Oscar 1 : Kostýmy + 4 nominace: Herečka VR - Winona Ryder, Výprava, Hudba, Scénář - A(5.3.2004)

Film mi připadal jednak neúnosně dlouhý a jednak hrozně rozvláčný (což spolu asi celkem souvisí). Ani příběh mě moc nezaujal, pouze zpracování, kostýmy, hudba a technická stránka filmu + herecké výkony drší tento film kousek nad tenkým ledem. Nominaci na Oscara za scénář opravdu moc nechápu, ale je možné, že jsem některé zkryté kvality přehlédla... Každopádně u mě jsou to 3 hodně slabé hvězdičky.(12.7.2005)

Vydařené kostýmní drama, vypovídající o společnosti a morálce z přelomu 19. a 20. století. Mí oblíbenci Day-Lewis, Pfeifferová a Ryderová jsou vynikající, ale zdá se mi, že na to, jak je film dlouhý, mohl být děj více rozvinut a propracován.(18.7.2002)

(Ne)klasické kostýmní romantické drama. Jako ze starých časů, natočené režisérem poučeným časy novými. 80% Zajímavé komentáře: ripo, Faidra(17.4.2006)

Mistr Scorsese timto filmem dokazuje, ze mu neni cizi zadny zanr a je vzdy naprosto skvely.(28.7.2002)

Scénář: Jay Cocks, Martin Scorsese .. New York, rodné město Martyho, má spoustu obyvatel, zajímavou historii a tím dává neomezenou inspiraci. Ovšem doba smetánky, konzervativců a jejich suchá zábava není zrovna mé nejoblíbenější téma. Scorseseho režijní přístup a postupy jsou velmi zřejmé. Vše postupně popisuje a poutavě vysvětluje, zde je k tomu opět použit myšlenkový komentář jedné z postav. Skvělá je taktéž práce kamery a výpravná stránka včetně kostýmů. Filmařské hledisko je tudíž bezchybné. Některé pasáže jsou ovšem dosti protahované a tím pádem nudné. A to místy tak, že to nezachrání ani skvělí herci a už zmíněné kvalitní zpracování.(29.3.2006)

Plytkost děje asi nepopře nikdo, jenže když se do toho zakoukáte, musíte uznat že Scorsese je prostě Pan Maestro. Přesto dávám přednost jeho gangsterským opusům. Holt škoda, že nejsem ženská, to bych si ten film užil asi ještě víc.(15.2.2007)

Rozpočet $34miliónovTržby USA $32,255,440Tržby Celosvetovo $-(21.11.2008)

rozpočet : $34 million tržby americke : $32,255,440(28.1.2007)

Nikdy bych Age of Innocence nepřisoudil Scorsesemu. Smutně romantický žánr nikdy předtím ani potom nevyzkoušel, ale tady neudělal žádnou větší chybu. Bohužel stopáž je příliš rozvleklá na to, aby divák zůstal v napětí celou dobu. Scéna s proplouvající lodí je nezapomenutelná.(28.1.2006)

Když člověk nemá tu správnou náladu, může na něj VN působit rozláčným a únavným dojmem, pokud ale trávíte zimní sobotní večer ponoření do ušáku a myšlenek na časy uplynulé, je příběh o starých a nezlatých časech a lásce tak decentní, že ji postřehnete jen z tichého šepotu hedvábí šustícího o korzet, tím pravým pohárem svařeného vína.Jako vždy výborná kreace Day-Lewise coby muže, jehož snaha se bez skandálu vyvléci z navléknutého postroje je předem odsouzena k nezdaru, a Pfeifferové jako subtilní femme fatale.(22.6.2007)

Od mého oblíbence - Martina Scorsese bych zrovna takový film nečekal, chyběla mi tam nějaká mafie :) Ačkoliv se ze začátku zdálo, že tento vizuálně výborně zpracovaný film nás pěkne příjemně, pomalinku a inteligentně protáhne nějakou (ne)šťastnou láskou, po chvíli to začalo mírně nudit. Jednoduše, když to zbagatelizuji - příliš dlouhá stopáž a málo děje. 7/10(4.2.2008)

