Reklama

Reklama

Velké holení

(festivalový název) (studentský film)
  • USA The Big Shave
Drama / Horor / Krátkometrážní
USA, 1967, 6 min

Obsahy(1)

Jeden z ďalších Scorseseho krátkych študenských filmov tentoraz z roku 1967. Nevyznačuje sa žiadnym poriadnym dejom, je to len o chlapovi, ktorý robí svoje prvé a asi aj posledné "veľké holenie". (JohnFarst)

Recenze (78)

DirtyDozen odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím podle toho, co se mi libí a co ne. Zde se nestalo vůbec nic,dokonce to nebylo ani vtipné(mělo být? ). Žádný masterpiece to není(kdyby to natočil Bohuš z Prdelic, tak to má hodnocení okolo 0%). Takže proč hodnotit něco tak stupidního velkým počtem hvězd ? kvůli jménu velkého režiséra určitě nee! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to velké volení, které jsem viděl zrovna v den voleb, ale i když jsem od tohoto filmu (stejně jako od voleb), vůbec nic nečekal, dostal mě. Samozřejmě, že to není naprostý zlatý grál krátkého filmu, ale Martin Scorsese zde ukazuje smysl pro černý humor a nadsázku, smysl pro záběr i pro výběr hudby. Ono se řekne, co je na tom sledovat chlápka při holení, ale tohle je věc, která se prostě povedla. Člověku mého ražení se zálibou v hororech to sedí dokonale. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Najprv som mal pocit akoby išlo o nejakú reklamu na novú značku britiev alebo že sledujem propagandistický film na holenie pre Vietnam proste niečo v tom štýle. No ono to bolo úplne niečo iné. Niečo čo som teda vôbec nečakal, priznám sa nevzišlo mi to ani na um.. Maník sa doreže britvou až je s toho celí krvavý. Je to jeden z dôvodov prečo sa nerád holím....................................................................... Lebo sa často porežem :-). ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Brutálne Martinovo video, ktoré ma zarazilo svojou nechutnosťou, krvavosťou a vlastne ani neviem, prečo sa takéto niečo Scorsese rozhodol natočiť. Nevravím, že to je zlý počin, ale moc mi to nedalo. Hudba sa tam náramne hodila, kamera celkom slušná no prvá polovica je strašná nuda a na druhú sa takmer nedá pozerať. Scéna akoby vystrihnutá z niektorého SAWu. 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese a jeho začátky, co k tomu říct. Taky se nerad holím, ale že bych to až takhle prožíval, to se říci nedá. Big Shave je takovým pitomoučkým shortem, který nám toho sice moc nenabídne (dějově), ale stejně se na něj podíváme až do konce. Až na ten přehnaný závěr bych to viděl na dost průměrnou záležitost. Ale nějak se začínat musí… ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama