala, to opravdu není můj šálek čaje. Čekal jsem něco úplně jiného. Tohle mi prostě nesedlo a je mi to velice líto. V tomto případě jsem se bohužel dost výrazně sekl, ale když už jsem s tímto filmem strávil nějaké dvě hodiny a když už jsem ho dokoukal, tak ho i ohodnotím, ale doufám, že se s ním už nikdy více nesetkám a že příště, až znovu poběží v TV, strávím svůj čas mnohem užitečněji. Je to za dvě hvězdičky.(16.6.2009)

Nemám ráda tyhle filmy, protože mají smutné konce. Ano tento film hraje na city a jde mu to. Bože jak já chtěla aby nezemřel. A zároven si uvědomuju, jak je super žít v téhle době. 20 let po natočení filmu je na tom zdravotnictví mnohem lépe.(3.1.2011)

• 666teen

Ne, ne a nenechám se citově vydírat. Chcípák s rakovinou a krásná vitální ošetřovatelka. Chybí už jen třínohé štěňátko a slepý sirotek. Fuj.(14.6.2009)

Kvalitná, aj keď nie príliš originálna dráma s dobrými hercami. Ničím výrazne neohúri, ale tým viac sa to podobá na realitu...(4.12.2006)

Dobře, film možná hraje na city, ale když pojednává o velmi vážně nemocném člověku, tak co se dá taky čekat, že? Na mě film docela zapůsobil. Hodnocení: 60%(21.3.2008)

Že hraje na divákovy city? Mě to nevadí. A ti druzí? Tvrďáci přece nepláčou. :-) A kdo se stydí za slzy dojetí, měl by dát větší průchod svým citům, pokud nějaké má. Když někdo dojetím upustí skrývanou slzu, nedá se to přece chápat jako charakterová slabost. A kdo si to myslí, je bezcharakterní trouba.(2.5.2009)

Smutný a přesto romantický film s výbornými hereckými výkony v podání Campbella Scotta a Julie Roberts. Také nechápu proč většina hodnocení vyznívá ne příliš pozitivně, mně se naopak film líbil. Je plný emocí a naděje na uzdravení. Navíc i výtečná hudba je trefně laděna s dějem. Je zde i věrně vyobrazen průběh těžké nemoci, který ne vždy končí pacientovým vítezstvím...(7.10.2007)

• Skip

Pokus dostat z oka divákova něco slané tekutiny, který ale bombasticky nevyšel. Proč? Kdo ví? Možná to celé bylo až moc očividné a navíc zahrané tak nějak sterilně. Prostě špatný film. A to se klidně přiznám, že někdy u filmu nějakou tu slzu pustím.(15.6.2009)

Hezký dojemný příběh -ráda si pobrečím :-))(16.12.2009)

<< předchozí 1 2 3 4