Nádherný dobový strhující i když ne akční.(14.4.2004)

Málokedy sa mi stane, že ma v kostýmovkách alebo všeobecne vo filmoch herecký casting nepríjemne omráči. Titulný plagát bol ukazovateľom dojemnej melodrámy, ktorá sa nevyhne citovým nátlakom na diváka, no v skutočnosti som sa plná očakávaní dočkala iba mdlej a nevýraznej americkej jednohubky, ktorú práve zúčastnení (inak skvelí) Day-Lewis a Pfeiffer nemilosrdne poslali ku dnu. Dôvod? Medzi tak ,,zamilovanou" dvojicou - o čom sa nás Scorsese snaží presvedčiť všetkými možnými metódami - to absolútne neiskrí, v podstate ma nadchla iba vždy sladká Winona Rider, ktorá si ma získala už v gotickom Draculovi. Neberiem Scorsesemu, že je majster na vytváranie napätia, strachu, depresie či prepracovaných scenárov, ale na krehkú romantiku nemá, pričom kostýmy a hudba sú zrejme jedinými pozitívami tohto ,,srdcervúceho dojáku".(5.4.2010)

Snaha o vytvoření dobového prostředí je velká. Navíc tenhle film zahrnuje i dost zvláštní příběh postihující dlouhé období života hlavních hrdinů. Ačkoliv základní téma filmu (vztahy mezi hlavními postavami) se může zdát poměrně jednoduché... ale podoba, s jakou byl „vztah“ ztvárněn trojicí Danie Day-Lewis, Michele Pfeiffer, Winona Rider příběhu a vlastně celému filmu dodává na zajímavosti a možná i výjimečnosti... Možná to chce vidět ho víckrát...(27.10.2003)

Po řemeslné a etické stránce je film na špičkové úrovni (ostatně co jiného od Scorseseho čekat že?).Skvělá kamera a především interiéry a exteriéry jsou užasné.Ovšem ten příběh je přinejmenším zvláštní.Hlavně první půle je pomalá a neskutečně utahaná.Styl vyprávění se mi moc líbil, ovšem tempo to opravdu chtělo vyšší.Zachycení životního stylu té doby ovšem precizní (možná až příliš), až mi někdy ta přetvářka lezla na nervy.Ale posledních 20 minut filmu mě dostalo.Musím dát za čtyři.(12.3.2004)

• Morien

Citově vyčpělé, dlouhé a prázdné.(6.9.2008)

Devätnáste storočie by som úplne vymazal z dejín ľudstva. Tak nudnú, pokryteckú a naškrobenú dobu ľudstvo nikdy neprežívalo. Som voči filmom z tohoto obdobia predpojatý, uznávam, ale nemôžem si pomôcť keď vidím ľudí tváriacich sa vznešene a pritom s holou riťou .... Zlatý stredovek s hostinami, kde sa hodovalo za dubovými stolmi a masť stekala stolovníkom po brade ... ))) Ale k filmu : toto je klasický príbeh klasického 19. storočia. Dlhý, nudný, intrigánsky, pokrytecký ! Filmu by vôbec nezaškodilo, ak by sa mu niektoré scény vystrihli a niektoré skrátili. Čo bolo na vysokej profesionálnej úrovni, tak to bola výprava a kostýmy. Maestro Scorsese - gangstri Vám idú lepšie !(12.3.2004)

Nadherny poeticky film, ktery ukazujujici pretvarku a "moralku" stare Anglie. Tradicne uzasny Daniel Day-Lewis a nelze konstatovat nic jineho, nez ze pan Scorsese umi natocit proste vse.(4.9.2003)

HUDBA: Elmer Bernstein(28.8.2006)

<< předchozí 1 2 3 4 5