Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 234)

golfista 

všechny recenze uživatele

Vynikající důkaz, že se za deset natáčecích dní na jednom "rohu" dá natočit thriller, který vás na 80 minut doslova přibije do sedadla. Musíte ovšem disponovat skvělým scénářem, režisérskou invencí Joela Schumachera a pro hlavní roli mít herce s charismem a talentem Colina Farella (úžasný výkon !)..... Vřele doporučuju všem, kteří by chtěli přehodnotit svůj žebříček filmů roku 2003. U mě se s přehledem zařadil na "bednu" :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell v roli nažehleného frajírka, jehož perfektně tepající kariéra se začne sypat ve chvíli, kdy se z tahajícího za nitky stane loutka sama, mě v tomto filmu přiměl zapomenout na svoji bezprecedentní vizáž, natolik bylo jeho herectví strhující. K čemu bych ale měla menší připomínku je inventura hříchů. Nevím, jak vy, ale já neznám šmejda, který to o sobě ví, který si svoje levárny připustí, je schopen je sesumarizovat v té nejhustší možné míře a pod takovým presem perfektně zformulované vypustit z úst. Paradoxně je právě tato scéna mou nejoblíbenější:-)). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Když napíšu, že jsem byl v tranzu celých osmdesát minut a že jsem se u filmu málem poprvé v životě rozbrečel, tak se mi možná budete smát, ale aspoň pochopíte, jak moc mě to dostalo... Moralizující finále bohužel dělá z Budky jen sezónní záležitost. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Originální film, který ani na chvilku neztrácí tempo. Tak jako v případě Tábora tygrů i tentokrát se Schumacher spoléhal především na výkon Colina Farrella, který je vskutku vynikající a táhne skoro celý film. Jde vlastně o komorní příběh, ale je v něm náboj, který z něj dělá napínavý thriller, v němž nechybí nápaditost. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě žádný film takhle psychicky nezničil a nedojal zároveň. Jeden z nejlepších kousků, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Především neskutečný herecký koncert Colina Farrella je něco, co mi pokaždé vyrazí dech! Geniální. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

KIEFER RULES! Hlavní hvězdou v tomto invenčním thrilleru pro mně není skvělý Colin Farrel, ale naprosto dokonalý hlasový projev Keifera Shuterlanda. Nechtěl bych to vidět dabovaný. A taky by mně zajímalo, jak to s tímhle filmem vyřeší videodistributoři při převodu na VHS formát. Schumacher totiž widescreen rozděluje na několik částí-okének, ve kterých vidíme souběžně běžící děj z různých míst. Není to sice nic nového, ale mně tenhle způsob často používaný v 60.letech hodně baví. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fantasticky natočený thriller, který vás přiková do židle. S minimálním prostorem a rozpočtem se podařilo natočit strhující film napínavý od začátku do konce, s fantastickým Colinem Farellem v úžasném hereckém sólu. Řekla bych, že se film i snaží vyhýbat tradičním klišé žánru, za což sklízí můj neskonalý obdiv. Narozdíl od spousty jiných thrillerů s několikanásobným rozpočtem, dvojnásobnou délkou a odehrávajících se po celém světě se zde skutečně povedlo tvůrcům vtěsnat do minimálního prostoru maximální napětí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nepříliš domyšlený thriller se skvělým Colinem Farrellem v prakticky jediné významné roli. Všichni ostatní včetně Kiefera s uhrančivým hlasem dělají jen takové křoví výborné herecké exhibici. Joel Schumacher natočil film, který dovede diváka strhnout, ale pokud se onen konzument zamyslí, nastává problém. Mě osobně by fakt nebavilo sbírat ty nevystřelené náboje po podlaze pokoje potom, co děsně psychologicky zacvakám (co pět minut) závěrem pušky:) Podobně jako Jossie jsem asi očekával něco víc, takže ode mě jen 60%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher je opravdu zvláštní režisér. Na jednu stranu zazdil jednoho z nejlepších komiksových hrdinů a na tu druhou dal vzniknout unikátním dílům, jako je Volný pád a Telefoní budka. Doufejme, že mu budou studia dávat malé rozpočty, protože pouze s nimi umí točit velké filmy... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jeden člověk, jeden psychopat, jedna telefonní budka. Jeden excelentní psychothriller. Z podobných filmů by si měli brát příklad čeští tvůrci, neustále remcajcí nad nedostatkem financí. V životě by mě nenapadlo, že film odehrávající se z 95% v telefonní budce může být takhle napínavý – od začátku do konce – a navíc neustále překvapující něčím novým. Tohle rozhodně není pouze o tom, jestli ho nakonec sejme, či nikoliv. 90% Zajímavé komentáře: Marigold, Turiec, numi, Nick Tow, hudryhudry, evilive666, tragos, Cimr, Freelance ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

