Zvláštní syrový film, kde jsou chlad a odtažitost součástí příběhu. Unavené noci, jedna za druhou, zachraňování opilců, násilníků, nebezpečný a uboze placený job saniťáků, absence iluzí o "poslání", rutina a setrvačnost. A do té tmy zabliká světýlko - Patricia Arquette. Není to film na relax, spíš přivodí depresi, ale stojí za to dát mu šanci.(13.7.2005)

Uměle zataženo, jukebox s největšími fláky puštěný nonstop a Nicolasovy truchlivé oči. Zcela nezásadní Scorsese.(4.10.2009)

• Radyo

Budu tady zase za ufona, ale tohle mi fakt nic neříká. Scorsese natočil hodně filmů a tenhle je jasně nejhorší (z toho, co jsem zatím viděl). Nicolas Cage je mírně řečeno nevýrazný a o ostatních hercích ani nevím, že tam jsou. Dvakrát to tedy rozhodně vidět nemusím. A ani nechci.(21.8.2002)

Realisticky a na navic na Scorseseho obcas i nezvykle zabavny pohled na zivot sanitaku.(2.8.2002)

• Djkoma

Nechápu, kdy se to zlomilo, ale většina Scorseseho posledních filmů na mě nechává nechutně špatný dojem. Ať je to Letec, Skrytá identita nebo počítání mrtvých, jsou to pro mě velmi slabé snímky, v kterých si Scorsese užívá své slávy a svého jména, ale nic víc nepředvádí. Nicholas Cage je můj oblíbený herec, ale zde nemá co hrát kromě neustále pijícího doktora, který všude vidí jednu oběť. Opravdu smutné vidět kam spadl tak skvělý režisér a jak sebou tahá některé herce, kteří ho nedokážou odmítnout a pak hrají v podobně nudných a praštěných filmech. Velmi nudný film, který neustále řeší mrtvoly a paranoiu.(26.7.2008)

Scénář: Paul Schrader .. The point is, everybody go through a stretch where folks gonna die on you, Just don't meditate on it. _ Skvělá hudba (takřka všudypřítomná a samé Martyho oblíbené vypalovačky), výtečná kamera, perfektní noční atmosféra a spousta monologů jednoho duševně stonajícího saniťáka. Obsah tak výživný není, ale díky nápadité režii odsýpá ve svižném tempu. Nic, co bych si zařadil do Scorsese TOP, ale dobrý film rozhodně. 75%.(12.9.2009)

Snímek vyprávějící o lidech vykonávajících andělské poslání v hroutícím se světě. S jistými náznaky transcendence - panenské početí a celková stylizace do apokalyptického či takřka záhrobního prostředí New Yorku zmítajícího se v hnusu, děsu a beznadějném cyklu drtícím jakoukoliv snahu o změnu či nápravu.(25.10.2008)

• AngelAngie

Opravdu hodně jsem se nudila ..(24.5.2008)

Rozpočet$55milionovTržby USA $16,797,191Tržby Celosvetovo $19,100,000Martin Scorsese a jeho pohľad do zbesilého života šoféra ambulancie, je bez škropulí podaní výborným Nicolasom Cage v jeho jednej z najlepších úloh ako záchranára zunovaného životom s unavením výzorom na pokraji zrútenia, výborne ho dopĺňajú smútiaca Patricia Arquette a v neposlednom rade jeho kolegovia na trasách smrti stále hladný John Goodman, frajírek za vysielačkou Ving Rhames a ničiteľ Tom Sizemore. Mierne experimentovanie sa u Scorseseho vyplatilo a stvoril u ňho dosť neobvyklú až miestamy dosť halucinogénnu snímku. /75%/(25.11.2007)

rozpočet : $55 million tržby americké : $16,797,191(8.1.2007)

• Shadwell

Co víc je důkazem otravy světa než nemocní lékaři.(25.10.2007)

Nepokojná a besná sanitková jazda naprieč snovým, magickým aj krutým milovaným Scorseseho veľkomestom, v ktorom to žije! Fascinujúca atmosféra nočného New Yorku, ktorého ulicami, plných polomŕtvych duší, sa rúti roztatárená sanitka a za volantom na rozhrešenie a zdravý spánok čaká Nicolas Cage. K tomu napríklad nepoškvrnené počatie a Cageovi šialení kolegovia (Sizemore, Rhames, Goodman). Škoda, že sa pár scén odohráva za bieleho dňa, v nemocnici a ani románik s Patriciou Arquetteovou do celku príliš nepasuje.(20.12.2004)

Vynikající snímek, který mi vždycky utěče jako voda.Opravdu nevím proč?(30.5.2002)

To je takový dost zvláštní film, saniťák, jehož snem je, aby ho konečně vyhodili z práce a on si mohl odpočinout, všude vidí jednu dívenku, kterou nedokázal zachránit, jeho dost blázniví kolegové, kteří si ten adrenalin snad užívají, šílený kluk z ulice, kterého kdysi střelili do hlavy a on vždycky skončí v nemocnici přivázaný a křičí, že chce napít a bývalá feťačka, která bojuje sama se sebou a nesnese trápení lidí a tak je pořád odvazuje a pouští a všude okolo krev, smrt a bída. Takový vesele depresivní film.(7.7.2008)

Velmi působivý filmeček s pekelnou atmosférou. Cage, Arquetteová i další herci výborní, Scorsese válí jako v dobách Taxikáře, zkrátka lahůdka. Zatraceně lituji toho, že jsem to neviděl na velkém plátně. 4 a půl hvězdy.(22.6.2003)

Scorseseho Bringing out the Dead je ako pre Terryho Gilliana Fear and loathing in Las Vegas. Všetko sa nesie v podobnom duchu a obe filmy majú podobné aspekty. Scorsese však poňal film trochu zo širšieho hľadiska. Viní jednotlivcov nie spoločnosť, alebo moderný trend, no pritom uznáva jedinečnosť v každom z nás. Veľa ľudí možno tento film neosloví, ale mňa celkom dostal. Ponúrna atmosféra New Yorku plná šľapiek, bláznov a narkomanov je detailne prepracovaná, všetko vidíme z okienka sanitky, takže sa stačí len usadiť a sledovať. Film však nie je iba pohodlná jazda, ale aj jazda plná šialenstva, zúfalstva a boja zo svojími valstnými duchmi. Pán režisér tu skúša s kamerou všetko možné aj nemožné. Zrýchľuje, spomaľuje, robí šialené strihy, kamera behá hore-dole zo všetkých možných aj nemožných uhlov. Vytvoril tým neopakovateľnú atmosféru, nedal spať Cagovi, ktorého mátožný vzhľad len všetko spomenuté počiarkuje. Každý sa pri tomto filme zamyslí nad svojím zdravím, spomenie si na mŕtvych a možno to vyzerá ako jednoduchý film z prostredia sanitkárov, no v hĺbke je tu plno filozofovania, ktoré pomaličky odkrývate za hukotu sirény v sanitke. Pre mňa film veľkolepý 4 a pol.(21.12.2008)

Ani nevim, co k tomuhle napsat, je to takový celý divný, neustále z toho sálá depresivní atmosféra, moc se toho tam neděje, jenže i tak se tomu nedá ubrat, že to je i tak docela zajímavý a stylem natočení určitě hodně originální, nicméně stejně mi to přišlo zbytečně pomalu a nudně odvyprávěný, i když několik scén opravdu stojí za to a Nicholas Cage je tady naprosto vynikající.(5.8.2008)

Hodně zvláštní film. Možná až moc zvláštní :-) Ale vyzdvihnul bych zejména výkon Nicolase Cage (kterýho jinak nemam moc rád) a pak samozřejmě mýho oblíbence Johna Goodmana. Celkem hezky to utíká, ale bohužel mi tam chyběl nějakej silnější příběh, takže to u mě stačí jen na 3 hvězdičky. Spíš bych doporučil jinej Scorseseho film a to Taxikáře. Nicméně i tohle stojí za vidění.(26.8.2006)

Vynikají atmosféra, ale jinak ne moc strhující film.(14.4.2004)

Scorsese sa potreboval asi poriadne vyblázniť, keď natočil takéto trýznivo tragické a zároveň zábavné experimentálne čudo, čomu značí aj zaujímavá a zvláštna herecká kombinácia. Spokojnosť s filmom sa dostaví už s prvým výjazdom sanitky, Cageovi som jeho saniťáka na pokraji psychického kolapsu žral každým záberom a kamera a strih skvelo podtrhujú zbesilú atmosféru nepokojného nočného newyorkského života. 85%.(28.2.2009)

<< předchozí 1 2 3 4 5 7 9