Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní a veselá Hilary opět stojí před důležitým životním rozhodnutím - ztratila práci a rozešla se se svým přítelem. V novinách našla nabídku, že jistý bohatý pan Geddes hledá pro svého syna Victora pečovatelku. Hilary je přijata, ale brzy zjišťuje, že je to velmi obtížný úkol, protože Victor právě prodělává chemoterapii. Na Victorovo přání však zůstává, jeho stav se zlepší a nakonec se oba mladí lidé do sebe zamilují. Avšak nemoc se opět vrátí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Chápu, že s tak často se opakujícím tématem se zázraky dělat nedají, ale i tak by milostná dvojice, jejíž jedna polovina pomalu umírá, mohla diváka aspoň trochu dojmout místo nutit ho pokukovat po hodinkách. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

On a ona - bohatý a krásná - vzdělaný a chytrá - nemocný a čilá - hodný a milá - oba bolestně zamilovaní a čistočistou láskou se milující... On se prostě musel jmenovat Viktor a ona klidně třeba Hillary... ;-) . . . Copak asi dalo se uvařit z takto naložených ingrediencí (? ...a ani nevím, jestli jen konstatuju, nebo mám ještě sílu se ptát... ?) . . . Pointou téměř červenoknihovní drámo, dějem pak vykalkulovaná pohádka pro prima večer s prima partnerkou(em) u nějakého prima televizního kanálu... Tak ještě že na to máme škatulku v rámci žánru(ů), že... Naštěstí však přece jen špičkový režisér s inteligentním scénáristou a zkušenými herci, velkohollywoodským rozpočtem a silným pudem umělecké sebezáchovy nedali vzniknout nějaké telenovelové slátanině či pseudouměleckému blábolu, ale vyprodukovali rutinně kvalitní, sledovatelnou a snesitelnou směs romantické limonády a slzopudného dramatu, kterou d.m.s.n. v pohodě a bez ztráty pocitu intelektuálního nadhledu přežije i fanoušek zcela jiných žánrů... Nakonec, co si budeme namlouvat, J. R. - ta hvězda, co se nezdá - na tyhle role prostě skutečně má!... :-) - - - - - (Poprvé viděno 31.8.2008 na tv Prima, komentář zde jako šestadvacátý - 1.9.2008) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Velice smutný, dojemný a pravdivý příběh. Na mou romantickou povahu až příliš smutný a depersivní proto dávám o jednu hvězdičku méně. Jinak ... bomba ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sice někteří zde přítomní uživatelé tento film odsuzují, já však nemohu. Jasně, je to sladkobolná romance, útočí na city, ale poctivá. Navíc závěr je příjemně otevřený. Skvělý Campbell Scott, jeden z těch lepších filmů s Julií Roberts. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Taková ta uplakaná klasika. Jenže v některých momentech zůstává pro diváka neobvykle lhostejnou. Rakovina (případně AIDS) jsou ve filmu vždycky silnou látkou, jenže se obávám, že Joel Schumacher (stejně jako v případě Hráčů se smrtí) dokázal zašlapat poměrně zajímavý příběh. První půlhodinka je přitom moc fajn. Atraktivní, vitální a veselá Hilary našla přítele při muchlovačce s jinou, najde nabídku dělat ošetřovatelku v jisté prachaté rodině. Zatímco otci vadí její nekvalifikovanost, synáček už má dost starých ženštin po přechodu v bílých pláštích a děvče v minisukni přijímá. I přes chemoterapii je to sympaťák, takže je nám jasné, co se asi stane. Loučení se životem přeruší jiskra naděje, ale nakonec ani romantický víkend nepomůže. Schumacher je pak čím dál těžkopádnější, dialogy jeho hrdinů jsou čím dál prázdnější, emoce čím dál sterilnější. Je to velká škoda, protože duo Scott-Roberts hraje velmi dobře a řadu scén téhle slzavé romance probouzí k životu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že jdu s hodnocením tak nízko, protože já většinou filmům přilepšuji a pětihvězdičkovým hodnocením nešetřím, ale tady to prostě nejde jinak. Tohle je naprosto cíleně naplánovaný doják, který se ze mě snažil mačkat usilovně a permanentně slzy, ale ani jednou se mu to nepovedlo. Tohle je film, který naprosto okatě hraje na city a který se vlastně moc neliší od filmů podle Danielle Steelové nebo Rosamunde Pilcher. Skoro se divím, jak tohle vůbec mohlo být natočeno v Hollywoodu, jak v tom mohla hrát Julia Roberts a proč to sakra režíroval Joel Schumacher. Nebýt těchto dvou lidí, tak by ten film nestál ani za zmínku a ideální čas by pro něj bylo všední dopoledne na Nově. Takhle to rozhodně nepůjde. Abyste rozuměli, já jsem člověk, co má romantická dramata rád. Miluji filmy "Podzim v New Yorku" či "Love Story", které jsou tématicky podobné, ale aby někdo umíral celý film a nějaká zrzka aby ho celý film litovala, to opravdu není můj šálek čaje. Čekal jsem něco úplně jiného. Tohle mi prostě nesedlo a je mi to velice líto. V tomto případě jsem se bohužel dost výrazně sekl, ale když už jsem s tímto filmem strávil nějaké dvě hodiny a když už jsem ho dokoukal, tak ho i ohodnotím, ale doufám, že se s ním už nikdy více nesetkám a že příště, až znovu poběží v TV, strávím svůj čas mnohem užitečněji. Je to za dvě hvězdičky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Velice smutný příběh, velice smutně zpracovaný. Ne snad, že by tolik citově vydíral. Jde spíše o to, že ze všech citů ve mně neprobudil nic než onen smutek. A smutný já po filmu být nechci. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda tyhle filmy, protože mají smutné konce. Ano tento film hraje na city a jde mu to. Bože jak já chtěla aby nezemřel. A zároven si uvědomuju, jak je super žít v téhle době. 20 let po natočení filmu je na tom zdravotnictví mnohem lépe. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a nenechám se citově vydírat. Chcípák s rakovinou a krásná vitální ošetřovatelka. Chybí už jen třínohé štěňátko a slepý sirotek. Fuj. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hilary opustí nevěrného milence a uchází se o místo domácí ošetřovatelky v exkluzivní čtvrti. Bohatý obchodník ji sice odmítne, ale jeho 28 letý syn Viktor, léčící se na leukémii, chce, aby u něj dívka nastoupila. Hilary má jen chabé ošetřovatelské zkušenosti a prožívá chvíle nejistoty a strachu. Nakonec se s pacientem spřátelí, a když jí Viktor nabídne, aby s ním odjela na pár dní na venkov, souhlasí a zamiluje se do něho. Film to není špatný, ale nedá se mu upřít jistá povrchnost. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kvalitná, aj keď nie príliš originálna dráma s dobrými hercami. Ničím výrazne neohúri, ale tým viac sa to podobá na realitu... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný romantický kousek, který se snaží hrát na city a musím uznat, že se to Joelovi u mnohých skutečně povedlo. Nejedna náctiletá si určitě pobrečela a ždímala kapesníček. Popravdě však musím uznat, že ani já jsem nezůstal zcela klidným. Sice jsem nebrečel, ale chemoterapie se bojím jako čert kříže a navíc mám Julii Roberts docela rád. Nešlo si však nevšimnout velkých výkyvů ve scénáři, kdy se tu a tam objevily nudné pasáže. 50% ()

Reklama

Reklama