Prvni a asi jediny povedeny dil pentalogie o osudech malych ceskych podvodnicku.(25.7.2002)

Víte, já mám k téhle šéfovské sérii tak trochu ambivalentní vztah. Na jedné straně samozřejmě nejsem slepý a vidím v ní všechny ty filmařské nedostatky, dobu vzniku i třeba to, že Naďa Konvalinková se nehodí pro roli oprsklé prostitutky. Jenže na straně druhé - herci se do toho pustili s tak evidentní chutí, scénáře nejsou až na drobné výkyvy špatné a všechny ty finty i charakterově velmi vyhraněné komediální postavy... prostě se mi to líbí.(23.5.2003)

• Rosana

Lapálie podvodníčků mi nepřišly moc vtipné, líbilo se mi ale, jak film dopadl :-D V dnešní době by takový trest pro amatérského lumpa málokoho napadl.(10.6.2011)

Přesně tak, švec se má držet svého kopyta. Pokud se ho nedrží, dopadne to přesně takhle. Jediný, kdo z celé povedené partičky za něco stojí je Petr Nárožný. Taky na to pěkně dojel. Karel Heřmánek hraje takového blbečka, který používá mozek ve špatnou dobu. Šlapku Marcelu jsem Nadě Konvalinkové vůbec nevěřila. Byla falešná jako pětník. Je to taková jednoduchoučká zábava, která neuškodí.(5.6.2011)

Miluju všechny díly opravdu nejlepší komedie !(19.6.2010)

• otík

První díl série Šéfové. Hudba: Vadim Petrov(14.6.2011)

Pat a Mat v hrané podobě k tomu jedna prostitutka. Naší český podvodníci nemají chybu, ale taky mají sposuty smůly.(1.1.2008)

Podvodníček Pepan a jeho neskutečná banda! :-) [7/1O](31.3.2007)

To je vec, že sa v televízii podarilo natočiť výbornú komédiu. Herecké obsadenie je výborné . Konvalinková je fantastická....75%.(29.11.2010)

Kvantita na úkor kvality. Přesto film nepostrádá jisté kouzlo a pár pěkných momentů. A Jára je opravdu tvrďák....70%(11.7.2011)

Jára největší kapr:-))))(7.1.2011)

Má to pár světlých chvilek, ale jinak se to veze v nezáživném duchu bez většího obsahu. Na druhou stranu Karel Heřmánek se svou postavou jednoduššího zlodějíčka aut se mi líbil. Jinak jsem si spíše všímal exteriérů, kde se to odehrávalo a porovnával to se současným stavem daných míst, podle paměti.(20.5.2011)

Šéfe, kdyby takto vypadal každý televizní film, to by byla paráda! Na jednu stranu je na filmu vidět, že se točil za malé peníze, ale na druhou stranu zakládá na vynikajícím výkonu herců, kde na Petru Nárožném a Karlu Heřmánkovi je vidět, že si role opravdu užívají. Říkam si, proč už dnes nevznikají takové filmy, možná proto, že už nejsou tak velcí herci jako dříve. Příběh sňatkového podvodníka a zloděje aut, kteří se rozhodnou změnit předmět svých zlodějen je opravdu parádní. Parádně promyšlené akce, které se postupem času zvrknou a dopadne to jak dopadne. A už dlouho jsem se nenasmál při závěru filmu jako právě u tohoto. Rodinka "mafiánů" ´byla geniální. Celkově hodnotím film jako velice povedenou oddechovou komedii. Moje hodnocení 75%(3.7.2011)

Tohle je tak blbý až je to, skoro bych se nabál použití toho slova, hustý!!! Heřmánek s Nárožákem, fakt dobrý!! za čtyři!!(22.5.2003)

Celou tu sérii mám strašně ráda.(20.6.2009)

Vzhledem ke zkušenostem jsem očekával, že první díl bude tím nejlepším. A hle, není tomu tak. Je to spíše takový úvod celé pentalogie, to nejlepší teprve přijde. Mimochodem Konvalinková byla neskutečná kočka :-)(15.9.2011)

Typická česká ptákovinka, která však potěší bezvadným hereckým obsazením.(4.5.2010)

Z celé série Šéfů je tento díl nejvydařenější, neokoukané gagy, dobré výkony Nárožného i přitroublého Heřmánka potěší. Na druhou stranu pár režijních a scénaristických chyb a klišé uměle naládovaných kazí celkový dojem. Škoda. Hodnocení: 65 %(18.5.2010)