DŘÍV TRPĚLI SAMOMLUVOU JEN CVOCI...DNES SE TO NOSÍ... Dal bych čtyři hvězdičky, ale díky dvojité pointě, kterou zbožňuju i nenávidím, dávám pět. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono by to bylo tak na 4*, protože jízda je to mimořádná, nechybí tomu nic co měl mít film tohtoto typu, napětí a spád,přesně tak jak to má Pája rád / to jsem básník co?:))/,ale co mě naprosto rozsekalo, jak malý prostor stačí k tomu aby byl natočen,ale to je jen jeden ze střípků k téhle jízdě, další střípky jest vynikající kamera, režisér Joe Schumacher a v neposlední řadě Colin Farrell. A taky už vím k čemu jsou tefonní budky v době mobilů , mě v ní teda neuvidíte. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

I po dvou desítkách projekcí stále vynalézavý, chytrý a napínavý thriller, kde Joel Schumacher, omezen rozpočtem i natáčecími dny, nechává nést celou tíhu děje na vymazleném dialogu dvojice Farrell - Sutherland, za což patří největší díky Larrymu Cohenovi, kterému se sice na papír zatoulaly i nějaké ty chybky a logické otazníky, ale ta vtipná sociální kritika, společně s vyhrocením celé zápletky, to spolehlivě utáhne na celé sedmdesátiminutové ploše. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher už dokázal párkrát proměnit napjatá očekávání diváků v apokalyptické zklamání, tentokrát ale naopak překvapil, a to tak, že velmi. Povedlo se mu natočit výborný thriller, soustředěný do minimálního prostoru a stojící na jednom výborném herci (Farrell) a jednom skvěle odmluveném partu (Sutherland). Navíc bylo více než rozumné, že se tvůrci nesnažili film zbytečně uměle protahovat a ukončili ho už po nějakých 80 minutách, protože po delší době by už určitě příběh ztratil gradaci a patřičné napětí a mohl by se zvrtnout do další Schumacherovy promarněné šance. Leč naštěstí se tak nestalo a diváci tak mají šanci prožít nevšední filmový zážitek a jednou provždy si rozmyslet, zda zvednout případný zvonící telefon v budce někde na ulici... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jeden z nejlepších filmů Joela Schumachera. Vůbec nevadí, že se celý film odehrává v telefonní budce a podle mě délka filmu je naprosto ideální. Na konci je nádherná pointa kterou pronese sám zabiják Kiefer Sutherland. Už dlouhou dobu jsem neviděl tak napínavý thriller, kde se rozbije jenom budka a nic jinýho. Jde vidět, že se dá udělat výborný film za málo peněz jako je tento. Colin Farrell měl co dělat, aby film sám utáhl ale nakonec se mu to zdařilo celkem slušně. --- Upřesněte mi to! Ten v tý butce zastřelil tamtoho, zůstal na místě a volá? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $46,566,212Tržby Celosvetovo $97,837,138║ Spojenie Colin Farrell a režisér Joel Schumacher sa nadmieru vydarilo, excentrický thriller. /90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jo, až zase zazvoní telefon v budce kousek ode mne, ani mě nenapadne jít to zvednout... nebo snad ano? Snímek Joela Schumachera splňuje všechna kritéria "inteligentního" thrilleru. Minimalistická výprava, skvělé herecké výkony (zejména přerod narcise Farella je delikateska!), zajímavá práce s obrazem (vrtsvení záběrů zvyšuje napětí i spád), slušná hudba a hlavně solidně napsaný scénář, který minimem prostředků graduje absurditu a hrůznost situace, v níž se nedobrovolné rukojmí hlasu na telefonu ocitá. Snad jen trochu pouťový a teatrální závěr bych si odpustil. Suma sumárum, není to film, ze kterého bych lezl po stropě nadšením, ale tip na plodný filmový večer dozajista... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

One man show.... One man and one voice :)) skvělí Farrel a Sutherland. Nemám moc v lásce Schumachera, ale tohle je fakt skvělí film!!! Je krátkej, ale myslim si, že ikdyby byl o 20 minut delší uteče stejně rychle. Velmi napínavé a napsané. Trochu v pozadí je poznat, že je tu velká snaha o Bible. Asi je scénarista křestan :)) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Larry Cohen .. Strhující minimalistický thriller. Joel Schumacher je režisér s velice kontrastním výsledkem. Telefonní budka je jeho kvalitativní špička! Jak on to dělá, že některé filmy tak podělá? Colin Farrel je borec, tomu říkám výkon. Co víc dodat? Nenechte si TO ujít.. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Jo jako bylo to dobry, o tom zadna, tvl, jen trochu zastaralej koncept, ze jo, urcite se z toho dalo vytriskat vic, hodit to trosku do toho moderniho kabatku a nejaky ty hajtek ficurinky a slo by to, no, napinavy to bylo, no, ale jak rikam, nemuseli stat hodinu a pul v takovy konzerve, no... Odesláno z mého iPhone. ()

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama