Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdo to neviděl v 80. letech, tak to prostě úplně nedocení. Pro mě je to kultovní klasika a rozhodně nejlepší teenagerskej upírskej film všech dob. Na ty parádní hlášky a upíří komando bratrů Žabáků se prostě nedá zapomenout. Kdyby se tvůrci Stmívání, Krve jako čokoláda a jinejch shitů občas podívali na tohle, nemuseli by třeba v tomhle žánru točit takovej humus. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nečakajte ani horor a ani thriller, tak možno maximálne kratučké záblesky komédie. Podľa mojho názoru sa jedná o rodinný film, ktorý uspokojí maximálne deti, alebo nenáročnejších jedincov. Naviac ma neskutočne rozčuľovalo, že niektoré songy boli nahradené trápnymi cover verziami, samozrejme o dosť horšími, ako originály. Veľké sklamanie! ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z najlepších filmov o upíroch. Skutočné Schumacherove majstrovské dielo a klasický horor! Odmalička som tento film vždy miloval a upíri sú tu úžasní. Zahŕňa všetko, čo bolo v 80. rokoch také hlúpe, kýčovité a zábavné. Vlasy, oblečenie, hudba, prístup, zdalo sa, akoby sa v tom čase nikto nikdy nebral príliš vážne. 8/10 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher uměl natočit strhující thrilery i totální sračky v jiných žánrech. Horory mu ale šly celkem dobře. Celý film pojímá jako jeden velký rockový klip na MTV. Agresivní střih, upři s image hair-metalových kapel, tepající život v plážovém městečku a samozřejmě slušné postavy pálící smrtící hlášky. Herecká sestava je výborná - Corey Haim, Corey Feldman dvě největší teen hvězdy ve skvělé formě, začínající Jason Patrick a ďábelský Kiefer Sutherland. Jen mě většinu filmu štvalo, že to není moc napínavé, hororové ani krvavé, ovšem závěrečná řežba s nasranými upíry v domě hlavního hrdiny mi to bohatě vynahradila a na konec přišel i solidní zvrat. 4* pro tuto pohodovou a nenáročnou upíří jízdu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Lost Boys Joela Schumachera jsou pro mě naprosto zásadní filmovou srdcovkou, na které jsem vyrostl, kult, klasika, prostě jedinečná vzpomínka na filmy, které zázračně bavily svou jednoduchostí, přímočarostí, zábavností, nepokrytectvím a upřímnou láskou k filmařině jako takové. Já této již více než 30 let staré podívané ani po tolika reprízách nemám absolutně co vytknout, je to jedna velká jízda, která se nebere ani trochu vážně, mix hororu a humoru zde funguje jako málo kde jinde, zápletka od začátku dupne na plyn a nepoleví až do akčního finále, upíří atmosféra naprosto nepřekonatelná, stylově vybroušená pecka, spousta nezapomenutelných scén a dialogů, samozřejmě originální a neopakovatelné postavy, zahrané sympatickýma a výraznýma ksichtama, skvělá hudba, povedené efekty, fakt jsem zkrátka i po těch letech z tohoto bijáku pořád tak nadšený, že ani sám nechápu, jak je to možné, Ztracení chlapci neztratili nic ze své působivosti a zábavnosti, pořád to má nehorázný koule a i když dnešní mladí diváci asi tuhle šlehu nedocení zdaleka tak, jak by si zasloužila, já jsem nadšený a dávám jasný palec nahoru!!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (29)

  • Do úlohy starého otca sa počítalo s jedným z dvojice hororových veteránov Keenan Wynn and John Carradine. Prvý menovaný tesne pred natáčaním zomrel a druhý bol ťažko chorý. Do úlohy Davida bolo zamýšľané obsadiť Jima Carreyho, na základe jeho predošlej skúsenosti so stvárnením upíra vo filme Once Bitten (1985). Úlohu nakoniec získal Kiefer Sutherland. (beso74)
  • Postava Kiefera Sutherlanda neměla ve filmu definitivně zemřít, aby se mohla objevit i v pokračování The Lost Girls. K natáčení pokračování s tímto názvem již nedošlo. (Lucbric)

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama