Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr Toulon po útěku z Německa do Švýcarska začne vyprávět svým miláčkům příběh z roku 1902, který se stal v Paříži. Se čtyřmi společníky tehdy založil loutkové divadlo, po jednom představení našli před divadlem zbytého cizince, kterého ošetřili. Představil se jim jako Afzel, egyptský černokněžník, který ukradl tajemství života a všude ho pronásledují služebníci démona Sutekha. Toulon nevěří a Afzel oživí na okamžik jeho dřevěné loutky kouzelným prstenem. Do divadla však vtrhnou oživlé mumie a mezi zabíjením unesou dceru velvyslance Elsu, která se do Toulona zamilovala. Chtějí ji vyměnit za prsten, ale Toulon se své síly nechce vzdát a tak oživí své loutky a vydává se na poslední rozhodující boj. (Rodriguez)

(více)

Recenze (13)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nápad z retro loutkami není úplně nejhorší, nicméně jejich praktické využití už nevypadá nic moc. Co se příběhu týče, tak už se evidentně vaří z vody a tak se divím, že jsme se třeba taky nevrátili v některém díle do doby ledové, kde by byli loutky pravěké. I zábavnost se vytratila z bídou 2* a 25% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší díl ze všech. Všechno mi tu vadilo i ty retro loutky které mi přišly strašně špatné a dokonce i jejich pohyby působily o dost hůř než v předchozích filmech. Z Toulona se stal strašnej kretén a nejraději bych mu vrazil. Ostatně všichni herci působily strašně okatě. A příběh je strašně okatej a moc se mi nelíbilo dát takovejhle příběh do tý doby kdy se film odehrává. Slabota. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli až tenhle díl je výsměch, zajímalo by mě, co jsou potom ty první díly, jelikož to byla sračka už od samého začátku. Z těhlech paskvilů, co mají vždycky nad deset dílů a je to spíš výsměch divákovi, že tohle musí strávit se mi zvedá kufr. Bleju! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér David DeCoteau se rozhodl pokračovat v novém trendu, který přinesl v šestém díle Puppet Master a pro diváky přichystal další obrovské překvapení. Tentokrát se rozhodl udělat krok zpět a děj přenesl úplně na začátek. Takže svým způsobem je Retro Puppet Master po dějové linii úplně prvním dílem. Ovšem jen napůl, jelikož zároveň navazuje okamžiky i na Puppet master 3, kdy na konci loutkař odjíždí pryč z Berlína. Změn v tomto filmu je tolik, že se nedají pořádně ani spočítat. Některé z nich se jistě vyvedly, ale v celkovém výsledku si myslím, že tentokrát režisér šlápl trochu vedle. Nevyvaroval se chyb svého předchůdce Burra a opět zamotal hlavu nejednomu divákovi nelogickými scénami. První menší změnou je hudební doprovod. Opět ho má sice na svědomí Richard Band, ale tentokrát šlo o zbrusu nové melodie. Původní úvodní znělka, která zdobila všech šest předešlých dílů byla vynechána a nahrazena novou. A rozhodně se povedla i tentokrát stejně, jako několik doprovodných melodií, které se objevily během filmu. Konečně trocha oživení a experiment, který si mě rozhodně získal.Největší změnou ovšem byly samotné loutky. Naši klasičtí známí Pinhead, Jester, Blade, Leech Woman a Tunneler se objevili jen na okamžik a poté byli razantně odsunuti stranou. Moc jsme si jich tedy neužili. Hlavním důvodem byl retro styl, který se tentokrát rozhodli tvůrci využít a ukázali nám šest zbrusu nových dřevěných loutek, které ovšem moc velký dojem na mě neudělaly. Jejich ztvárnění se podle mě moc nepovedlo a těm původním nesahají ani po kotníky. Některé z nich byly pojmenované stejně a tak jsme měli možnost vidět zastárlou verzi Retro Tunnelera, Retro Six Shootera, Retro Pinheada a Retro Bladea, který měl ovšem zcela rozlišné zbraně. Místo háku měl Freddyho rukavici s ostrými břity. K této čtveřici přibily i dvě zcela odlišné loutky: jednooký Cyclops a Doctor Death ( kostlivec se slušivým doktorským hábitem a skalpelem v ruce). Tato loutka se mi líbila asi nejvíc. Tentokrát se ovšem všechny loutky zapojovaly do bitek rovnoměrně a některé útoky byly opravdu nápadité. Teď k těm chybám, kterým se tvůrci nevyvarovali: opět nám ukázali nový způsob oživování loutek a mně přijde, že si už ani sami nepamatují, že skoro v každém díle se to dělo úplně jinak. 50% ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, že by pár posledních dílů Puppet Mastera zrovna za něco stálo, ale až toto je skutečný výsměch celé sérii. Nápad skočit na úplný začátek by byl fajn a v rámci rychle upadajících zápletek i závanem svěžího vzduchu, ale doslova to všechno zesrat ultralevností (což by ještě tak nevadilo), scénářem, který musel psát mentálně retardovaný po celovíkendovém alkoholo-drogovém flámu, trapnými dialogy a ještě trapnější mluvou, neherci (jediný, kdo hrál, je Elsa), praktickou absencí všech oblíbených loutek a jejich nahrazením dětskými hračičkami z mateřské školy a obsazením mladého Toulona ve všech směrech nesympatickým "hercem" (toho určitě vybral DeCoteau, tím jsem si jistý), to je prostě na pěst. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

V podstate nadväzuje na tretí diel (Puppet Master III: Toulon's Revenge), pričom opisuje udalosti, ktoré sa odohrali v začiatkoch Toulonovej kariéry bábkového herca vo Francúzsku. Konečne sa teda dozvedáme, ako sa majster dostal k tajomstvu, ktoré malo zostať navždy ukryté niekde v Egypte... Príbeh moc nenadchne, traja služobníci démona Sutekha sú rovnako nemožní a smiešni ako škaredé príšerky z Puppet Master 4, okrem toho absentuje skvelá hudba Richarda Banda. Nedostatky, resp. negatíva aspoň čiastočne vynahradzujú oživené bábky a ich atypický výzor. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Retro puppet master som si pustil, len kvôli tomu, lebo som si spomenul, že túto sériu nemám ukončenú. Po tomto akože počiatku už silno váham, či mám ísť do ďalších častí, ale mám rad výzvy a toto bude teda veľká výzva. Tu už sa hovorilo o bohu i o mystike, prišli nejakí vandráci, ktorí sa oháňali rukami a tie ich mutujúce hlásky boli ohromné(FUJ). Film ma nemohol šokovať, lebo som vedel, že idem pozerať riadny brak a preto som bol s tým celkom zmierený. Idem jasné i do ďalších dielov, zatial séria nepadla na úplne dno, tak chcem byt pri tom, či sa tak stane. Tu dávam slabé 2*. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

S theme songem od Richarda Banda, který zněl v každém z prvních pěti dílů jakoby se vytratilo všechno kouzlo Puppet Mastera. Předchozí díl jsem sice neviděl, ale toto byla už katastrofa. Nejen, že tu režisér vůbec nebere ohled na fakta z předcházejících dílů, ale navíc tu neuvidíme žádnou pořádnou hororovou akci, loutky tu neměly žádnou sílu a Greg Sestero podle mě vůbec nevypadá jako nějaký Mistr loutkářského řemesla, spíš jako model nebo něco takového. Těžko lze uvěřit, že tento blábol natočil stejný režisér jako třetí díl. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Čo z hnijúcou sériou ktorá dospela na mŕtvy bod? Nakrúťiť prequel. Puppet Master síce už jeden má, ale toto je prequel prequelu kde je André Toulo ešte mladý, blonďatý švihák s francúzskym prízvukom. Treba povedať že po sračkovom predošlom dieli je toto predsa len o niečo kvalitnejší príspevok. To ako sa Toulon dostal k tajomstvu oživovania bábok je tu síce úplne inak než to poznáme z prvých dielov, ale nad tým už radšej nepolemizovať. Bábky ( niektoeé nové. iné ako pozmenené predlohy k tým známim ) sú fajn, ich protivníci - traja diabolský "mumáci" pôsobia skôr ako paródia na Humhrey Bogarta. Žiadne veldielo, ale tu sa aj nepatrný posun k lepšiemu ráta. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Tato seria je coraz horsia a horsia,keby bola moznost dat este nizsie hodnotenie ako je odpad,tak by som tomuto siedmemu filmu v poradi dal,nic ine si to ani nezasluzi...:-) ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Díl určený především pro ty kteří chtěli vědět jak to všechno začalo. Sice o trochu slabší než díly předchozí, ale loutky vypadaj mrtě dobře hlavně doktor stojí za pozornost. Se vším všudy se opět jedná o zábavnou podívanou která si zaslouží naší pozornost. Fandové série by teda rozhodně neměli váhat. ()

Nikolas__ odpad!

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem že se tato série dostane až do takové bídy. A to už se svým sedmým dílem. Všechno je tu strašné, naprosto. Úmorná nuda, většinou je vše špatně osvětleno, hrůza. Herci příšerní - jediné co se drží alespoň na průměrné úrovni je hudba, nic víc. Zajímavý že to udělal režisér výborného třetího dílu. Nepochopitelný. Retro Puppet master je opravdu film, který radši vymazat z paměti, myslím že takhle nudná a příšerně zrežírovaná fraška by neměla vůbec existovat. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Pokud nepočítám do hodnocení Axis Trilogii, tak je tohle bohužel nejslabší díl této série. Vytvořit Retro loutky je dobrý nápad. Tento díl se vlastně odehrává po trojce, ve kterým svým miláčkům vypráví, a své ženě Else připomíná příběh, který se mu stal ještě předtím, než vytvořil loutky které známe, Tuneláře, Čepelkáře, Střelce, Ohnivce, Pinheada, Kašpárka a Pijavicovku. Pak ale na scénu příjdou Retro loutky, sice vypadají celkem retro cool, bohužel využití nebylo velké. Hudba nevím proč jaksi neseděla. Sice byla dobrá, ale na loutkáře se nehodí, a nechápu, proč tenhle díl nemůže být tak dobrý jako předchozí díly. Vždyt ho točil sám David DeCoteau, který točil trojku. Sem tam se mihne něco romantického, ale nějaké hluboké soukromé věci od tohohle dílu nečekejte. Možná kdyby byla jiná hudba, a nápad s retro loutkami se lépe využil. Mohl by ten díl být na čtyři hvězdičky. Takhle bohužel dávám slabé tři hvězdičky. ()

Reklama

Reklama