Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celé USA je napadeno zabijáckými rajčaty a vláda se vše snaží udržet pod pokličkou. Najde lidstvo způsob, jak se této invazi ubránit, nebo bude rozdrceno zuřivou zeleninou? (Vitason)

Recenze (38)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filmový komiks, plný bizarných postavičiek, so scenárom hodným nejakého ocenenia. Ak máte chuť na niečo, čo sa protiví vášmu vkusu a obsahuje niekoľko chytľavých pesničiek ( úvodná theme ), niečo čo hraničí s paródiou, ale predsa len si necháva zdraví odstup od žánru, niečo čo má kultový status a niečo, čo proste treba vidieť, STE NA SPRÁVNEJ ADRESE! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem se dozvěděl při brouzdání na CSFD a hned mi bylo jasno, že se na něj musím podívat. Ne všechny horory s netradičními zabijáky musí být špatné. V dětství mě totálně vyděsili Slimáci a nedávný guilty pleasure horor Rubber se mi taky líbil. Při pohledu na hodnocení mi ale bylo hned jasno, že tohle nebude ten typ hororu, kde je komediální složka záměrem tvůrců. Ba naopak. A hned v první minutě se to potvrdilo. To když jsem byl svědky útoku prvního rajčete, které se prostě kutálelo po podlaze ke své oběti za žvatlavých zvuků. Střih na ječící ženu a konec... Tohle bude opravdu hloupost, která nemůže fungovat, pomyslel jsem si. Tady už se nepohybuji v béčkových, ale v céčkových a horších vodách. Čtyři scénáristé se podíleli na vzniku příběhu, ale nikdo nedokázal vymyslet, jak by takový věrohodný útok rajčat měl vypadat. Proto ve většině scén vlastně ani rajče nevidíme, je mimo kameru. A když už se objeví před kamerou, jde jen o obyčejná rajčata, které někdo házel do cesty :). Žádný efekt, žádná animace, loutka, nic. Prostě obyčejné rajče koupené v zelenině. Každopádně lidé z nejasného důvodu nejsou schopni rozmáčknout pár rajčat, asi došly zásoby kanad, tak se musí sejít nejvyšší velení a pohovořit si o tom, jaké zbraně na ně použít. A to jsem si poprvé uvědomil, že film se bude snažit hrát na komedii a parodovat sama sebe.... Scény se střídají s dvouminutovou pravidelností, mnoho z nich vyšumí do prázdna, pár je jich jen na zabití stopáže a občas se někde objeví rajče. Být z toho pětiminutový kraťas, snad by to fungovalo, protože takhle je to jen další příklad zbytečného filmu a vyhazování peněz. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg se nám snažil vnutit, že nejnebezpečnější predátor pro člověka je žralok. Nevěřte mu a ani dalším filmařům, kteří nabízeli netopýry, včely, pavouky, krokodýly a jinou havěť. Všechno jsou to domácí mazlíčci v porovnání s tím největším zabijákem. Kterým je rajče. Attack of the Killer Tomatoes! mě zklamal hned na začátku, protože jsem tak nějak tajně doufal (něco jako když najdete pod stromečkem místo vysněného dárku ponožky) ,že to bude klasické hororové béčko, které bude zábavné jen svojí premisou a během filmu si bude utahovat ze zaběhnutých klišé, ale film se hned od začátku vybarví jako šílená parodie, která se svojí skladbou trochu blíží Kameňáku, protože většinu času film připomíná jen sled různých gagů (jejichž kvalita je silně kolísavá), které rámcují slaboučký příběh, ale tak párkrát jsem se zasmál (rajče s klapkami na uších, mrkev na konci) takže mi nedělá problém dát za tuhle nudu jednu hvězdičku. Myslím si, že se tvůrci u toho měli tvářit vážně a byla by to větší sranda. Každopádně kečupu si už budu více vážit:-) P.S. Víte jak natočit pořádnou honičku? Pusťte dvě nepojízdná auta z kopce. ()

May 

všechny recenze uživatele

Ono je velice zajimave pozorovat zenu, ktera dostava hystericky zachvat pri pohledu na mrnave rajce, ktere se jen tak s mrucenim prevaluje ve drezu a pomalu se k one hospodynce blizi pres celou kuchyn az se ji nakonec rozpatla po obleceni a tim ji zabije, ale.. to pocatecni nadseni cloveku vydrzi ani ne deset minut, protoze ten film je neuveritelne stupidni a sve kvality (netvrdim, ze jich je mnoho) okamzite utapi pod zasterkou "parodie". ()

Max-Wesslo odpad!

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se na film těšil. První minuty svědčily o slušné zábavě. Hned na začátku vás titulky varují zprávou "Když v roce 1963 natočil A. Hitchcock film s názvem Ptáci, zobrazující krutý útok hejna okřídlených kreatur, lidé se smáli... Na podzim roku 1975 napadlo 7 miliónů černých ptáků, odolávajícím jakékoliv snaze lidstva vyhnat je, město Hopkinsville v Kentucky. Už se nikdo nesměje." a následně uvidíte první útok rajčete. Ovšem dál už je to jen nuda a nuda. Samotná vraždící rajčata se objevují jen sporadicky a to jako velké oranžové koule valící se po zemi (jediný jejich pohyb). Hrozná hudba, hrozné herecké výkony a hrozné efekty stejně jako u dalších béčkových hororů 60. a 70. let. Ovšem kouzlo těchto filmů zde úplně chybí, jelikož je to vlastně parodie. Jasný odpad. ()

Zajímavosti (5)

  • Vyvrcholení filmu na stadionu v San Diegu se natočilo za jediný den a všichni komparzisté nosili své vlastní oblečení. (HellFire)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho rodinných příslušníků celého štábu, kteří taktéž do filmu vložili své peníze. (HellFire)
  • Scéna s pádem helikoptéry nebyla ve scénáři. Šlo o nehodu, ale režisér se rozhodl scénu ve filmu ponechat. Můžete jasně vidět, jak se zadní vrtule dotkne země a helikoptéra kvůli tomu spadne. Kusy vrtule ve scéně minou policistu a jednoho z kameramanů. Pilot z nehody vyvázl s lehkým zraněním. Škoda v hodnotě 60 000 amerických dolarů stála štáb většinu rozpočtu. (HellFire)

Reklama

Reklama